Regisztráció
Bársonyos kókusztekercs főfotó

Bársonyos kókusztekercs

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!599

Hozzávalók

12
adagra

A keksztekercshez

Töltelék a keksztekercshez

2 piskótalaphoz

A krémhez

  • 1.3 L 2,8%-os tej
  • 120 g pudingpor (fehércsoki ízű)
  • 40 g pudingpor (puncs ízű)
  • 600 g margarin
  • 700 g kristálycukor

Teljes elkészülési idő

Leírás

Munkahelyem 3. szülinapjára sütöttem meg torta képében,nagyon nagy sikere lett.


Elkészítés

1
A keksztekercs hozzávalóit összegyúrjuk, 4 felé vesszük, kókuszreszelékkel megszórt alufólián olyan hosszúságúra nyújtjuk, mint a tepsi amiben a piskótát sütjük.
2
A margarint a cukorral jól kikeverjük, ezt is 4 felé vesszük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
3
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a sárgáját a maradék 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezt a fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük.
4
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokhoz szitáljuk, és ezt is óvatosan elkeverjük benn. Piros ételfestékkel színezzük és készre sütjük. Ezt még egyszer megismételjük a másik adag hozzávalókkal. Ha megsültek hagyjuk teljesen kihűlni. addig elkészítjük a krémet.
5
A krémhez 1 l tejben sűrűre főzzük a fehér-csoki pudingot, 3 dl tejben a puncsot, majd lehűtjük őket. 60 dkg margarint a 70 dkg porcukorral habosra keverünk 6 evőkanálnyit a puncspudinggal a többit a fehér-csokival dolgozzuk össze.
6
A piskótát megkenjük a fehér-csokis krém felével, majd arányos elosztva ráhelyezzük a keksztekercseket.
7
A tekercsek közti rést kitöltjük a puncsos krémmel, és erre kenjük a maradék fehér-csoki krémet. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és megszórjuk porcukorral. 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
8
Szeletelésnél ügyeljünk, hogy minden szelet közepére jusson egy tekercs.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-07 11:57
Igen, 1 liter és 3 dl. a kakaó azért nem látszik, mert a piros ételfestéktől lesz ilyen színe,lásd: vörös bársony torta.Nem lesz tömény a 80 dkg margarintól, mivel gyönyörű magas süteményt kapunk, sok krémmel. Gerezd helyett fél kg keksz. Vaskó Istvánnénak köszönöm a dicséretet.
43048
2017-01-07 08:40
1 liter,és 3 deciliter akart lenni szerintem.
43038
2017-01-06 19:58
A krém hozzávalóinál az az 1,3 ml tej nem lesz jó!
43018
2017-01-06 18:43
Egyet kell értenem
43010
2017-01-06 18:20
tisztelt aprosef!mostmar teljesen megszuntek a fazis fotos receptek?? kar az oldalert...
43008
2017-01-06 18:10
Vagyis2 szer 6 tojásból.
43006
2017-01-06 18:09
Nem értem hogy a piskótánál,2 szer 5 tojásból süsük a piskótát és a képen nem látszik a kakaó a piskótába.
43005
2017-01-06 17:26
80dkg vaj ?? Nem nagyon tömény????
42999
2017-01-06 17:12
Milyen mértékegység itt a gerezd?
42998
2017-01-06 16:54
Csodálatos és gyönyörű összeállítás tele jobbnál jobb ízekkel krémekkel kókuszos reszelekkel isteni fincsi köszike katalin
42997
1087
5
0
1
3603
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 08:45
Kedves Anna ! Természetesen , egy mokkás kanál cukor is tökéletes . Az összes recept ezt írja ! A "Pötyi...
43699
2017-01-17 06:49
Finomnak tunik.
43698
2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
3070
4.1
34
66
made by zwoelf