Regisztráció
Barackos túrótorta recept főfotó

Barackos túrótorta recept

5 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!2908

Hozzávalók

1
tortakarikára

A piskótához

Rétegezni

  • 460 g barack - konzerv

A krémhez

Teljes elkészülési idő

70 pec elkészítés + 3 óra kihűtés

Leírás

Ezt a barackos túrótorta receptet bárki könnyedén el tudja készíteni. Konzerv barackból azért érdemes elkészíteni, mert a torta krémjéhez felhasználjuk a konzerv levét is. Készítsd el te is ezt a zseniális barackos túrótorta receptet!


Videó

Elkészítés

1
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
Barackos túrótorta recept 1. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 2. fázisfotó
2
A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
460 g barack - konzerv
Barackos túrótorta recept 3. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 4. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 5. fázisfotó
3
Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
80 g pudingpor (vaníliás), 200 ml 2,8%-os tej
Barackos túrótorta recept 6. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 7. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 8. fázisfotó
4
Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
400 ml barack konzerv leve, 50 g kristálycukor, 400 ml 2,8%-os tej
Barackos túrótorta recept 9. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 10. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 11. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 12. fázisfotó
5
Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Barackos túrótorta recept 13. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 14. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 15. fázisfotó
6
Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
250 g tehéntúró (félzsíros)
Barackos túrótorta recept 16. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 17. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 18. fázisfotó
7
A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
Barackos túrótorta recept 19. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 20. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 21. fázisfotó
8
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
40 g búzaliszt (BL55), 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 3 g sütőpor
Barackos túrótorta recept 22. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 23. fázisfotó
9
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
35 g kristálycukor
Barackos túrótorta recept 24. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 25. fázisfotó
10
Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
Barackos túrótorta recept 26. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 27. fázisfotó
11
Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
10 ml étolaj
Barackos túrótorta recept 28. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 29. fázisfotó
12
Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
Barackos túrótorta recept 30. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 31. fázisfotó
13
A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
Barackos túrótorta recept 32. fázisfotó
14
180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
Barackos túrótorta recept 33. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 34. fázisfotó
15
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
Barackos túrótorta recept 35. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 36. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 37. fázisfotó
16
Egy tányérral átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Barackos túrótorta recept 38. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 39. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 40. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 41. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 42. fázisfotó
Barackos túrótorta recept 43. fázisfotó
17
El is készült a barackos túrótorta.
Barackos túrótorta recept 44. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-02 10:37
Úgy látom, hogy a pudingos résznél véletlenül 2x lett írva a tej. A puding zacskójára 1/2 liter tejet írtak. Érdemes a barack levét egy mércébe tenni, s még annyi tejjel felönteni, hogy fél liter legyen. Mellesleg a túró is nedves, tehát még az is hígítja a pudingot. Különben nagyon guszta, jól néz ki a torta!
40933
2016-11-30 12:58
Már kétszer is elkészítettem és mind a kétszer nagyon szép lett,összeállt és az íze mennyei!!! Legközelebb most már képet is fogok róla készíteni,mert úgy még hitelesebb leszek! :-D Köszönöm!!!
40887
2016-11-26 19:48
Nagyon jól sikerült.
40738
2016-11-20 18:11
Minden mennyiseget gondosan kimerve keszitettem, ez lett belole. Folyik szet az egesz. Valaki esetleg rajott hogy miert jartunk ( elozo hozzaszolokkal egyuttesen) igy? Mennyisegek jol vannak feltuntetve? Konkretan a puding a sutoberakas elott kemenyebb volt mint kihulten a keretlevetelkor. :-(
40478
2016-11-17 20:44
Nagyon finom volt!! :))
40258
2016-11-14 17:49
Nem tudom mit rontottam el, de nekem sajnos a kukában landolt a süti :(( Amikor megfordítottam, alul kifolyt az egész krém, túl híg lehetett, és a piskóta része se sikerült.:( Egyébként a krém része tényleg elbírna sokkal több cukrot is...
40127
2016-11-14 06:48
Vendégségbe vittem!Nagy sikere volt!
40109
2016-11-08 15:00
Nagyon finomnak tűnik, hétvégén biztos kiprobáljuk
39822
2016-11-06 15:22
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!
39713
2016-11-05 18:42
39644

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf