Regisztráció
Almás gesztenyés cobbler főfotó

Almás gesztenyés cobbler

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!9

Hozzávalók

10
adagra

A tésztához

A alma töltelékhez

A gesztenye krémhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Íme a fantasztikus gyümölcsös sütemény pompás téli változatban! Szenteste a vacsora fénypontja volt ez mennyei finomság. Főleg az öcsém volt elragadtatva, akinek ez a kedvenc ünnepi fogása. Ezen nem is csodálkozom, mert az almás gesztenyés cobbler akár a karácsonyi angyalok kezéből is kikerülhetett volna.


Elkészítés

1
Első lépésként meghámozzuk az almákat, és pici darabokra vágjuk őket. A vajjal, cukorral és vaníliás cukorral puhára pároljuk, majd amikor elfőtt a leve, összekeverjük az étkezési keményítővel. Az illatos masszát a jól kivajazott sütőforma aljába kanalazzuk, és szépen elegyengetjük.
2
Hozzálátunk a gesztenyés töltelékhez. A gesztenyemasszát kissé felolvasztjuk, majd a rum és a tejszín segítségével selymesre keverjük. A krémet az almás réteg tetejére simítjuk.
3
Jöhet a tészta. A száraz anyagokat elvegyítjük, és gyorsan elmorzsoljuk benne a hűvös vajat. Ezután beletesszük a tojást, a tejszínt, és laza szerkezetű masszává gyúrjuk. Diónyi gombócokat hengergetünk belőle, és a gesztenyeréteg tetejére sorakoztatjuk.
4
175 C fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt gyönyörű, aranybarna színt kap. A legjobb, ha még forrón tálaljuk, vaníliafagyival és tejszínhabbal. Egyszerűen varázslatos sütemény.
Almás gesztenyés cobbler 1. fázisfotó

Cimkék

Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-08 17:17
Köszönöm,remélem elkészíted majd!Nem csak karácsonykor..:)
43175
2017-01-08 17:14
Hamarabb felfedezem megcsináltam volna karácsonyra csodálatos fincsi süti.gesztenye és alma párosítás kiváló nyam nyam üdv katalin
43173

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 16:57
Nagyon jó szuper meg fogom csinálni boltba szoktam vásárolni mert szeretjük a sós ropogós perecet köszönöm katalin
43676
2017-01-16 16:53
43675
2017-01-16 16:05
elkészült
43674
2017-01-16 15:49
Így igaz, aki még nem csinált ilyet, nem tudhatja, hogy mit mivel keverjen össze. Kicsit részletesebben kellett volna a...
43673
made by zwoelf