Főmenü

Regisztráció

Carbonara spagetti recept

Carbonara spagetti recept

Carbonara spagetti recept

5
58
Kedvencek közé teszem!423

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Carbonara nevét az olasz szénégetőkről kapta, tágabban értelmezve a Carbonari mozgalomról. Az alábbi recept egy magyar ízlésvilágra formált tejszínes carbonara. Jó étvágyat!


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
2
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
3
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
4
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
5
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
6
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
7
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-18 11:40
Mi a neve a jó tejszinnek és sacc/kb. mennyi az ára?
15734
2014-12-05 13:02
nagyon finom lett :D
15443
2014-11-11 11:30
Nagyon finom! Egyébként bírom amikor emberek osztják az észt. Ha valakinek nem tetszik a recept,akkor nem kell megcsinálni.Majd ha valakit nagyon érdekel,az majd utánna néz hogy eredeti,vagy nem. A lényeg hogy finom,a neve tök mindegy. Azt meg megint nem hinném hogy itt bárkinek is tiszte lenne,hogy eldöntse,mi egészséges,mi nem.Mindenki nagy már és eldönti. Az hogy ki mibe és mikor hal meg azt meg nem ti döntitek el ugyan csak./még jó/ Szóval,köszönjük a finom receptet! :-)
14738
2014-11-08 15:01
Nyamiiii :-)
14685
2014-11-07 10:57
nem ajanlottam sehol, csak megjegyeztem higy nekunk nincs bajunk vele. ennyi. end of story
14661
2014-11-06 20:11
olasz kolleganom adott carbonara receptet az joval egyszerubb : 4tojasfeherje reszelt sajt fustolt szalonna en szemelyszerint bacont hasznalok igy nem kell izesiteni . A szalonnat zsirjaban megpiritjuk ha kihult osszekeverjuk az alapanyagokat es kesz no meg a tesztat kell kifozni es kulon tarolni.(nem melegitjuk mert rantotta lesz) tudniillik a carbonaraban eredetileg nincs is tejszin.
14649
2014-10-27 08:00
Kipróbáltuk. Amellett, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül alig pár hozzávalóból, isteni finom lett. Köszönjük. Tegnap készítettük el, de a gyerekeim, már azt kérdik mikor főzünk ilyet ismét? :)
14326
2014-10-15 15:27
Igazuk van majd a rákban meghalsz!
14001
2014-10-11 19:50
Szia! Légyszíves ne hívd a hulala-t tejszínnek, mert semmi köze hozzá. Sem a tejhez, sem a tejszínhez, ebből következtetvén tehát a tehénhez sem. Ha nem vetted volna észre, a megnevezés nem használható semmi mű és/vagy növényi zsírból, végtelen egészségtelen eljárással készült "anyaghoz". Kizárólag a tejszínre, mint tejtermékre, amit tehéntej fölözésével nyernek, használható a tejszín kifejezés. Ha pedig 20 év múlva rákban vagy egyéb betegségben szeretnél meghalni, akkor nyugodtam fogyaszd tovább a mű élelmiszereket, de legalább másokat ne biztass a használatára!
13903
2014-09-24 08:15
A Hulala nem élelmiszer! Undorító műanyag, aminek SEMMI köze a tejszínhez. Neked is azt javaslom, hogy ne használd! De ha használod is, ne ajánld másoknak.... :/
13509

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf