Almáspite recept

Almáspite recept

Hozzávalók

pitére1 pitére:

A tészta:

A töltelék:

Teljes elkészülési idő:

40 perc előkészület + tésztagyúrás + nyújtás, 20 perc alma dinsztelés, 30 perc sütés
5
Értékelés
53

Leírás

Ez a pite gyermekkorom egyik kedvenc édessége. Tökéletes egy vasárnap délutáni pihenés, olvasás, filmezés mellé. :)


Elkészítés

1
A száraz hozzávalókat összekeverjük.
2
A vajat összemorzsoljuk a cukros, sütőporos liszttel.
3
Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.
4
Addig gyúrjuk, míg kicsit össze nem áll.
5
A teljes összeálláshoz tejet adunk hozzá. Félretesszük.
6
Az almákat megmossuk, meghámozzuk.
7
Belereszeljük egy közepes fazékba.
8
Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.
9
Lassú tűzön megdinszteljük.
10
Míg az almát főzzük, a tésztát lisztezett asztalon kettévágjuk.
11
Kinyújtjuk az első adagot.
12
Belehelyezzük egy 30 cm átmérőjű piteformába.
13
A széleit a sütőforma falához nyomkodjuk, majd a felesleges tésztát lecsippentjük.
14
Ha kész az alma, rákanalazzuk az alsó tésztarétegre.
15
Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, a közepébe 2 centis csíkokat vágunk.
16
Ráhelyezzük a töltelékre.
17
A széleit ismét a sütőforma oldalához nyomkodjuk, a felesleges tésztát lecsippentjük.
18
A biztonság kedvéért (felszabaduló gőzök) sugarasan villával kilyukasztjuk a tésztát.
19
A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk.
20
Apró leveleket faragunk belőle.
21
A sütemény tetejét megkenjük tojásfehérjével.
22
30 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.12 13:15
Murai Veronika: "Megsult!!!!:) remelem nem csak ronda de finom is! Koszi aprosef!"
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.