Regisztráció
Almás-pudingos piskóta főfotó

Almás-pudingos piskóta

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1202

Hozzávalók

6
adagra

A piskótához

A krémhez

A rétegezéshez

A szóráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Családom nagy kedvence ez a sütemény. Könnyű, krémes, habos finomság.


Elkészítés

1
Almát megpucoljuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Tepsit alufóliával kibéleljük, pici étolajjal megkenjük. Erre szépen sorban felhelyezzük az almaszeleteket, fahéjjal meghintjük. 100 C fokos sütőben dinszteljük 10 percet az almaszeleteket.
2
Piskóta elkészítése: Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, a sót, és egy kanál cukrot beletesszük. Sárgáját, a maradék cukorral habosra keverjük gépi mixerrel. Lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adagoljuk. Végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
3
Az előkészített almára öntjük egyenletesen a piskótatésztát. 180 C fokos sütőben (kb. 20 perc) tűpróbáig, aranybarnára sütjük.
4
Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet .Pudingból, tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a vajjal elkevert cukrot hozzáadjuk. Gépi mixerrel habosra keverjük. Fontos, hogy kihűljön, mert különben híg massza lesz belőle, ha türelmetlenek vagyunk.
5
Ha elkészült a piskóta, kivesszük a tepsiből, átfordítjuk egy peremes tálcára. Fölül kell lenni az almának! Ha kihűlt a krém, és a piskóta is, az almás piskótára felkenjük a vaníliás krémet.
6
Végül megszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Nálunk ez a folyamat nem jön be...rögtön szeletelni kell! :)
Almás-pudingos piskóta 1. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-06 20:13
tudtommal ha a krémbe 120g vanilliapuding kell.Az egyenlő három csomag vanilliapudinggal.
43020
2016-12-11 18:43
Sziasztok! 3-4 csomag, így írtam ha jól emlékszem. Köszönöm, ha kijavítjátok!
41397
2016-12-11 18:31
Szia Petra, Mi nem írtuk át a receptet, ha azt mondod 4 csomag kell bele, akkor átírjuk 120 grammra. Átírjuk?
41392
2016-12-11 17:49
Hajnalka, valóban sok a 4 csomag puding én az eredeti receptben 3 csomagot adtam meg. Ennyi kell ahhoz, hogy jó magas legyen a krémréteg. Köszönöm az észrevételt.
41390
2016-12-11 12:59
Nagyon finom lett, gyorsan elkészíthető. Nekem csak annyi gondom van, hogy biztosan 160 g puding kell hozzá? Az 4 csomag. Én 3 csomagot tettem a 7 dl tejhez, de az is nagyon sok volt. Szerintem 2 csomag elég lett volna, akkor is elég szilárd krémet kapunk. Köszönöm a receptet, biztosan máskor is el fogom készíteni.
41370
2016-12-10 13:18
Isteni finomak tűnik máris jól laktam vele mar annyi sok fincsi receptet küldtek hogy nem is tudom melyiket csináljam meg de nem baj mert mindig tudom melyiket akarom megcsinálni köszike katalin
41320
2016-12-09 22:55
Örülnék, ha megosztanád velem, hogy sikerült a süti. (ha kipróbàlod)
41299
2016-12-09 21:21
Nagyon guszta,ki fogom próbálni! :-)
41297

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf