Regisztráció
Baklava recept videó főfotó

Baklava recept videó

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!365

Hozzávalók

16
adagra

A tészta

A töltelékhez

A rétegezéshez

A sziruphoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök,örmények, bolgárok egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon.


Videó

Elkészítés

1
Először melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és készítsd elő a réteslapokat, egy nedves konyharuhával letakarva.
2
A diót válogasd át, és darált, vagy vágd durvára, majd a fahéjjal keverd össze.
3
A vajat olvaszd meg, majd egy kevéssel vajazz ki egy 22x33 cm-es 5 cm magas peremű, akár teflonos tepsit.
4
A réteslapokat vágd pontosan akkorára, mint a tepsi. Két lapot helyezz a kivajazott tepsibe, és kend le vastagon olvasztott vajjal. Újabb két réteslap,és ismét vaj ecsetelés következik.
5
Most a fahéjas dió 1/3-ad részét szórd a lapokra. Erre újabb két réteslap, és ismét vajjal ecsetelés következik.
6
Aztán ismét két lap, majd vajjal ecsetelés, és a fahéjas dió utolsó harmada következik.
7
Lezárásként két lap jön, vajjal ecsetelés, és az utolsó két lap.
8
Most egy éles, vizes késsel vágd 2x4 egyenlő négyzetre a baklavát, majd a négyzeteket átlósan vágd félbe.
9
Ha maradt olvasztott vaj, azt egyenletesen ned rá a tészta tetejére.
10
A 175 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre a baklavát.
11
Amíg sül a baklava, addig a cukrot tedd fel a vízzel főni. Mikor fő, add hozzá a vanília eszenciát, és a mézet, majd jól forrald össze.
12
Mikor a baklavát kiveszed a sütőből, azonnal, forrón locsold rá a mézes szirupot, és hagyd teljesen kihűlni.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-09 15:16
szuper a recept koszonom
34783
2016-05-16 14:15
jajjjjj annnnyira jo, mikor a forro szirupot raontom a kesz cuccra es elkezd ÉLNI :) mozog! baratom utalja a bolti baklavat, de ezt KIFEJEZETTEN IMÁDJA :))) nyaaammm
32623
2016-02-19 08:21
meg sutes eløtt..anyisom kesziti a legjobb baklavåt Koszovoban..ø fahejat egyåtalån nem hasznål..
28837
2016-01-06 17:21
Nagyon finom, köszönöm a receptet! :)
27206
2015-12-30 20:07
más is szereti mákosan? valaki próbálta már pisztáciával, egyéb maggal?
26968
2015-12-30 20:05
mi mákosan imádjuk, nyammmmm :)))
26967
2015-09-27 13:58
nagyon finom, köszönöm a receptet
23206
2015-08-30 17:36
Hmmm! Ez nagyon fincsi lett!
22316
2015-07-02 20:03
nagyon fincsi! a kep erejeig mar igy elfogyott :)
21016
2015-04-02 20:38
Mennyei finom lett!:)
18474
1940
4.833335
10
32

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-30 15:22
Hello. A 6 dl lisztet illetve porcukrot pohárral mérjem, vagy konyha mérlegen érted a 6 dl-t ? :)
36869
2016-08-30 15:22
Szóval így kell rántott húst készíteni! Eddig nem tudtam!
36868
2016-08-30 15:19
rizsliszt helyett, búzaliszt?
36867
2016-08-30 13:47
Ja és még egy: hány fokon sütöttétek? Vagy nem olvastam el jól és oda van írva?
36866
made by zwoelf