Főmenü

Regisztráció

Barackos Charlotte torta recept

Barackos Charlotte torta recept

Barackos Charlotte torta recept

0
00
Kedvencek közé teszem!82

Hozzávalók

tortához1 tortához:

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

+ 120 perc hűtés

Leírás

A charlotte egy igazi tortakülönlegesség, amely sütemény formában is elkészíthetők. Az elkészítése nagy rutint igénye, de a befektetett munka garantáltan megtérül! ;)


Elkészítés

1
Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 185 C-ra.
2
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
3
A tepsibe simítjuk, és kb 15 percig sütjük 200 C-on.
4
Ha megsült, konyharuhára borítjuk, hátuljáról lehúzzuk a papírt, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.
5
Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran keverjük meg. A barackot lecsöpögtetjük, 10 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk.
6
A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a barackot, a befőtt levéből kb 1 dl-t és a langyos zselatint.
7
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tekercset kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a forma alját és oldalát kibéleljük vele.
8
A krémet a formába simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
9
A torta tetejét habrózsákkal, a fél barackokkal, és kakaóval vagy pisztáciával díszítjük.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-06-17 17:07
Szia Ameb! Azért tört el a piskótád, mert sütéskor kiszáradt, ill. nem szabad megvárni, míg teljesen kihűl. Félig melegen kell rákenni a lekvárt és feltekerni. Én is jártam már így, szerencsém volt, hogy csak a széle volt száraz, így akadt "menthető" rész. Éppen ma készülök piskótatekercset sütni a charlotte tortához, remélem, most jobban fog sikerülni.
10484
2013-05-11 14:40
Sziasztok! A piskóta feltekeréséhez szeretnék segítséget kérni. Mindent szépen megsütöttem, a piskóta is jónak tűnt, lekvárt rákentem. De teljesen széttört a tészta :( Alapból nem lehetett tekerni, mert kemény volt hozzá, így valahogy nagy nehezen ráerőltettem, de természetesen széttört... Ez mitől lehet?! Hagynom kellett volna teljesen kihűlni és hogy a lekvár felpuhítsa a piskótát? Vagy mit csinálhattam rosszul? :( Köszi előre is
10413
2013-05-04 18:30
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a receptet akkor is használhatom, ha nem pont így, hanem a "fejreállított" verziót szeretném belőle a végén kihozni? Ergo készítéskor a tetejére is rakok a piskótából és a végén kiborítom. Megtart majd a krém és az egész torta? Köszi előre is!
10384
2012-04-17 01:10
sziasztok! tudnátok segíteni? hétvégén szeretném megsütni a tortát, de arra gondoltam hogy joghurt helyett tejszínt tennék bele. ez elképzelhető módosítás? vagy hülyeség?
7122
2011-03-09 09:05
Elkészítettem, nagyon jó lett. Ha legközelebb csinálok, sokkal több cukrot fogok tenni a krémbe, de persze ez is ízlés kérdése.
5469
2010-11-07 10:29
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Bár én is a már bevált piskótareceptemet használtam hozzá, és fele mennyiségű túrókrémet használtam fel 21 cm-s tortaformához. Nekem ilyen lett:
4803
2010-10-30 14:49
Bocsi! Ebben a tortában az az érdekes, hogy amikor elkészült, kiborítjuk egy másik tálra, ekkor a piskótatekercsek kerülnek fölülre... Nézzétek meg másik oldalon... Így nemcsak finom, de szép is.
4767
2010-08-08 15:41
Sziasztok! Nemrég készítettem el a tortát apukám születésnapjára és isteni finom lett. Én a piskótatekercset egy másik recept alapján csináltam, biztosra akartam vele menni, de a többit természetesen ezen recept alapján. Én sárgabarackbefőtt helyett őszit vettem (ez volt a boltban), így más lett a díszítés is. Talán egy picivel több cukrot én is el tudtam volna képzelni a krémben, de így is nagyon finom lett. Nekem egyáltalán nem ázott el a piskótám és szépen egyben is maradt a torta miután kivettük a formából, gondolom a zselatin miatt marad úgy. Töltök fel róla két képet is. Ezer köszönet a receptért, tényleg nagy sikert arattam vele, mindenkinek ajánlom :)
4490
2009-11-13 20:13
sziasztok! Én egyszer készítettem epres Charlotte-ot,de nekem eláztak a piskótatekercseim a tölteléktől,és nagyon puha lett az egész,szinte szétfolyt!Most kipróbálom azt a receptet,remélem nem járok úgy mint a múltkor!Nektek nem volt ilyen problémátok? Köszi:Orsi
3010
2008-12-09 14:13
Sziasztok! Lehet,hogy hülye kérdés,de amikor kiveszem a tortaformából,akkor egybemarad?hisz a tésztája nincs összesütve,csak "összerakva".mitől marad egyben? :-S
1261

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf