Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják!


Elkészítés

1
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
2
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
3
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
4
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
5
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
6
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
7
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.21 13:13
Megfőztem ma!Csodafinom!!!Semmit nem módosítottam,nagyon egyszerű de nagyszerű recept.
2014.03.18 11:03
Sziasztok, Nagyikám még krumplipürét is készített hozzá, nagyon jo lett az összhang...azóta imádom én is :D
2014.02.01 08:27
sziasztok! Én nem rántással csinálom hanem csak zsemlével süritem. de próbáljátok ki tojás helyett bundás kenyérrel! !!!!Mennyei ;)
2013.03.25 10:54
SZervusz! Nincs igazából jelentősége, csak a zsírtartalom különbözik. Való igaz, ételekbe a főzőtejszín a használatos. A habtejszíntől csak zsírosabb, krémesebb lesz.
2012.10.02 12:14
Kedves Chefek! Elkészítettem,és isteni finom lett. Igaz, én habtejszín helyett főző tejszínnel készítettem, mert azt hittem elírás a receptben. :-) Egyébként mi az oka, hogy a habtejszínt javasoljátok? (Csak hogy legközelebb próbálkozzam-e inkább azzal?) Üdv.
2010.12.02 10:56
Csupán egy ötlettel egészíteném ki ezt a receptet.

Jó ideig liszttel és tojással sűrítettem a spenótot, de egy barátomtól eltanultam, hogy a tojás maradhat, s nyers krumplit reszelek bele, attól lesz sűrű, és nagyon finom. Így a testkontrollosok is ehetik. Szoktam a só mellé borsot belehinteni, és szerecsendiót belereszelni. Nagyon finom íze lesz. A gyerekeim így megeszik. :)
2010.05.20 14:01
Friss spenótból készült főzeléket én is hasonlóan készítem, de a durvára szelt spenótot kevés vízben szódabikarbónával megpárolom, így megtartja eredeti szép zöld színét. A levet a továbbiakban felhasználom.
2010.02.23 21:07
Férjem édesanyja több fokhagymával készíti, és tojássárgáját is kever hozzá. A tojásfehérjét habbá veri, és a végén hozzákeveri. Ettől tulajdonképpen kicsit habos állagú lesz, mennyei :))) Csak az övét eszem meg :)))
2010.02.11 09:59
Én cukrot teszek bele a végén, anyukám így szerettette meg velünk, és bevált, azóta is a kedvenceink közé tartozik:).
2010.02.10 08:31
Kedves Alpár,


Nagyon, nagyon köszönöm!
2010.02.09 22:23
Szia kedves Anett.
Elnézést kérek a késlekedés miatt de nagyon elfoglalt vagyok,viszont a válasz nagyon egyszerű:a nyers parajt késsel aprózd össze és kb. 5 perccel főzd tovább mint a mirelitet.
üdv:Alpár
2010.02.08 11:46
Kedves Gábor!

Egyszer már feltettem ezt a kérdést az Alpárnak, de eddig nem kaptam választ tőle.
Hátha Te is tudsz ebben segíteni.
Friss spenótból szeretném elkészíteni a főzeléket és az a kérdésem,hogy akkor is ugyanígy kell elkészíteni?Eme recept szerint?

Előre is köszönöm!
2010.02.04 07:28
Kedves Alpár!

Ha friss spenótból készítem, akkor is így kell elkészíteni?

Előre is köszönöm!

Anett
2010.01.18 20:34
Regisztráltam, hogy köszönetet mondhassak ezért a receptért!Megcsináltam magamnak vacsinak és mondhatom, isteni volt...de tényleg!
A recepttől csak annyiban tértem el, hogy nem eszek tojást, ezért inkább vegetáriánus fasírtot tettem mellé és nem 4, hanem 5 gerezd fokhagymát használtam :) KÖszI
2009.05.25 02:28
Molnar Kata

Nagyon kellemes izu. Korabban tejjel csinaltam, de tejszinnel meg finomabb lett. Koszonom a receptet!
2009.05.13 18:01
Imádom a spenótot. Nem szoktam turmixolni, úgy a jó, ha egy kicsit darabos. Én így szeretem.
2009.05.12 20:24
Én épp most főztem meg és hát isteni lett:):)
2009.05.07 19:55
mi nem szoktuk leturmixolni :D
Úgy szeretjük :) de így is finom lehet
2009.05.03 08:51
Összefutott a nyál a számba, imádom a spenótot..:)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.