Regisztráció

Csigázd fel magad kelt tésztás csiga receptekkel

A kelt tésztából készült különböző csiga receptek igen népszerűek, mert a különböző változatoknak csak a fantázia szabhat határt! Te is szereted őket?;)
Ezek a csigák nem olyan kicsik. Ugyan így elkészítve 6 db lesz ebből az adagból, de akkora lesz, mint a tenyerem, így nálunk legalábbis 1 ember bőven kidőlt 1 db-tól vacsorára. De ha valaki kisebbeket szeretne készíteni, hát hajrá, azt is lehet. Másnapra is maradt belőle, amit csak a tepsin hagytunk és visszatoltuk a sütőbe. Reggelire fogyott el, és ugyan olyan finom puha volt, mint frissen. (Azt hozzáteszem, hogy pudingos, így nyáron nem célszerű a sütőben hagyni.)
Nagyon finom akár kakaós töltelékkel elkészítve is, tökéletes uzsonna, de akár tízóraira másnapra.
Húskedvelő barátaimnak szoktam készíteni ezt a receptet, nagyon egyszerű, és gyors.
Régi, családi receptként ismerem, gyakran készítjük, kicsit munkás, de a készítésnél a gyerekek is hadra foghatóak.
Aki nem szereti, lehet fahéjjal is készíteni a kakaó helyett. Omlós és puha, másnap is nagyon finom. Tovább még nem sikerült tesztelni. :)
Nagyon finom vendégváró pizzás csiga recept, amivel kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak, biztos sikerre számíthatnak vele! A kisült csigák pedig olyan gyorsan fognak elfogyni, hogy egy percet sem fog azon gondolkodni legközelebb megcsinálja-e! Sok sikert, és jó sütögetést!
Nagy kedvenc nálunk a családban ez a péksütemény. Nagyon finom laza szerkezetű tekercs, és én például sokkal jobban szeretem másnap. Ha nincs friss áfonya, nyugodtan lehet fagyasztottból, vagy bogyós gyümölcsökből is elkészíteni. De még apróra vágott gyümölcs is jó helyette. Vagy akár a gyümölcs is elhagyható. Attól függően mekkorára nyújtjuk, lesz belőle pék sütink.

Legfrissebb hozzászólások

2016-10-28 20:51
Finom és egyszerű elkészíteni :)
39210
2016-10-28 20:42
finom lett )
39209
2016-10-28 20:34
Megcsináltattam :) Kicsit kevesebb cukorral, sütőpor helyett szódabikarbónával (nem volt itthon sütőpor) nagyon-nagyon...
39208
2016-10-28 20:26
39207
made by zwoelf