Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Hozzávalók

adagra6 adagra:

A krémleveshez:

A díszítéshez:

  • lazac (füstölt)
  • korianderzöld

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Ez egy isteni krémleves! A karfiol, a koriander, és a lazac nagyon jól kiegészítik egymást. Az ötletes tálalás pedig igazán fejedelmi fogássá teheti ezt a levest. Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
2
A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
3
Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
4
Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk.
5
Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a tányér közepére halmozzuk.
6
Az elkészült levest a lazachalom köré szedjük, úgy hogy annak teteje kibukjon a levesből. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.05.15 10:23
Kipróbáltam tegnap, nagyon finom lett el is fogyott mind. De nekem még valahogy íztelen volt, lehet hogy túl sok vízzel öntöttem fel a karfiolt. Viszont a lazac feljavította. Köszönöm ezt a különleges receptet :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.