Főmenü

Regisztráció

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

5
54
Kedvencek közé teszem!156

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Teljes elkészülési idő

Leírás

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják!


Elkészítés

1
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
2
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
3
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
4
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
5
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
6
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
7
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-10-21 13:13
Megfőztem ma!Csodafinom!!!Semmit nem módosítottam,nagyon egyszerű de nagyszerű recept.
14130
2014-03-18 11:03
Sziasztok, Nagyikám még krumplipürét is készített hozzá, nagyon jo lett az összhang...azóta imádom én is :D
11643
2014-02-01 08:27
sziasztok! Én nem rántással csinálom hanem csak zsemlével süritem. de próbáljátok ki tojás helyett bundás kenyérrel! !!!!Mennyei ;)
11278
2013-03-25 10:54
SZervusz! Nincs igazából jelentősége, csak a zsírtartalom különbözik. Való igaz, ételekbe a főzőtejszín a használatos. A habtejszíntől csak zsírosabb, krémesebb lesz.
10233
2012-10-02 12:14
Kedves Chefek! Elkészítettem,és isteni finom lett. Igaz, én habtejszín helyett főző tejszínnel készítettem, mert azt hittem elírás a receptben. :-) Egyébként mi az oka, hogy a habtejszínt javasoljátok? (Csak hogy legközelebb próbálkozzam-e inkább azzal?) Üdv.
7646
2010-12-02 10:56
Csupán egy ötlettel egészíteném ki ezt a receptet. Jó ideig liszttel és tojással sűrítettem a spenótot, de egy barátomtól eltanultam, hogy a tojás maradhat, s nyers krumplit reszelek bele, attól lesz sűrű, és nagyon finom. Így a testkontrollosok is ehetik. Szoktam a só mellé borsot belehinteni, és szerecsendiót belereszelni. Nagyon finom íze lesz. A gyerekeim így megeszik. :)
4897
2010-05-20 14:01
Friss spenótból készült főzeléket én is hasonlóan készítem, de a durvára szelt spenótot kevés vízben szódabikarbónával megpárolom, így megtartja eredeti szép zöld színét. A levet a továbbiakban felhasználom.
4246
2010-02-23 21:07
Férjem édesanyja több fokhagymával készíti, és tojássárgáját is kever hozzá. A tojásfehérjét habbá veri, és a végén hozzákeveri. Ettől tulajdonképpen kicsit habos állagú lesz, mennyei :))) Csak az övét eszem meg :)))
3687
2010-02-11 09:59
Én cukrot teszek bele a végén, anyukám így szerettette meg velünk, és bevált, azóta is a kedvenceink közé tartozik:).
3560

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
571
4.857145
6
46

Másodlagos menü

made by zwoelf