Regisztráció
Almalekvár recept főfotó

Almalekvár recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!1045

Hozzávalók

2
üvegre

Az almalekvárhoz

Az alma áztatáshoz

  • 3 L víz
  • 0.5 db citrom leve

Eszköz

  • 2 db befőttes üveg (500 ml-es)

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ennek az almalekvárnak az elkészítéséhez 1,8 kg Gála almát használtunk fel. Ennek a nettó tömege lett az 1,3 kg, azaz a hámozáshoz kb. 30% súlyveszteséggel kell számolni. Lehetőleg Gála almát válasszunk, ez az alma nagyon finom lekvárnak!


Elkészítés

1
Az almát meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.
1.3 kg alma
Almalekvár recept 1. fázisfotó
Almalekvár recept 2. fázisfotó
Almalekvár recept 3. fázisfotó
Almalekvár recept 4. fázisfotó
2
Citromos vízbe áztatjuk a gerezdeket, hogy meg ne barnuljanak.
1 db citrom leve, 3 L víz
Almalekvár recept 6. fázisfotó
Almalekvár recept 7. fázisfotó
3
A beáztatott almákat lecsöpögtetjük, felszeleteljük.
Almalekvár recept 8. fázisfotó
Almalekvár recept 9. fázisfotó
4
Összekeverjük az almát a cukorral.
240 g kristálycukor
Almalekvár recept 10. fázisfotó
Almalekvár recept 11. fázisfotó
Almalekvár recept 12. fázisfotó
Almalekvár recept 13. fázisfotó
5
Kis lángon főzzük fedő alatt 40 percen át.
Almalekvár recept 15. fázisfotó
Almalekvár recept 16. fázisfotó
6
A főzés felénél hozzákeverjük egy citrom levét.
0.5 db citrom leve
Almalekvár recept 17. fázisfotó
Almalekvár recept 18. fázisfotó
7
Kb. 40 perc elteltével el is készült az almalekvár.
Almalekvár recept 19. fázisfotó
8
Az elkészült almalekvárt az előkészített, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. A sterilizált fedőt jó erősen rászorítjuk.
2 db befőttes üveg (500 ml-es)
Almalekvár recept 20. fázisfotó
Almalekvár recept 21. fázisfotó
Almalekvár recept 22. fázisfotó
9
Ezután fordítsuk fejjel lefelé az üveget, és hagyjuk így kihűlni az almalekvárt.
Almalekvár recept 23. fázisfotó
10
Ezzel el is készült a mennyeien finom, házi készítésű almalekvár!
Almalekvár recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-11 21:32
lapislazuli: Köszönjük, hogy kiszúrtad! Korrigáltuk is! ;)
38502
2016-10-11 20:47
A kg helyett simán grammot írtak
38498
2016-07-29 10:41
szívesebben készíteném édesítővel de hogyan kell?
35650
2016-06-28 10:29
Most komolyan: 1.3 g alma 2 üveghez??? nincs elszámolva kicsit?
34306
2016-06-27 13:44
Édesítővel lehet készíteni.
34247
2016-06-27 13:15
Anikó Vass: Úgy gondoljuk felesleges, de ha szeretnéd, természetesen tehetsz bele tartósítószert. ;)
34246
2016-06-27 11:53
tartósitani lehet?
34243
3181
4.814815
20
64
5478
4.860465
42
125
3656
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 16:58
Köszönjük a receptet! Hát ez isteni lett! Neki estünk még forrón.
43879
2017-01-19 16:46
Szia. Megcsináltuk! A munkamegosztás a következő volt: én összegyúrtam a tésztát hétfőn este, kedden anya hamarabb...
43877
2017-01-19 15:48
nem tudom mit hibáztam de 2x futtam össze a barackle tej kombinációt :-( végül csak pudingkent készítettem .
43876
2017-01-19 15:27
Nagyon Guszti holnap biztos hogy megcsinalom köszike katalin
43875
made by zwoelf