Főmenü

Regisztráció

Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

5
51
Kedvencek közé teszem!27

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A krémleveshez

A díszítéshez

  • lazac (füstölt)
  • korianderzöld

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy isteni krémleves! A karfiol, a koriander, és a lazac nagyon jól kiegészítik egymást. Az ötletes tálalás pedig igazán fejedelmi fogássá teheti ezt a levest. Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
2
A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
3
Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
4
Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk.
5
Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a tányér közepére halmozzuk.
6
Az elkészült levest a lazachalom köré szedjük, úgy hogy annak teteje kibukjon a levesből. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2012-05-15 10:23
Kipróbáltam tegnap, nagyon finom lett el is fogyott mind. De nekem még valahogy íztelen volt, lehet hogy túl sok vízzel öntöttem fel a karfiolt. Viszont a lazac feljavította. Köszönöm ezt a különleges receptet :)
7246

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf