Challah recept

Challah recept

Hozzávalók

db challahhoz1 db challahhoz:

A tésztához:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

A challah a zsidó konyha süteménye, kelt fonott kalács. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon. Hármas, négyes, vagy még többszörös fonással készül. A tetejét sütés előtt mákkal vagy szezámmaggal megszórhatják. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe a víz kivételével, úgy hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Végül a vizet is hozzáöntjük, ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
2
Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük meleg helyen.
3
Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 3 egyenlő részre. Az így kapott darabokat gömbölyítsük ki.
4
A kivirgolt tésztákból 3 db kb 70 cm hosszú rudat sodrunk, úgy hogy a rudak végei legyenek elvékonyítva.
5
Megfonjuk a kalácsot. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, majd nedves ruhával letakarva, 10-15 percig meleg helyen kelesztjük őket.
6
Ha megkeltek, a tejes-tojásos keverékkel alaposan lekenjük a fonatokat, majd előmelegített 180 C-os sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.04 21:34
Nagyon jó recept! Köszönöm!!! :)
2012.10.26 18:49
SZia Dina!

Egyszerű a válasz. Próbáld ki úgy, hogy felezed az élesztő mennyiségét. A receptben szereplő cukrot, és folyadékot egybe méred, meglangyosítod, és 20 percen át futtatod fel benne az élesztőt. A felfuttatott, friss élesztőgombáknak nincs ugyanis élesztő ízük. ;)

G
2012.10.26 14:10
Kerestem egy fotót és ezt találtam. Nem mostani sütés, de remélem nem baj. :)
Szeretem ezt a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)
Nagyon finom lett! Egy bonyolult, könyvben látott szalagos fánk-recept helyett kerestem alternativát és nem csalódtam :-) Csokimázzal vontam be a fánkok tetejét mert nem igazán szeretem a baracklekvárt. Legnag...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.