Főmenü

Regisztráció

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

4.636365
4.63636511
Kedvencek közé teszem!293

Hozzávalók

tortához1 tortához:

Teljes elkészülési idő

+ kihűlés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
4992.6
kcal
Fehérje
91.451
gramm
Szénhidr.
311.908
gramm
Zsír
364.587
gramm

Leírás

A legjobb amerikai sajttorta (cheescake) recept, amit valaha kóstoltam! Természetesen más gyümölccsel, vagy akár anélkül is elkészíthető a finomság.


Elkészítés

1
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.
2
Az aljhoz ledaráljuk a Korpovitot, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
3
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.
4
A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd összeállítjuk a krémet.
5
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
6
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, az áfonyára öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja az áfonyákat.
7
Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
8
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 C-on kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt-puding-szerűen stabilnak kell lennie a krémnek! Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-22 16:43
Én is elkészítettem... :) Mivel a család nem győzte kivárni, hogy felvágjuk, így még nem 100%-os, de az íze nagyon jó, az állaga pedig majd a teljes hűtési ciklus után lesz remek. :P
15007
2014-09-06 18:29
nagyon finom lett! mindenkinek ajánlom! :)
13130
2014-08-26 19:08
Szia! Szeretném csokoládésan megcsinálni:) Ehhez milyen változtatásokat kellene végrehajtanom?:) Pl.: az étkezési keményítőt esetleg kihagyjam, olvasszak bele étcsokit + egy kis kakaópor Valahogy így tudnám elképzelni:D
12932
2014-07-28 06:41
Akár törökmogyoróval is! ;)
12645
2014-07-27 22:30
édesmandulával
12644
2014-07-27 18:30
diót mivel lehet helyettesíteni? :)
12642
2014-07-10 20:44
Köszönöm a receptet! Isteni a finom lett! Mi sem jobb bizonyíték erre hogy kettőt pislogtam és már a fele eltűnt. :)
12519
2014-05-25 09:50
Isteni finom lett, elsőre! :) Köszönöm a receptet!
12172
2014-04-13 15:40
Szia, Remélem nem késő a válasz. Az áfonya fagyosan menjen bele. Max 5 perccel tovább kell sütni. Én Philadelphia Original-t használok mindig. ;) Alsó-felső sütés. ;)
11828

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
575
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf