Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják!


Elkészítés

1
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
2
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
3
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
4
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
5
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
6
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
7
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.18 11:03
Sziasztok, Nagyikám még krumplipürét is készített hozzá, nagyon jo lett az összhang...azóta imádom én is :D
2014.02.01 08:27
sziasztok! Én nem rántással csinálom hanem csak zsemlével süritem. de próbáljátok ki tojás helyett bundás kenyérrel! !!!!Mennyei ;)
2013.03.25 10:54
SZervusz! Nincs igazából jelentősége, csak a zsírtartalom különbözik. Való igaz, ételekbe a főzőtejszín a használatos. A habtejszíntől csak zsírosabb, krémesebb lesz.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Fantasztikusan néz ki! Ki fogom próbálni! A sütés elején nem kell fólia alatt párolni? Előre is köszi a választ!Szép napot!
nagyon jo
Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.