Challah recept

Challah recept

Hozzávalók

db challahhoz1 db challahhoz:

A tésztához:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

A challah a zsidó konyha süteménye, kelt fonott kalács. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon. Hármas, négyes, vagy még többszörös fonással készül. A tetejét sütés előtt mákkal vagy szezámmaggal megszórhatják. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe a víz kivételével, úgy hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Végül a vizet is hozzáöntjük, ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
2
Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük meleg helyen.
3
Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 3 egyenlő részre. Az így kapott darabokat gömbölyítsük ki.
4
A kivirgolt tésztákból 3 db kb 70 cm hosszú rudat sodrunk, úgy hogy a rudak végei legyenek elvékonyítva.
5
Megfonjuk a kalácsot. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, majd nedves ruhával letakarva, 10-15 percig meleg helyen kelesztjük őket.
6
Ha megkeltek, a tejes-tojásos keverékkel alaposan lekenjük a fonatokat, majd előmelegített 180 C-os sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.04 21:34
Nagyon jó recept! Köszönöm!!! :)
2012.10.26 18:49
SZia Dina!

Egyszerű a válasz. Próbáld ki úgy, hogy felezed az élesztő mennyiségét. A receptben szereplő cukrot, és folyadékot egybe méred, meglangyosítod, és 20 percen át futtatod fel benne az élesztőt. A felfuttatott, friss élesztőgombáknak nincs ugyanis élesztő ízük. ;)

G
2012.10.26 14:10
Kerestem egy fotót és ezt találtam. Nem mostani sütés, de remélem nem baj. :)
Szeretem ezt a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

én is kipróbàltam nagyon fincsi lett! köszy a receptet! :)
Sózni-borsozni ráérsz a legvégén is. Mindig tegyél bele egy kicsit, keverd el és kóstold meg. Amikor ízlik, akkor jó. Borsból tényleg nem kell sok. Ha őrlőből teszed bele, 3-4 tekerés.
Életem első paradicsom levesére készülök. (Még csak nem is kóstoltam eddig!) Ezért kérlek Help!! Kb mennyi cukrot és borsot kell beletenni? Nagyságrendileg segítsetek kérlek!
Már régóta kerestem jó receptet.... megtalaltam!!:D
Köszönöm szépen a segítséget! Megtaláltam! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.