Regisztráció
Aranygaluska recept főfotó

Aranygaluska recept

4.8 csillag / 21 szavazat
Kedvencek közé teszem!3119

Hozzávalók

6
adaghoz

A tésztához

A szóráshoz, kenéshez

A tálaláshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
3790.15
kcal
Fehérje
73.0125
gramm
Szénhidr.
323.145
gramm
Zsír
260.29
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus, az aranygaluska tökéletes receptje. Ha jól van elkészítve, ellenállhatatlan finomság, bár tény hogy nem kifejezetten fogyókúrás édesség, de nem is ezért kell kedvelni.


Videó

Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
25 g porcukor, 250 g búzaliszt (BL55), 25 g vaj, 20 g élesztő (friss), 3 g só, 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 120 ml 2,8%-os tej, 1 db citrom héja
Aranygaluska recept 1. fázisfotó
Aranygaluska recept 2. fázisfotó
Aranygaluska recept 3. fázisfotó
2
Ezután 30 percig pihentessük a tésztát.
Aranygaluska recept 4. fázisfotó
3
Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal.
110 g dió (darált), 90 g kristálycukor, citrom reszelt héja
Aranygaluska recept 5. fázisfotó
Aranygaluska recept 6. fázisfotó
Aranygaluska recept 7. fázisfotó
4
Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül.
Aranygaluska recept 8. fázisfotó
Aranygaluska recept 9. fázisfotó
5
A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal. Nem kell az összes vajat rálocsolni, csak annyi kell, hogy szépen befedje a tésztákat. Majd a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Addig elkészíthetjük a vaníliasodót.
200 g vaj
Aranygaluska recept 10. fázisfotó
Aranygaluska recept 11. fázisfotó
6
A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Aranygaluska recept 19. fázisfotó
Aranygaluska recept 20. fázisfotó
7
Kihűlés után az elkészült aranygaluskát vaníliasodóval leöntve tálaljuk.
Aranygaluska recept 21. fázisfotó
Aranygaluska recept 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-14 14:45
diót mivel lehet helyettesíteni.?
34959
2016-07-07 20:19
Isteni lett )
34712
2016-05-15 20:44
Tökéletes recept. Köszönöm szépen :D
32587
2016-05-14 17:14
Imádom!!!!!!!!!!
32511
2016-05-06 14:17
dupla mennyiségben.. kevesebb cukorral.. isteni! 170 fokon 50 perc sütés.
32269
2016-04-25 19:34
Nagyon finom lett, köszönöm!
31943
2016-04-23 16:18
Isteni lett! Köszönjük a receptet! :)
31831
2016-03-27 10:38
Isteni lett!!:)
30726
2016-03-06 13:29
finom
29568
2016-02-22 09:52
Én ebbe készítettem el :) Isteni lett :)
29013
1331
5
16
29
2226
4.88889
16
32

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-26 01:05
nagyon finom lett, köszi :)
35476
2016-07-25 22:47
Nagyon finom és valóban egyszerűen elkészíthető sütemény, imádtuk :) Köszönöm a receptet!
35475
2016-07-25 22:39
Én tettem hozzá még egy kis lisztet :) Nagyon finom lett, én is a csokissal próbálkoztam elsőre :)
35474
2016-07-25 21:55
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.
35472
made by zwoelf