Barackos Charlotte torta recept

Barackos Charlotte torta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés
0
Értékelés
00

Leírás

A charlotte egy igazi tortakülönlegesség, amely sütemény formában is elkészíthetők. Az elkészítése nagy rutint igénye, de a befektetett munka garantáltan megtérül! ;)


Elkészítés

1
Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 185 C-ra.
2
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
3
A tepsibe simítjuk, és kb 15 percig sütjük 200 C-on.
4
Ha megsült, konyharuhára borítjuk, hátuljáról lehúzzuk a papírt, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.
5
Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran keverjük meg. A barackot lecsöpögtetjük, 10 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk.
6
A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a barackot, a befőtt levéből kb 1 dl-t és a langyos zselatint.
7
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tekercset kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a forma alját és oldalát kibéleljük vele.
8
A krémet a formába simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
9
A torta tetejét habrózsákkal, a fél barackokkal, és kakaóval vagy pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.06.17 17:07
Szia Ameb!
Azért tört el a piskótád, mert sütéskor kiszáradt, ill. nem szabad megvárni, míg teljesen kihűl. Félig melegen kell rákenni a lekvárt és feltekerni. Én is jártam már így, szerencsém volt, hogy csak a széle volt száraz, így akadt "menthető" rész. Éppen ma készülök piskótatekercset sütni a charlotte tortához, remélem, most jobban fog sikerülni.
2013.05.11 14:40
Sziasztok!

A piskóta feltekeréséhez szeretnék segítséget kérni. Mindent szépen megsütöttem, a piskóta is jónak tűnt, lekvárt rákentem. De teljesen széttört a tészta :( Alapból nem lehetett tekerni, mert kemény volt hozzá, így valahogy nagy nehezen ráerőltettem, de természetesen széttört...
Ez mitől lehet?! Hagynom kellett volna teljesen kihűlni és hogy a lekvár felpuhítsa a piskótát? Vagy mit csinálhattam rosszul? :(

Köszi előre is
2013.05.04 18:30
Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a receptet akkor is használhatom, ha nem pont így, hanem a "fejreállított" verziót szeretném belőle a végén kihozni? Ergo készítéskor a tetejére is rakok a piskótából és a végén kiborítom. Megtart majd a krém és az egész torta?
Köszi előre is!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.