Regisztráció
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) főfotó

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

4.5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!1672

Hozzávalók

4
adaghoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék recept. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége a spenót, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják majd! :)


Elkészítés

1
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 1. fázisfotó
2
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 2. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 3. fázisfotó
3
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 4. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 5. fázisfotó
4
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 6. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 7. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 8. fázisfotó
5
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 9. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 10. fázisfotó
6
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 11. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 12. fázisfotó
7
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 13. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 14. fázisfotó
Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék) 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-05 12:03
Lehet megköveztek, de én nem így főzöm!! Zsíros lisztes rántásra teszem a hideg spenótot, sózom, felengedem tejjel, közben fokhagymát nyomok rá, vagy már a rántásba, néha keverem míg felolvad és forrni kezd, majd besűrüsödik, esetleg pótolgatom tejjel közben. Más a friss, azt megfőzöm, leszűröm, összeaprítom, és tovább ugyanaz, mint a másik. Aki ette, mind megette - ízlett, kifogás nem volt eddig! Mi több, ezt nagyanyám, anyám konyhája is így csinálta onnan hoztam! Évi
42905
2016-10-04 13:45
Első spenótom friss háziasszonykényt, igazán finom lett, köszi!
38123
2016-05-16 15:45
Elkészítettem, nagyon finom. Feltétként oldalast sütöttem ra, a tükörtojást én a sóskafőzelékkel párosítom.
32628
2016-04-21 10:47
Friss spenótból nagyon fini lett! ☺ Köszi a receptet!
31722
2016-03-30 20:50
Nagyon finom lett. Én egy nagy csipet szerecsendióval még megtuningoltam, mert ez kiemeli a spenót ízét. Mielőtt levettem a tűzről, belekevertem egy kanálka kakukkfüvet is, ettől üde, mezei íze lesz. A tetejére feltétként a hagyományoktól eltérően rozmaringos, karikákra szelt serpenyős burgonyát tettem. Nekem így tökéletes.
30904

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-24 20:17
Karácsonyra készítettem el és megfenyegettek :) ha ezt nem készítem el máskor is,akkor rosszul fogok járni. Eredeti...
44289
2017-01-24 20:17
hmmmmmmmm :) nagyon jól hangzik!
44288
2017-01-24 19:57
Hagymával a tetején sütöttem.Ízlett mindenkinek!:)
44287
2017-01-24 19:54
langost meg nem csinaltam hol ott nagyon szeretjuk de megfogom probalni koszike katalin
44286
made by zwoelf