Regisztráció
Almás kuglóf recept főfotó

Almás kuglóf recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!1702

Hozzávalók

1
kuglófra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez az almás kuglóf recept egy nagy kedvencem, egyrészt almás, és imádom az almás sütiket, másrészt ez is tipikus dobj, össze mindent egy tálba keverd, jól össze majd süsd meg. Ha valaki nem szereti, mazsola és dió kihagyható a receptből.


Elkészítés

1
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
Almás kuglóf recept 1. fázisfotó
2
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
Almás kuglóf recept 2. fázisfotó
Almás kuglóf recept 3. fázisfotó
Almás kuglóf recept 4. fázisfotó
3
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.
Almás kuglóf recept 5. fázisfotó
Almás kuglóf recept 6. fázisfotó
Almás kuglóf recept 7. fázisfotó
4
Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük.
Almás kuglóf recept 8. fázisfotó
Almás kuglóf recept 9. fázisfotó
Almás kuglóf recept 10. fázisfotó
Almás kuglóf recept 11. fázisfotó
5
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
Almás kuglóf recept 12. fázisfotó
Almás kuglóf recept 13. fázisfotó
6
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
Almás kuglóf recept 14. fázisfotó
7
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.
Almás kuglóf recept 15. fázisfotó
Almás kuglóf recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-05 12:22
Kiprobàltam és magyin finom lett! ) Én még tördeltem bele csokit is :-)
42907
2017-01-02 19:48
Kész is! :)
42784
2016-10-29 17:24
A kóstolás még hátravan! :)
39255
2016-09-29 14:26
Erdemes kiprobalni :)
37958
2016-09-03 12:19
Nagyon finom!
37022
2016-09-02 17:50
szép lett, köszi a recit.
36999
2016-05-27 22:03
Meggyes étcsokis változat! Mennyei lett! :)
33023
2016-04-29 10:18
Azt lefelejtettem, hogy ez a recept most legutóbb tesztelésre került. 1 hétig hagytuk kint felszeletelve tányéron. És az 1 hét alatt mindenféle csomagolás, doboz nélkül, is ugyanolyan finom, szaftos, puha volt mint mikor megsült. Száradni sem száradt ki sehol. ;)
32039
2016-04-29 10:14
A 7 g sütőpor az fél zacskó lenne. Én úgy tudom, hogy a sütőpor megemeli a tesztat, a szódabikarbóna pedig lazít rajta, puhán tartja.
32038
2016-04-23 11:36
Az almás kuglófhoz szeretnék egy kérdést feltenni: Nem sok egy kicsit a 7 g sütőpor? És még ott van a szódabikarbóna is......! Kérem, aki tudja rá a választ, írjon nekem. Köszönöm
31816
6400
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
2017-01-22 19:40
Isteni finom és zseniálisan egyszerű! :) Köszönöm! :)
44157
2017-01-22 19:26
Ez lett a nagy kedvenc :-D
44156
made by zwoelf