Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Spenótfőzelék recept tükörtojással (Parajfőzelék)

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A klasszikus spenótfőzelék, avagy parajfőzelék. Gyors, és ízletes! Sokak szerint a gyerekek ellensége, ám egy tükörtojással díszítve, talán ők is izgalmasabbnak találják!


Elkészítés

1
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
2
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
3
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
4
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
5
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
6
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
7
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.18 11:03
Sziasztok, Nagyikám még krumplipürét is készített hozzá, nagyon jo lett az összhang...azóta imádom én is :D
2014.02.01 08:27
sziasztok! Én nem rántással csinálom hanem csak zsemlével süritem. de próbáljátok ki tojás helyett bundás kenyérrel! !!!!Mennyei ;)
2013.03.25 10:54
SZervusz! Nincs igazából jelentősége, csak a zsírtartalom különbözik. Való igaz, ételekbe a főzőtejszín a használatos. A habtejszíntől csak zsírosabb, krémesebb lesz.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia, A név javítva, a recept feltöltési jog megadva. ;) Üdv, ApróSéf.hu
Igen-igen! ;)
Istenien sikerült a székely káposzta. Köszönöm a segítséget.
én morzsa helyett kukoricapehelybe szoktak mert olyan mint a KFC-s csirke meg sütőben szoktam akkor nem annyira lesz olajos

Sziasztok, én is facebookkal regisztráltam, most regisztráltam inkább külön de így sem enged feltölteni :( +elírtam a felhasználó nevem, kitudnátok nekem kérlek javítani Cuszóka -ra :) Köszi előre is ...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.