Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Áfonyás sajttorta recept (Blueberry Cheesecake) videó

Hozzávalók

tortához1 tortához:

Az aljhoz:

A krémhez:

Szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ kihűlés
4.88889
Értékelés
4.888899

Leírás

A legjobb amerikai sajttorta (cheescake) recept, amit valaha kóstoltam! Természetesen más gyümölccsel, vagy akár anélkül is elkészíthető a finomság.


Elkészítés

1
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.
2
Az aljhoz ledaráljuk a Korpovitot, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
3
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.
4
A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd összeállítjuk a krémet.
5
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
6
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, az áfonyára öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja az áfonyákat.
7
Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
8
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 C-on kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt-puding-szerűen stabilnak kell lennie a krémnek! Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 3064.8 kcal
Fehérje: 52.895 g
Szénhidrát: 292.63 g
Zsír: 191.015 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.13 17:25
Köszönöm! :)
2014.04.13 15:40
Szia,

Remélem nem késő a válasz. Az áfonya fagyosan menjen bele. Max 5 perccel tovább kell sütni. Én Philadelphia Original-t használok mindig. ;) Alsó-felső sütés. ;)
2014.04.13 10:33
Bocsánat, még egy kérdés lemaradt! Ha Philadelphia krémsajtból csinálom, úgy melyikkel érdemes: a lighttal vagy a simával? Annyira más a textúrája, régebben más recept alapján csináltam, és akkor is a végeredmény teljesen más lett, ha a krémes light krémsajtból, vagy ha a sokkal sűrűbb simából csináltam.
Köszönöm! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.