Regisztráció
Almás-baconös rizs recept főfotó

Almás-baconös rizs recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1019

Hozzávalók

3
adagra

A rizs főzéséhez

A raguhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez az almás-baconös rizs számomra egy nagyon nagy kedvenc, mert egyrészt isteni finom, másrészt könnyen elkészíthető. Önálló fogásként is tálalhatjuk, de köretként is adhatjuk sült, vagy rántott húsok mellé. Igazából nem vagyok nagy rajongója azoknak az ételeknek, amiben egyszerre szerepel valamilyen hús és gyümölcs, de ez bármikor jöhet. :)


Elkészítés

1
Egy edényben felhevítjük az olajat, rátesszük a rizst, és addig pirítjuk, amíg nagyjából ki nem fehéredik. Felöntjük dupla adag vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és pár percig kevergetés mellett forraljuk. Lekapcsoljuk alatta a lángot, és a főzőlapon hagyva, lefedve puhára pároljuk.
3 evőkanál olívaolaj, 250 g rizs - jázmin (szárazon), 500 ml víz, 1.5 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
Almás-baconös rizs recept 1. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 2. fázisfotó
2
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a szeletelt bacont. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát.
2 evőkanál olívaolaj, 150 g bacon - füstölt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
Almás-baconös rizs recept 3. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 4. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 5. fázisfotó
3
Pár perc után hozzáadjuk a kockára vágott almát, és az egészet puhára pároljuk.
2 db alma
Almás-baconös rizs recept 6. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 7. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 8. fázisfotó
4
Amikor elkészült, hozzáadjuk a főtt rizst és alaposan összekeverjük.
Almás-baconös rizs recept 9. fázisfotó
Almás-baconös rizs recept 10. fázisfotó
5
Jó étvágyat az elkészült almás-baconös rizshez! :)
Almás-baconös rizs recept 11. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-21 12:37
Nagyon finom!
38913
2016-09-18 08:45
Köszönöm,érdekes, kifogom próbálni!
37593
2016-09-18 08:10
jol hangzik kiprobálom köszi
37590
6399
4.707315
68
102
3256
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 18:29
a maradék tésztát hogyan hasznosítom?
44145
2017-01-22 18:20
mivel az utolso fel kilo friss epret eppen elottem vittek el :) igy banannal keszitettem el es kiegeszitettem egy kis...
44144
2017-01-22 18:06
Úgy egyszerűsítem le folyamatot, hogy a tésztából mindig "ellopok" egy nagyobb diónyi darabot. Ezt még...
44143
2017-01-22 17:56
párom szülinapjára ilyen lett
44142
made by zwoelf