Baklava recept videó

Baklava recept videó

Hozzávalók

adagra16 adagra:

A tészta:

A töltelékhez:

A rétegezéshez:

A sziruphoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök,örmények, bolgárok egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon.


Elkészítés

1
Először melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és készítsd elő a réteslapokat, egy nedves konyharuhával letakarva.
2
A diót válogasd át, és darált, vagy vágd durvára, majd a fahéjjal keverd össze.
3
A vajat olvaszd meg, majd egy kevéssel vajazz ki egy 22x33 cm-es 5 cm magas peremű, akár teflonos tepsit.
4
A réteslapokat vágd pontosan akkorára, mint a tepsi. Két lapot helyezz a kivajazott tepsibe, és kend le vastagon olvasztott vajjal. Újabb két réteslap,és ismét vaj ecsetelés következik.
5
Most a fahéjas dió 1/3-ad részét szórd a lapokra. Erre újabb két réteslap, és ismét vajjal ecsetelés következik.
6
Aztán ismét két lap, majd vajjal ecsetelés, és a fahéjas dió utolsó harmada következik.
7
Lezárásként két lap jön, vajjal ecsetelés, és az utolsó két lap.
8
Most egy éles, vizes késsel vágd 2x4 egyenlő négyzetre a baklavát, majd a négyzeteket átlósan vágd félbe.
9
Ha maradt olvasztott vaj, azt egyenletesen ned rá a tészta tetejére.
10
A 175 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre a baklavát.
11
Amíg sül a baklava, addig a cukrot tedd fel a vízzel főni. Mikor fő, add hozzá a vanília eszenciát, és a mézet, majd jól forrald össze.
12
Mikor a baklavát kiveszed a sütőből, azonnal, forrón locsold rá a mézes szirupot, és hagyd teljesen kihűlni.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.23 15:01
Forrón :) Remélem jól sikerült. életem első sütése. :)
Köszönöm a receptet!!!
2013.08.28 15:41
Kicsit sokára, de felfedeztem, hogy nem hoztam a fényképet. A sütemény finom lett, bár nekem túl édes :) De attól még finom :)
2013.03.07 15:15
Holnap meg fogom sütni. Kíváncsian várom, hogy sikerül és hogy milyen íze lesz. Azt tudom, hogy nagyon édes :) Jövök majd a tapasztalattal és persze a fényképpel :)
2013.02.19 20:49
Elkészítettem, igaz én 4 diós réteget pakoltam, de ez részletkérdés :) Nagyon-nagyon finom és egyszerű, ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Egyszer egy másik recept alapján már készítettem baklavát, de az nem lett olyan, mint amit egyszer ettem, és megfogadtam, nem is próbálkozok. Hát megérte még egyszer megpróbálni. Köszönöm :)
2013.02.06 07:49
Gábor, nagyon örülök, hogy a véletlen erre az oldalra irányított. A receptjeid között a legnagyobb kedvenceim megtalálhatók. Hálás köszönet a részletes leírásokért!!!:)))
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Én azért lecserélnén az olajat zsírra, és egy kis száraz vörösbort öntenék bele.. De biztos vagyok benne hogy úgyis nagyon finom!
Ezer hála a receptért!Isszonyatossan finom!! ISTENI!!!! :)
nem tudom...több mint 2 órát volt a hűtőben (pontosan csináltam),de még mindig olyan,mint a menzás tejbegríz :-?
köszönöm ezt az isteni receptet, életem eddigi legjobb csirkeje lett :) ajánlom mindenkinek! tökéletes!!!
Nem magazinnal, margarinnal :-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.