Regisztráció
Aranygaluska recept főfotó

Aranygaluska recept

4.8 csillag / 20 szavazat
Kedvencek közé teszem!1918

Hozzávalók

6
adaghoz

A tésztához

A szóráshoz, kenéshez

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
3790.15
kcal
Fehérje
73.0125
gramm
Szénhidr.
323.145
gramm
Zsír
260.29
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus, az aranygaluska tökéletes receptje. Ha jól van elkészítve, ellenállhatatlan finomság, bár tény hogy nem kifejezetten fogyókúrás édesség, de nem is ezért kell kedvelni.


Videó

Elkészítés

1
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
Aranygaluska recept 1. fázisfotó
Aranygaluska recept 2. fázisfotó
Aranygaluska recept 3. fázisfotó
2
Ezután 30 percig pihentessük a tésztát.
Aranygaluska recept 4. fázisfotó
3
Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal.
Aranygaluska recept 5. fázisfotó
Aranygaluska recept 6. fázisfotó
Aranygaluska recept 7. fázisfotó
4
Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül.
Aranygaluska recept 8. fázisfotó
Aranygaluska recept 9. fázisfotó
5
A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal, és a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Addig elkészíthetjük a vaníliasodót.
Aranygaluska recept 10. fázisfotó
Aranygaluska recept 11. fázisfotó
6
A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Aranygaluska recept 19. fázisfotó
Aranygaluska recept 20. fázisfotó
7
Kihűlés után az elkészült aranygaluskát vaníliasodóval leöntve tálaljuk.
Aranygaluska recept 21. fázisfotó
Aranygaluska recept 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-28 23:00
Ilyen finomat még sosem ettünk :)
28024
2016-01-22 13:38
Nagyon köszönöm a receptet, nagyon finom lett és pont elég volt 5 emberre! :)
27747
2015-12-29 13:17
Vagyis nagyon finom lett! :) Lacika Bálint anya
26924
2015-12-12 11:13
Nagyon finom lett!
26197
2015-12-07 17:45
Nagyon finom lett :3
26026
2015-12-05 16:59
Annyira jò, hogy videò is van màr. :) Biztos kiprobalom ezt a receptet.
25961
2015-11-27 17:28
Nagyon finom! köszi a receptet, ebböl tuti lesz még több!
25690
2015-11-27 17:26
25689
2015-10-23 23:04
Imádom! Koszi a receptet!
24221
2015-10-23 19:39
Tökéletesss!!!!
24213
229
5
4
16
2389
4.785715
77
128

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-09 19:39
Tegnap este elkészítettük a barátommal a pizza tekercset. Mennyei lett. Nagyon kellemes az íze, és a tészta állaga sem...
28542
2016-02-09 19:21
Megcsináltam, nagyon finom lett :) Köszi a receptet :)
28540
2016-02-09 19:08
nagyon fimon lett ^.^ kellemeset csalódtam :33
28539
2016-02-09 17:19
Ana:Rakd be 1-2 percre a mikróba a habot,s utána elvileg jó lesz!Remélem tudtam segíteni,és a következő madártejed...
28536
made by zwoelf