Regisztráció
Challah recept főfotó

Challah recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!209

Hozzávalók

1
db challahhoz

A tésztához

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1376.45
kcal
Fehérje
47.445
gramm
Szénhidr.
219.35
gramm
Zsír
38.52
gramm

Leírás

A challah a zsidó konyha süteménye, kelt fonott kalács. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon. Hármas, négyes, vagy még többszörös fonással készül. A tetejét sütés előtt mákkal vagy szezámmaggal megszórhatják. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe a víz kivételével, úgy hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Végül a vizet is hozzáöntjük, ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
Challah recept 1. fázisfotó
Challah recept 2. fázisfotó
Challah recept 3. fázisfotó
2
Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük meleg helyen.
Challah recept 4. fázisfotó
Challah recept 5. fázisfotó
3
Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 3 egyenlő részre. Az így kapott darabokat gömbölyítsük ki.
Challah recept 6. fázisfotó
Challah recept 7. fázisfotó
Challah recept 8. fázisfotó
4
A kivirgolt tésztákból 3 db kb 70 cm hosszú rudat sodrunk, úgy hogy a rudak végei legyenek elvékonyítva.
Challah recept 9. fázisfotó
5
Megfonjuk a kalácsot. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, majd nedves ruhával letakarva, 10-15 percig meleg helyen kelesztjük őket.
Challah recept 10. fázisfotó
Challah recept 11. fázisfotó
Challah recept 12. fázisfotó
Challah recept 13. fázisfotó
Challah recept 14. fázisfotó
Challah recept 15. fázisfotó
Challah recept 16. fázisfotó
6
Ha megkeltek, a tejes-tojásos keverékkel alaposan lekenjük a fonatokat, majd előmelegített 180 C-os sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
Challah recept 17. fázisfotó
Challah recept 18. fázisfotó
Challah recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-03-27 17:18
Nagyon finom lett!koszonom a receptet! :-)
30757
2016-03-15 09:10
Jónak néz ki, de ez édes vagy sós? Előre is köszönöm
29986
2016-02-06 16:42
Nagyon finom (volt)! Egy kevés mazsolát még tettem bele, csak az íze kedvéért!
28436
2015-11-02 10:03
nagyon finom!
24647
2015-10-15 15:35
Tökéletes a recept, örülök, hogy felkerült. Köszönöm :-)
23861
2015-08-06 16:48
nagyon finom köszi a receptet annyit változtattam rajta hogy hosszú volt és ezért koszorú formába összetapasztottam :)
21750
2015-04-04 22:15
Ez a recept felülmúlta a kelt kalacsokról olvasottakat! Valóban egyszerű és nagyszerű! :-)
18564
2014-10-02 21:04
Nagyon gyors, finom és gyönyörű! Köszönöm a receptet.
13697
2013-03-04 21:34
Nagyon jó recept! Köszönöm!!! :)
10102
2012-10-26 18:49
SZia Dina! Egyszerű a válasz. Próbáld ki úgy, hogy felezed az élesztő mennyiségét. A receptben szereplő cukrot, és folyadékot egybe méred, meglangyosítod, és 20 percen át futtatod fel benne az élesztőt. A felfuttatott, friss élesztőgombáknak nincs ugyanis élesztő ízük. ;) G
7704

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-06 17:02
csak egy kérdés,megsüthetö a kenyér másnap is,ha elözö nap bekeverem? köszi
32274
2016-05-06 16:34
Jó lett, én 5dl tejet tettem bele és 3,5 dl vizet 22 daraboshoz és a cukrot is kihagytam! :D
32273
2016-05-06 15:07
Nagyon finom volt! :)
32272
2016-05-06 15:02
Nagyon finom volt! :)
32271
made by zwoelf