Főmenü

Regisztráció

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

4.69231
4.6923113
Kedvencek közé teszem!421

Hozzávalók

tortához1 tortához:

Teljes elkészülési idő

+ kihűlés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
4913.6
kcal
Fehérje
91.451
gramm
Szénhidr.
291.928
gramm
Zsír
364.587
gramm

Leírás

A legjobb amerikai sajttorta (cheescake) recept, amit valaha kóstoltam! Természetesen más gyümölccsel, vagy akár anélkül is elkészíthető a finomság.


Elkészítés

1
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.
2
Az aljhoz ledaráljuk a Korpovitot, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
3
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.
4
A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd összeállítjuk a krémet.
5
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
6
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, az áfonyára öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja az áfonyákat.
7
Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
8
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 C-on kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt-puding-szerűen stabilnak kell lennie a krémnek! Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-02-28 19:11
Isteni lett, a tésztát leegyszerűsítettem, győri édes zabkekszből 1csomag ledarálva 10dkg margarinnal semmi más.
17620
2015-02-27 15:22
A legjobb ha zabfalatokat őrölsz ,vagy ahogy a recept is írja korpovit kekszet is lehet,mert egészen más lesz az alja ,isteni ropogós,a háztartási keksz nem adja vissza a lényegét. Amúgy szép lett! :)
17583
2015-02-27 15:19
Nagyon jó lett;) ! ! <3 mogyórót tettünk az aljához, a tetejére pedig vegyes gyümölcs és az abból készült szósz került. :)
17582
2015-02-16 21:06
Nagy sikere volt ! :) Vegyes erdei gyümölcsökkel készítettem.
17308
2015-02-03 18:05
sziasztok! gyümölcs helyett tejkaramella darabokat lehet használni?
16950
2015-02-03 18:03
sziasztok! esetleg tejkaramella darabokat lehet bele tenni gyümölcs helyett? köszönöm:)
16949
2015-01-25 19:39
Őrölt mandulát és mezei háztartási kekszet használtam az alapnak. Csak a kisebb mértű alufóliám volt itthon, de azzal a biztonság kedvéért 3-szor duplán hajtottan becsomagoltam és nem ázott el szerencsére! :-) Isteni finom lett! Nagyon jó recept, köszönöm! :-)
16688
2014-11-22 16:43
Én is elkészítettem... :) Mivel a család nem győzte kivárni, hogy felvágjuk, így még nem 100%-os, de az íze nagyon jó, az állaga pedig majd a teljes hűtési ciklus után lesz remek. :P
15007
2014-09-06 18:29
nagyon finom lett! mindenkinek ajánlom! :)
13130

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf