Baklava recept videó

Baklava recept videó

Hozzávalók

adagra16 adagra:

A tészta:

A töltelékhez:

A rétegezéshez:

A sziruphoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök,örmények, bolgárok egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon.


Elkészítés

1
Először melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és készítsd elő a réteslapokat, egy nedves konyharuhával letakarva.
2
A diót válogasd át, és darált, vagy vágd durvára, majd a fahéjjal keverd össze.
3
A vajat olvaszd meg, majd egy kevéssel vajazz ki egy 22x33 cm-es 5 cm magas peremű, akár teflonos tepsit.
4
A réteslapokat vágd pontosan akkorára, mint a tepsi. Két lapot helyezz a kivajazott tepsibe, és kend le vastagon olvasztott vajjal. Újabb két réteslap,és ismét vaj ecsetelés következik.
5
Most a fahéjas dió 1/3-ad részét szórd a lapokra. Erre újabb két réteslap, és ismét vajjal ecsetelés következik.
6
Aztán ismét két lap, majd vajjal ecsetelés, és a fahéjas dió utolsó harmada következik.
7
Lezárásként két lap jön, vajjal ecsetelés, és az utolsó két lap.
8
Most egy éles, vizes késsel vágd 2x4 egyenlő négyzetre a baklavát, majd a négyzeteket átlósan vágd félbe.
9
Ha maradt olvasztott vaj, azt egyenletesen ned rá a tészta tetejére.
10
A 175 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre a baklavát.
11
Amíg sül a baklava, addig a cukrot tedd fel a vízzel főni. Mikor fő, add hozzá a vanília eszenciát, és a mézet, majd jól forrald össze.
12
Mikor a baklavát kiveszed a sütőből, azonnal, forrón locsold rá a mézes szirupot, és hagyd teljesen kihűlni.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.28 15:41
Kicsit sokára, de felfedeztem, hogy nem hoztam a fényképet. A sütemény finom lett, bár nekem túl édes :) De attól még finom :)
2013.03.07 15:15
Holnap meg fogom sütni. Kíváncsian várom, hogy sikerül és hogy milyen íze lesz. Azt tudom, hogy nagyon édes :) Jövök majd a tapasztalattal és persze a fényképpel :)
2013.02.19 20:49
Elkészítettem, igaz én 4 diós réteget pakoltam, de ez részletkérdés :) Nagyon-nagyon finom és egyszerű, ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Egyszer egy másik recept alapján már készítettem baklavát, de az nem lett olyan, mint amit egyszer ettem, és megfogadtam, nem is próbálkozok. Hát megérte még egyszer megpróbálni. Köszönöm :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.