Carbonara spagetti recept

Carbonara spagetti recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A szószhoz:

A tálaláshoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
57

Leírás

A Carbonara nevét az olasz szénégetőkről kapta, tágabban értelmezve a Carbonari mozgalomról. Az alábbi recept egy magyar ízlésvilágra formált tejszínes carbonara. Jó étvágyat!


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
2
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk.
3
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot.
4
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
5
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
6
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba. Tipp! Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
7
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.24 15:07
Nagyon hamar elkészül, és mennyei finom annak ellenére, hogy milyen kevés hozzávaló kell hozzá és milyen könnyű elkészíteni! Állandó része lesz az itthoni étlapnak! :-)
2012.04.16 18:10
Szerintem főző tejszínt használj! Úgy jobb lesz!
2012.03.10 19:44
Tudom, hogy már nem carbonara, de gombát raktam bele, és remek.
A másik, hogy én a tejszínbe két tojást szoktam keverni, plusz reszelt sajtot, és úgy fűszerezem. Valamiért ez vált be, asszem nagymamai hagyaték :) ó, és kb 3x ennyi fokhagymát használook, mint amit í recept számol ki, szeretem, ha jó ízes.. :D
Egyébként nagyon szuper a recept :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.