Regisztráció
ARANY-galuska főfotó

ARANY-galuska

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1715

Hozzávalók

8
adagra

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

  • 150 g vaj (olvasztott)

A vanília sodóhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Gyakran sütünk ebédre, a jó kiadós levesek után, (pl: bableves, babgulyás) finom aranygaluskát, második fogásként.


Elkészítés

1
Az élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!)
2
A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel, reszelt citrom héjával, napraforgó olajjal, csipet sóval alaposan összekeverjük. Amikor a táltól könnyen elválik a tészta, nem ragad, fényesen csillogó, akkor jó. Letakarjuk tiszta ruhával, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3
Amikor megkel a duplájára, egy evőkanalat olvasztott vajban megmártunk, minden egyes kiszaggatott kelt tészta előtt. Egy jénai tálat előzőleg kivajazunk, egymás mellé lerakjuk a tálba a szaggatott tésztát, amit cukrozott, darált dióval megszórunk. Rátesszük a következő sor szaggatott tésztát. Ennek a sornak a végén is cukrozott, darált dióval megszórjuk.
4
A tésztát 10 percet pihentetjük. A sütőbe tesszük, és 180 C fokra állítva elindítjuk a sütőt. (Ez alatt is kel, míg bemelegszik.) 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
5
A vanília pudingport egy bögrébe öntjük, elkeverjük 1 dl hideg tejben. A többi tejet felforraljuk. Amikor kezd forrni lassan, keverés mellett beleöntjük bögrés pudingot. Összeforraljuk a tejjel, majd levesszük kihűlni. A kisült tésztát sodóval kínáljuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-18 16:51
Arany galuska fincsi leves mellé nem csináltam meg de szeretem étteremben ettem meg fogom csinálni köszönöm katalin
43811
2016-11-24 12:58
Kedves Réka Természetesen, lehet kis mokkás kanál cukorral készíteni az élesztő felfuttatását. A diabetikus tabletta a tésztában igen könnyű levegős tésztát is ad . Az ízét szinte nem is érezni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá ! Ellák
40629
2016-11-23 22:29
én imádom :)
40621
2016-11-23 13:37
edesitoszert ki lehet hagyni?
40601
1484
5
0
12
6379
4.707315
68
102
3835
5
8
18
3228
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 19:56
Nagyon finom és hamar kész! Tuti recept!
44048
2017-01-21 19:39
elkészitettem kisfiamnak és odáig van érte imádja :) köszi a receptet
44047
2017-01-21 19:37
Isteni finom
44045
made by zwoelf