Almás-diós rétes recept videó

Almás-diós rétes recept videó

Hozzávalók

szelethez10 szelethez:

A tészta:

A tésztába kent zsiradék:

A töltelék:

A kenéshez, és szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

4.5
Értékelés
4.52

Leírás

Igazán hazai, és igazán kihagyhatatlan! Egyszerű, klasszikus ízek tökéletes arányban keverve mesés összhatást tudnak nyújtani, erre kiváló példa ez az almás-diós rétes. Garantáltan nem marad egy szelet sem!


Elkészítés

1
Sütés: 185 C-on 40 perc

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.06.29 13:28
ez nagyon finom gyereknek is biztos izledni fog !!!
2011.04.24 14:40
Kuldok kepet az itt kaphato kenyermorzsarol is...Bread Crumbs...Sima es Olasz fuszeres kenyermorzsa.Remelem segitettem ezzel a fozocskehez..
2011.04.24 14:24
En New-york-ban elek,nagyon szeretem ezt a webb-oldalt,sok kedvenc magyar etelemet megtalaltam,megfoztem-sutottem innen.En haztartasi keksz helyett mivel itt nincsen ilyen formaban,az "animal crackers" a'llat figuras kekszet hasznalom,ledaralva.Ebbol keszitem a kokuszgolyot is.Udvozlettel Csillagfeny
2011.04.23 23:41
En is Amerikaban elek. Van "prezli" csak BREAD CRUMB nev alatt alcazzak. Kekszet is lehet kapni, de ha Graham kekszet daralsz le, edes, fahejas, sok mindenhez hasznalhato.
2010.11.30 20:43
kedves Gabor,
Amerikaban elek es nagy szeretettel keszitek el magyar eteleket errol a weboldalrol. Most a segitsegedet kernem, ugyanis az ehhez a recepthez szukseges edes morzsa dologban megakadtam. Itt nincs semmilyen haztartasi keksz feleseg, es nem tudom hogy az edes morzsahoz hasznalhatok -e cukrozott zsemlemorzsat. Szuleim kuldenek mindig zsemlemorzsat (itt az sincs) es abba tennek kicsi cukrok. Vagy mit ajanlassz? Van meg zabkekszem, szinten magyarorszagrol azt is ledaralhatom? Valaszodat koszonom
Judit
2010.11.06 07:23
Szia köszi a választ bisztos én rontotam el valamit én 30db ra készitetem el lehet ott volt a baj majd megprobálom ujra köszi mégegyszer
2010.11.04 17:09
SZia Maja!

Sajnos valószínűleg vagy elmérted, vagy teljesen nyersen kellett hagyd a rétest, hogy zsír ízű legyen. A teljes receptben összesen 9 dkg zsír van (75g+15g) egy alkarnyi hosszúságú rétesben. Javaslom gondold át, hol jibázhattál, és próbáld meg mégegyszer, mert isteni a recept, ahogy a többi hozzászóló is írja.

Üdv!
Gábor
2010.11.04 17:05
Hello én is megsütöttem ezt a rétest és az volt vele a bajom hogy nagyon de nagyon zsiros volt,nem birtuk megenni mert annyira kiérzetrajta a zsir vagy lehet hogy az volt a baj hogy házi zsirral csináltam ?
2010.05.15 22:13
Szervusz!

Túró, cukor, citromhéj ízlés szerint, és kevés búzadara, pár tojássárga.

Üdv!
Gábor
2010.05.15 21:36
Nagyon finom lett ez a rétes, nagy sikert arattam vele :)
Köszönöm a receptet!

Egy kérdésem lenne azért, mert egy finom túrós rétest is szívesen készítenék; miből áll a túrós alaptöltelék? Köszönöm előre is!
2010.03.08 13:25
Itt a turos, nagyon finom lett!!
2010.01.27 19:16
Szia Virág!

Nem kell semmit sem változtatni egy stabil túrótöltelék esetén.

Üdv:
Gábor
2010.01.27 18:26
Gábor,

alkalmas ez a teszta turos retes keszitesehez? Kell valamin valtoztatni, ha turos toltelekkel keszitenem?

Koszi,
Virag
2009.12.08 11:37
Szia Stunde!

Bocsi, itt vagyok! :-) Szerintem az nem volna jó. A tészta jellegéből adódóan biztos vagyok benne, hogy belül nyers maradna a tésztád.

Üdv!
Gábor
2009.12.08 11:31
sziasztok,
az almás-diós rétes oldalon nagyon várnám a kérdésemre a választ, köszönettel, stunde
2009.11.30 15:19
Kedves Gábor,
kérdezni szeretném, hogy ha a kinyújtott tészta teljes felületére (mint általában a réteseknél szokás, bár azok sokkal nagyobbak) kenném a tölteléket, az elrontaná-e a vékony tészta levelességét? (a videón egy csíkban van rajta töltelék).
köszönöm válaszát, stunde
2008.05.20 15:42
Elkészítheted, de igaziból ennek a tésztának annál jobb, minél frissebb. 2 naposan már lemászik a töltelékről a sütőben. Szóval csak óvatosan! :-)

Üdv!
Gábor
2008.05.20 09:45


Szia Gábor!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a tésztát elkészíthetem-e előző nap? Nem gond, ha 1 napot hül a hűtőben?
a.k.
2008.05.10 08:26
Eddig eszembe sem jutott rétest sütni, mert anyukámtól és nagymamámtól is azt hallottam, hogy nagyon macerás. Aztán tegnap egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam ezt a receptet. (Épp jó passzban voltam, így úgy voltam vele, ha nem sikerül, akkor sem fogok elkeseredni.) POntosan úgy sikerült, mint aképen és isteni lett!!!!! (Össze sem lehet hasonlítani a bolti, már alapból száraz réteslappal!) Még a japán kollegáimnak is nagyon ízlett!!!! Köszönet a receptért!
2007.11.20 18:34
Na, végre!!! Most már tudom, mi az az édes morzsa!!!! Micsoda felfedezés!!!!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.