Almáspite recept

Almáspite recept

Hozzávalók

pitére1 pitére:

A tészta:

A töltelék:

Teljes elkészülési idő:

40 perc előkészület + tésztagyúrás + nyújtás, 20 perc alma dinsztelés, 30 perc sütés
5
Értékelés
53

Leírás

Ez a pite gyermekkorom egyik kedvenc édessége. Tökéletes egy vasárnap délutáni pihenés, olvasás, filmezés mellé. :)


Elkészítés

1
A száraz hozzávalókat összekeverjük.
2
A vajat összemorzsoljuk a cukros, sütőporos liszttel.
3
Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.
4
Addig gyúrjuk, míg kicsit össze nem áll.
5
A teljes összeálláshoz tejet adunk hozzá. Félretesszük.
6
Az almákat megmossuk, meghámozzuk.
7
Belereszeljük egy közepes fazékba.
8
Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.
9
Lassú tűzön megdinszteljük.
10
Míg az almát főzzük, a tésztát lisztezett asztalon kettévágjuk.
11
Kinyújtjuk az első adagot.
12
Belehelyezzük egy 30 cm átmérőjű piteformába.
13
A széleit a sütőforma falához nyomkodjuk, majd a felesleges tésztát lecsippentjük.
14
Ha kész az alma, rákanalazzuk az alsó tésztarétegre.
15
Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, a közepébe 2 centis csíkokat vágunk.
16
Ráhelyezzük a töltelékre.
17
A széleit ismét a sütőforma oldalához nyomkodjuk, a felesleges tésztát lecsippentjük.
18
A biztonság kedvéért (felszabaduló gőzök) sugarasan villával kilyukasztjuk a tésztát.
19
A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk.
20
Apró leveleket faragunk belőle.
21
A sütemény tetejét megkenjük tojásfehérjével.
22
30 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.12 13:15
Murai Veronika: "Megsult!!!!:) remelem nem csak ronda de finom is! Koszi aprosef!"
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom, de mi legkozelebb picit tobb cukorral fogjuk kesziteni. Mindenesetre igy is elfogyott nagyon hamar, koszonjuk a receptet! :)
Tehentejjel is lehet. Bar en nem helyettesitenem :)
Tehéntejjel is lehet?
Nagyon finom lett a csipetnyi sótól :)
Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.