Barackos Charlotte torta recept

Barackos Charlotte torta recept

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc hűtés
0
Értékelés
00

Leírás

A charlotte egy igazi tortakülönlegesség, amely sütemény formában is elkészíthetők. Az elkészítése nagy rutint igénye, de a befektetett munka garantáltan megtérül! ;)


Elkészítés

1
Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 185 C-ra.
2
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
3
A tepsibe simítjuk, és kb 15 percig sütjük 200 C-on.
4
Ha megsült, konyharuhára borítjuk, hátuljáról lehúzzuk a papírt, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.
5
Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran keverjük meg. A barackot lecsöpögtetjük, 10 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk.
6
A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a barackot, a befőtt levéből kb 1 dl-t és a langyos zselatint.
7
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tekercset kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a forma alját és oldalát kibéleljük vele.
8
A krémet a formába simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
9
A torta tetejét habrózsákkal, a fél barackokkal, és kakaóval vagy pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.06.17 17:07
Szia Ameb!
Azért tört el a piskótád, mert sütéskor kiszáradt, ill. nem szabad megvárni, míg teljesen kihűl. Félig melegen kell rákenni a lekvárt és feltekerni. Én is jártam már így, szerencsém volt, hogy csak a széle volt száraz, így akadt "menthető" rész. Éppen ma készülök piskótatekercset sütni a charlotte tortához, remélem, most jobban fog sikerülni.
2013.05.11 14:40
Sziasztok!

A piskóta feltekeréséhez szeretnék segítséget kérni. Mindent szépen megsütöttem, a piskóta is jónak tűnt, lekvárt rákentem. De teljesen széttört a tészta :( Alapból nem lehetett tekerni, mert kemény volt hozzá, így valahogy nagy nehezen ráerőltettem, de természetesen széttört...
Ez mitől lehet?! Hagynom kellett volna teljesen kihűlni és hogy a lekvár felpuhítsa a piskótát? Vagy mit csinálhattam rosszul? :(

Köszi előre is
2013.05.04 18:30
Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a receptet akkor is használhatom, ha nem pont így, hanem a "fejreállított" verziót szeretném belőle a végén kihozni? Ergo készítéskor a tetejére is rakok a piskótából és a végén kiborítom. Megtart majd a krém és az egész torta?
Köszi előre is!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Az egyik kedvenc ételem, mindig féltem, hogy nehéz a receptje, hát, köszönöm, ez istenien sikerült :)))
Köszönöm szépen a receptet ,egyszerűen isteni finom ! Nagyon szeretem az "APRÓSÉF " oldal.Nagyon jó áttekinthető receptekkel egyszerűen fantasztikus : További szép napot kívánok és nagyon sok si...
Nagyon finom! :)
4 db lesz
imádtuk.:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.