Regisztráció
Carbonara spagetti recept főfotó

Carbonara spagetti recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!1369

Hozzávalók

4
adaghoz

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A szószhoz

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Carbonara nevét az olasz szénégetőkről kapta, tágabban értelmezve a Carbonari mozgalomról. Az alábbi recept egy magyar ízlésvilágra formált tejszínes carbonara spagetti recept. Nagyon finom! Persze ha valaki "eredeti" Carbonara receptet keres, azt is talál itt az ApróSéfen! Jó étvágyat!


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Carbonara spagetti recept 17. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 18. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 19. fázisfotó
2
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
Carbonara spagetti recept 1. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 2. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 3. fázisfotó
3
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
Carbonara spagetti recept 4. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 5. fázisfotó
4
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
Carbonara spagetti recept 6. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 7. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 8. fázisfotó
5
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
Carbonara spagetti recept 9. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 10. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 11. fázisfotó
6
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
Carbonara spagetti recept 12. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 13. fázisfotó
7
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk az elkészült Carbonara spagettit!
Carbonara spagetti recept 14. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 15. fázisfotó
Carbonara spagetti recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-02-01 18:43
Ha kinézetre nem is olyan jó, de ízre nagyon jó lett. Én kolozsvári szalonnát használtam hozzá és úgy is jó, sőt ajánlom is!
28197
2016-01-31 18:58
Igen, mi azzal készítjük, de nyugodtan használhatsz főzőtejszínt is, ha csak az van. De az olyan, mint a 0,1%-os tej. ;)
28163
2016-01-31 18:08
tutira habtejszín kell a szószba?
28160
2016-01-25 19:21
nagyon finom!!
27896
2015-12-02 23:35
nagyon finom lett :)
25889
2015-11-25 13:30
Nagyon finom, én egy kicsit több fokhagymát és szalonnát tettem bele, de ez csak ízlés kérdése.
25599
2015-11-04 23:34
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon fini lett :)
24759
2015-10-30 12:14
Nagyon finom mindenki imádja!!!!:-)
24498
2015-09-24 16:28
Nagyon jo recept! Finom lett! köszi :)
23113
2445
4.833335
80
131
1727
4.588235
15
59
1567
4.916665
14
45

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-11 16:41
Jó lenne ez! Csak a feltekerést, azt nem igazán így kell. (nekem se tökéletes de a csigába feltekerés nem annyira jó...
28584
2016-02-11 16:03
porélesztővel is működik a dolog? :)
28583
2016-02-11 15:44
Nagyon fini lett, de nekem ebből a mennyiségű hozzávalókból ennyi jött ki. Ami most nem probléma, mert csak magamnak...
28582
made by zwoelf