Regisztráció
Carbonara spagetti recept főfotó

Carbonara spagetti recept

5 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!3160

Hozzávalók

4
adaghoz

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A szószhoz

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Carbonara nevét az olasz szénégetőkről kapta, tágabban értelmezve a Carbonari mozgalomról. Az alábbi recept egy magyar ízlésvilágra formált tejszínes carbonara spagetti recept. Nagyon finom! Persze ha valaki "eredeti" Carbonara receptet keres, azt is talál itt az ApróSéfen! Jó étvágyat!


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Carbonara spagetti recept 17. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 18. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 19. fázisfotó
2
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
Carbonara spagetti recept 1. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 2. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 3. fázisfotó
3
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
Carbonara spagetti recept 4. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 5. fázisfotó
4
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
Carbonara spagetti recept 6. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 7. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 8. fázisfotó
5
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
Carbonara spagetti recept 9. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 10. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 11. fázisfotó
6
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
Carbonara spagetti recept 12. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 13. fázisfotó
7
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk az elkészült Carbonara spagettit!
Carbonara spagetti recept 14. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 15. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-03 14:50
finom!
39535
2016-09-17 14:52
koszonjuk szepen a receptet nagyon finom volt !
37561
2016-08-31 23:24
finom lett :)
36926
2016-07-27 14:26
fincsi lett!!!
35559
2016-06-01 14:37
Jól sikerült! :) Köszönöm szépen a receptet.
33153
2016-05-10 16:57
Nagyon finom lett, én annyiban tértem el a recepttől hogy raktam bele friss bazsalikomot, hogy ne legyen annyira egyszínű, valamint szerecsendiót. Több receptet kipróbáltam már, de eddig ez a legjobb, biztos hogy máskor is megcsinálom :)
32392
2016-04-30 11:54
Nagyon finom lett :) És végre nem mű meg nem bolti . Nagyon jó kis ebédem lett belőle :)
32093
2016-03-04 18:05
Nagyon - nagyon ízletes. A barátnőm szerint napról-napra finomabb és megunhatatlan. Mindketten csípős pártiak vagyunk, szóval mindig rakok bele 4-5db Kotányi Chili Peperoncinit, attól lesz számunkra igazán ellenállhatatlan! :)
29486
2016-02-01 18:43
Ha kinézetre nem is olyan jó, de ízre nagyon jó lett. Én kolozsvári szalonnát használtam hozzá és úgy is jó, sőt ajánlom is!
28197
2016-01-31 18:58
Igen, mi azzal készítjük, de nyugodtan használhatsz főzőtejszínt is, ha csak az van. De az olyan, mint a 0,1%-os tej. ;)
28163
280
0
0
0
1131
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
made by zwoelf