Regisztráció
Almás-gyömbéres-karamelles pite főfotó

Almás-gyömbéres-karamelles pite

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!810

Hozzávalók

4
adagra

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára tört)

A tálaláshoz

  • karamellszósz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Klasszikus almás pite kicsit újragondolva, a gyömbér, a fahéj, és a dió igazán jó ízt ad neki. A tésztája búzaliszttel is elkészíthető, vagy akár csak zabpehelylisztből is.


Elkészítés

1
Első lépésként olajozzuk/vajazzuk ki a sütőtálat. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd tegyük hűtőbe pihenni negyed órára. Addig elkészítjük a tölteléket.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 1. fázisfotó
2
A meghámozott, felkockázott almát a cukrokkal, a fahéjjal és a gyömbérrel sziruposra főzzük, ez kb. 10 percet vesz igénybe.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 2. fázisfotó
3
A tésztát kézzel belenyomkodjuk a sütőtálba az oldalán peremet képezve.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 3. fázisfotó
4
A tölteléket rákanalazzuk a tésztára, meglocsoljuk karamell szósszal.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 4. fázisfotó
5
A végén megszórjuk dióval és előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percig sütjük.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 5. fázisfotó
6
Karamellszósszal tálaljuk.
Almás-gyömbéres-karamelles pite 6. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-04 15:23
Kedves Kerepesi Gyöngyi! Nem kell víz az alma alá, elég annyi amennyi levet ereszt, majd a levét el kell főzni és úgy kerül a tésztára.
39581
2016-11-01 12:18
Az alma alá kell víz mikor főzöm ? Vagy csak amennyi levelet ereszt? A tésztára levével együtt kerül?
39384
2016-11-01 11:37
Kedves Tünde Gál! Idő hiányában bolti karamell öntetet használtam, de ha otthon szeretnéd elkészíteni 5 evőkanál cukrot és 2 evőkanál vizet közepes tűzön melegíts, míg a cukor felolvad, majd karamellizálódik. Nem kell kevergetni! Amikor aranybarna lesz, le kell húzni a tűzről és 50 ml habtejszínt hozzáadni, majd vissza a tűzhelyre (alacsony fokozaton) és egyneművé kell keverni.
39383
2016-11-01 08:29
hogy készül a karamellszósz?
39371

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 23:12
Köszönöm a receptet ☺ Első próbálkozásom tökéletes végeredmény ☺ isteni finom lett
41033
2016-12-03 22:33
Ez jól hangzik, de miért kell bele cukor és tejpor??? Ezek nélkül is megcsinálható, nem!?! Valszeg ezek nélkül fogom...
41032
2016-12-03 21:56
Sütőben is lehet sütni, mert nekem olyan formám van!
41031
2016-12-03 21:27
Köszönöm szépen, remélem ízleni fok Nekik is :)
41030
2923
4.75
1
10
1964
4.866665
6
17
made by zwoelf