Regisztráció
ARANY-galuska főfotó

ARANY-galuska

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1521

Hozzávalók

8
adagra

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

  • 150 g vaj (olvasztott)

A vanília sodóhoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Gyakran sütünk ebédre, a jó kiadós levesek után, (pl: bableves, babgulyás) finom aranygaluskát, második fogásként.


Elkészítés

1
Az élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!)
2
A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel, reszelt citrom héjával, napraforgó olajjal, csipet sóval alaposan összekeverjük. Amikor a táltól könnyen elválik a tészta, nem ragad, fényesen csillogó, akkor jó. Letakarjuk tiszta ruhával, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3
Amikor megkel a duplájára, egy evőkanalat olvasztott vajban megmártunk, minden egyes kiszaggatott kelt tészta előtt. Egy jénai tálat előzőleg kivajazunk, egymás mellé lerakjuk a tálba a szaggatott tésztát, amit cukrozott, darált dióval megszórunk. Rátesszük a következő sor szaggatott tésztát. Ennek a sornak a végén is cukrozott, darált dióval megszórjuk.
4
A tésztát 10 percet pihentetjük. A sütőbe tesszük, és 180 C fokra állítva elindítjuk a sütőt. (Ez alatt is kel, míg bemelegszik.) 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
5
A vanília pudingport egy bögrébe öntjük, elkeverjük 1 dl hideg tejben. A többi tejet felforraljuk. Amikor kezd forrni lassan, keverés mellett beleöntjük bögrés pudingot. Összeforraljuk a tejjel, majd levesszük kihűlni. A kisült tésztát sodóval kínáljuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-24 12:58
Kedves Réka Természetesen, lehet kis mokkás kanál cukorral készíteni az élesztő felfuttatását. A diabetikus tabletta a tésztában igen könnyű levegős tésztát is ad . Az ízét szinte nem is érezni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá ! Ellák
40629
2016-11-23 22:29
én imádom :)
40621
2016-11-23 13:37
edesitoszert ki lehet hagyni?
40601

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 15:10
Tokeletes lett! Koszonom!
40998
2016-12-03 14:48
Isteni finom lett! :) Nekem nem volt áfonyám, így apróra vágott eperrel csináltam.
40997
2016-12-03 14:21
Puha lesz, csak vigyázni kell ne süssük túl, mert akkor megkeményedik. 1 hétig szerintem biztosan eláll.
40996
2016-12-03 14:05
Mennyi ideig tárolható? Omlos vagy kemény a süti ? Köszönöm elöre is a választ!
40995
made by zwoelf