Palacsinta torta recept

Palacsinta torta recept

Hozzávalók

adagra12 adagra:

A palacsintához:

A babapiskótás áztatóhoz:

A vanília pudinghoz:

A csokoládé pudinghoz:

A tetejére:

  • 1 db meggybefőtt (magozott)

A puncs pudinghoz:

  • 40 g pudingpor (puncs ízű)
  • 400 ml meggylé

Teljes elkészülési idő:

40 perc palacsinták kisütése, 40 perc torta összeállítása, 30 perc hűtés
5
Értékelés
53

Leírás

A palacsintákat akár előzőleg ki lehet sütni, illetve már lehet kapni kész palacsinta tésztát is akkor gyorsabb az elkészítése neki. (Szerintem a 15 db-ot ami kell hozzá hamar meg lehet sütni és jóval olcsóbb) A palacsinta és a pudingok édesek amit a meggy rajta kellően ellensúlyoz, ha szeretitek az édeset és a savanykást akkor nem fogtok csalódni benne. Nagyon kiadós étel, nálunk általában egy mezei leves után készül.


Elkészítés

1
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük se túl sűrű se túl folyós ne legyen.
2
Majd egy serpenyőben kisültjük őket.
3
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk alul sütőpapírral.
4
Egy tálban a kávét, a tejet és a rumot összekeverjük. A babapiskótákat meghempergetjük benne
5
és a tortaforma aljára helyezzük.
6
A vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük.
7
És még melegen a babapiskótákra simítjuk.
8
Az előzőleg kisütött palacsintákat kakaóval megszórjuk, feltekerjük.
9
Végüket levágjuk.
10
A kívülről befelé haladva csiga formában rátesszük a formában lévő vanília pudingra.
11
Megfőzzük a csokoládés pudingot a cukorral és a tejjel.
12
Melegen ráöntjük a palacsintákra és elsimítjuk.
13
Erre tesszük a magozott meggyeket.
14
A puncs pudingot felfőzzük meggy levével,
15
Ezt a meggyre öntjük, majd ezt is elsimítjuk.
16
Megvárjuk amíg kihűl, majd a hűtőbe tesszük pár órára.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.05 12:25
a sima ures palacsibta ahogy atazik odaragadna...igy jo megoldas a sutopapir szerintem.
2014.03.03 12:48
a 3. lépésben a zsírpapírtól eltekintenék....helyette inkább 1 üres palacsintát kellene tenni
2013.04.11 18:37
Nagyon-nagyon finom lett :) Köszönöm ezt a szuper receptet :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.