Főmenü

Regisztráció

Challah recept

Challah recept

Challah recept

5
51
Kedvencek közé teszem!51

Hozzávalók

db challahhoz1 db challahhoz:

A tésztához

A kenéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1376.45
kcal
Fehérje
47.445
gramm
Szénhidr.
219.35
gramm
Zsír
38.52
gramm

Leírás

A challah a zsidó konyha süteménye, kelt fonott kalács. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon. Hármas, négyes, vagy még többszörös fonással készül. A tetejét sütés előtt mákkal vagy szezámmaggal megszórhatják. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe a víz kivételével, úgy hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Végül a vizet is hozzáöntjük, ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
2
Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük meleg helyen.
3
Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 3 egyenlő részre. Az így kapott darabokat gömbölyítsük ki.
4
A kivirgolt tésztákból 3 db kb 70 cm hosszú rudat sodrunk, úgy hogy a rudak végei legyenek elvékonyítva.
5
Megfonjuk a kalácsot. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, majd nedves ruhával letakarva, 10-15 percig meleg helyen kelesztjük őket.
6
Ha megkeltek, a tejes-tojásos keverékkel alaposan lekenjük a fonatokat, majd előmelegített 180 C-os sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-10-02 21:04
Nagyon gyors, finom és gyönyörű! Köszönöm a receptet.
13697
2013-03-04 21:34
Nagyon jó recept! Köszönöm!!! :)
10102
2012-10-26 18:49
SZia Dina! Egyszerű a válasz. Próbáld ki úgy, hogy felezed az élesztő mennyiségét. A receptben szereplő cukrot, és folyadékot egybe méred, meglangyosítod, és 20 percen át futtatod fel benne az élesztőt. A felfuttatott, friss élesztőgombáknak nincs ugyanis élesztő ízük. ;) G
7704
2012-10-26 14:10
Kerestem egy fotót és ezt találtam. Nem mostani sütés, de remélem nem baj. :) Szeretem ezt a receptet!
7701
2011-04-22 03:22
Nekem lenne egy kérdésem: hogyan lehet kikerülni azt,hogy sütés után ne lehessen érezni az élesztő ízét? Én aktív szárított élesztőt használok. (De eddig bármilyen élesztővel ugyan úgy éreztem az élesztő ízét.) Miért van ez és hogyan lehetne kiiktatni? Köszönöm!
5596
pok
2009-02-20 21:07
Szerintem nagyof finom , én három részre osztom a tésztát három kalácsot sütök egy adagból. Ha a cukorból felét a sóból dupláját használom , a tetejét köménymaggal szórom finom sós kalácsot kapok.
1824

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
583
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf