Regisztráció
A tökéletes grízgaluska recept főfotó

A tökéletes grízgaluska recept

5 csillag / 18 szavazat
Kedvencek közé teszem!3212

Hozzávalók

15
galuskára

Teljes elkészülési idő

5 perc a bekeverés + 60 perc pihentetés + 20 perc a kifőzés

Leírás

Grízgaluska, avagy daragaluska néven is ismeretes. Akárhogy is ismerjük, mindenki számára nagyon kedves ez a recept! Lerántjuk a leplet a titkokról. Ha ezt készíted el, biztosan sikerülni fog! ;) Most egy vízben kifőzős receptet írunk le, de a legjobb, ha a levesben főzöd ki, amihez készül. Még ízesebb lesz tőle!


Elkészítés

1
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
A tökéletes grízgaluska recept 1. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 2. fázisfotó
2
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
A tökéletes grízgaluska recept 3. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 4. fázisfotó
3
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
A tökéletes grízgaluska recept 5. fázisfotó
4
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk.
A tökéletes grízgaluska recept 6. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 7. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 8. fázisfotó
5
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
A tökéletes grízgaluska recept 9. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 10. fázisfotó
6
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hegyjuk pihenni.
A tökéletes grízgaluska recept 11. fázisfotó
7
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.
A tökéletes grízgaluska recept 13. fázisfotó
8
Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A tökéletes grízgaluska recept 14. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 15. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 16. fázisfotó
9
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.
A tökéletes grízgaluska recept 17. fázisfotó
A tökéletes grízgaluska recept 18. fázisfotó
10
Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.
A tökéletes grízgaluska recept 19. fázisfotó
11
Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom! ;)
A tökéletes grízgaluska recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-09 15:18
Köszi a receptet, nagyon jól sikerült :)
43220
2016-11-02 11:28
Ez a recept mindig édesanyámat juttatja eszembe,gyerekkoromban rengeteget csinált :-)
39439
2016-09-23 15:29
Finom lett
37702
2016-08-12 15:36
Én úgy készítem hogy 1 normál méretű tojáshoz 4 csapott evőkanál búzadara. Hagyom állni kb. 30 percet. Teáskanállal szaggatom ki. Ez az arány is jó.
36190
2016-07-23 14:45
Életem első jól sikerült grízgaluskája lett, köszönöm a receptet :-). Nagyon finom lett és tökéletes állagú. Ezentúl mindig így készítem (többek javaslatára a tojásfehérjét habbá vertem).
35354
2016-07-17 14:03
Klassz lett, köszi.
35096
2016-07-09 17:20
nagyon jó.
34792
2016-04-08 22:02
nyiminyami! tökéletes gombikak!
31266
2016-02-14 17:37
Nagyon sikeres recept!És finom!Köszi! :)
28722
2016-02-13 14:07
Nagyon jó a recept!Köszönöm! -)
28643
3189
4.814815
20
64
5483
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
3662
4.96
34
65
2533
4.75
13
29

Hasonló receptek

made by zwoelf