Regisztráció
Aranygaluska recept főfotó

Aranygaluska recept

4.8 csillag / 21 szavazat
Kedvencek közé teszem!2884

Hozzávalók

6
adaghoz

A tésztához

A szóráshoz, kenéshez

A tálaláshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
3790.15
kcal
Fehérje
73.0125
gramm
Szénhidr.
323.145
gramm
Zsír
260.29
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus, az aranygaluska tökéletes receptje. Ha jól van elkészítve, ellenállhatatlan finomság, bár tény hogy nem kifejezetten fogyókúrás édesség, de nem is ezért kell kedvelni.


Videó

Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
Aranygaluska recept 1. fázisfotó
Aranygaluska recept 2. fázisfotó
Aranygaluska recept 3. fázisfotó
2
Ezután 30 percig pihentessük a tésztát.
Aranygaluska recept 4. fázisfotó
3
Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal.
Aranygaluska recept 5. fázisfotó
Aranygaluska recept 6. fázisfotó
Aranygaluska recept 7. fázisfotó
4
Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül.
Aranygaluska recept 8. fázisfotó
Aranygaluska recept 9. fázisfotó
5
A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal, és a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Addig elkészíthetjük a vaníliasodót.
Aranygaluska recept 10. fázisfotó
Aranygaluska recept 11. fázisfotó
6
A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Aranygaluska recept 19. fázisfotó
Aranygaluska recept 20. fázisfotó
7
Kihűlés után az elkészült aranygaluskát vaníliasodóval leöntve tálaljuk.
Aranygaluska recept 21. fázisfotó
Aranygaluska recept 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-05-15 20:44
Tökéletes recept. Köszönöm szépen :D
32587
2016-05-14 17:14
Imádom!!!!!!!!!!
32511
2016-05-06 14:17
dupla mennyiségben.. kevesebb cukorral.. isteni! 170 fokon 50 perc sütés.
32269
2016-04-25 19:34
Nagyon finom lett, köszönöm!
31943
2016-04-23 16:18
Isteni lett! Köszönjük a receptet! :)
31831
2016-03-27 10:38
Isteni lett!!:)
30726
2016-03-06 13:29
finom
29568
2016-02-22 09:52
Én ebbe készítettem el :) Isteni lett :)
29013
2016-01-28 23:00
Ilyen finomat még sosem ettünk :)
28024
2016-01-22 13:38
Nagyon köszönöm a receptet, nagyon finom lett és pont elég volt 5 emberre! :)
27747

Legfrissebb hozzászólások

2016-06-28 22:00
34380
2016-06-28 21:37
én megcsináltam egy szülinap alkalmából nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
34379
2016-06-28 21:12
Jó jó csak az arányok.. piteforma, most relativ, nekem dupla ennyi belevalóra lett volna szükségem és fele ennyi...
34378
2016-06-28 21:07
NA ITT JÁROK, ÉS VALAMI FENNSÉGES KÜRTŐSKALÁCS ILLATA VAN! -viccen kívül-
34377
made by zwoelf