Regisztráció

A legjobb kenyér receptek

Ha házi kenyeret szeretnél készíteni, akkor ezek közül a kenyér receptek közül egészen biztosan megtalálod a Neked valót! ;)
Mivel kenyérben van a jól bevált, de azért még próbálgatok, Attkáriné Terike kenyerét próbáltam ki augusztus 20.-án. Csodaszép lett és nem semmi méretű így akár le is lehet felezni az adagot. Ebből az adagból egy 1860 g-os kenyér lett. Az unokatesóm így megspórolta az aznapi sütést, mert a felét átvittük neki. És hát kell attól nagyobb elismerés milyen finom, mint amikor azt látja az ember, hogy azonnal neki esnek és dörgölik be a finom friss kenyeret. Hazaérve én Domim is közölte, hogy neki bizony üres kenyér kell, mert megéhezett és csak az a jó neki. Terike kenyerének a neve: A jó kenyér (megjegyzem valóban jó, és nem is kell hozzá sok minden).
Remek kenyérrecept, ami önmagában is tökéletes, hiszen a pesto csodás alapízt ad neki. A recept egy 30x12 cm-es formához elegendő.
Ez tulajdonképpen egy ragacsos belsejű sajtpuffancs, amely Brazíliából származik. Aki a sajtot szereti, az imádni fogja! ;) Nagyon sajtos! :)
Ropogós héjú, a teljes kiőrlésű liszttől enyhén barnás, puha, foszlós belű kenyeret különlegessé teszi a belesütött chili. Annak, aki szereti a pikáns, csípős ételeket, ez a fehér és, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér ízleni fog.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis kicsit különleges ez a cukkinis-fetás kenyér recept. Pici olíva olajjal meglocsolva, és egy finom zöld salátával tálalva igazi csemege. :)
Ez a kedvenc fehér kenyér receptem. Nagyon jó állagú kenyér készül belőle, és még két nap múlva is puha belseje (már ha marad belőle). Ebből az alapreceptből 1 db 650 grammos kenyér jön ki.
Manapság nagyon kevés helyen lehet jó minőségű, adalékanyag mentes kenyeret kapni. Ha lehet is, elég drága. Ezért kezdtem magam sütni itthon a házi kenyeret. Ez egy alap házi kenyér recept. Természetesen más fajta liszttel és különböző magvak hozzáadásával is tökéletes kenyeret süthetünk. Nincs is jobb annál, mint amikor a frissen sült kenyér illata járja át a lakást!
Mikor Erdélyben jártunk, ott ettem életem legfinomabb kenyerét. Azóta csak ezt sütöm.
Egy kiváló pita kenyérlepény recept! A pita igen elterjedt Görögországban, a Balkánon, valamint Törökországban. A "zseb" a pitában a gőz által jön létre, ami felfújja a tésztát. Ahogy a kenyér lehűl és ellaposodik, a zseb megmarad a közepén.
Amióta ezt a kenyér receptet ismerem és sütöm, azóta a család nem nagyon vásárol a boltban kenyeret! Próbáljátok ki.
Ez a rusztikus, ropogós héjú kenyérféle szinte elronthatatlan. Rengeteg változatban elkészíthető, ez most a legegyszerűbb, legolcsóbb, natúr verzió.

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 20:04
Nagyon finom lett!!! Mire a képet csináltam volna, elfogyott :D
44221
2017-01-23 20:02
jól néz ki :)
44220
2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
made by zwoelf