Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A krémleveshez:

A díszítéshez:

  • lazac (füstölt)
  • korianderzöld

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez egy isteni krémleves! A karfiol, a koriander, és a lazac nagyon jól kiegészítik egymást. Az ötletes tálalás pedig igazán fejedelmi fogássá teheti ezt a levest. Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
2
A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
3
Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
4
Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk.
5
Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a tányér közepére halmozzuk.
6
Az elkészült levest a lazachalom köré szedjük, úgy hogy annak teteje kibukjon a levesből. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.05.15 10:23
Kipróbáltam tegnap, nagyon finom lett el is fogyott mind. De nekem még valahogy íztelen volt, lehet hogy túl sok vízzel öntöttem fel a karfiolt. Viszont a lazac feljavította. Köszönöm ezt a különleges receptet :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ez nem is video
Kislány koromat idézted elő ezzel az isteni kakaóval. Köszönöm neked!
Hamarosan én is elkészítem, így gluténmentesen
Én sajtszeletekkel is beborítom.
Örülök, hogy ízlik, egészségetekre! ;) Kedves Betti91! Én eléggé száraznak találtam a csirkemellet, habár együtt sütöttem a combbal, aminek ugye hosszabb a sütési ideje, ezért annyira nem is lep meg, h...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.