Regisztráció
Batyus leves recept főfotó

Batyus leves recept

5 csillag / 5 szavazat
Kedvencek közé teszem!1850

Hozzávalók

4
adagra

A töltelékhez

A tésztához

A leveshez

Teljes elkészülési idő

35 perc az előkészület, 25 perc a főzés

Leírás

Ezt a batyus leves receptet pár éve találtam egy szakácskönyvben, és azóta is rendszeresen készítem a család nagy örömére. Személy szerint az egyik kedvencem, mert tartalmas és nagyon finom. Akár ebédre is elég egy adag, ha még kínálunk utána valami finom sütit. :)


Elkészítés

1
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk.
130 g sertés darált hús (sovány), 1 csipet só, 1 csipet fehérbors (őrölt), 2 csipet majoránna
Batyus leves recept 1. fázisfotó
Batyus leves recept 2. fázisfotó
2
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval.
80 g búzaliszt (BL55), 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 csipet só
Batyus leves recept 3. fázisfotó
Batyus leves recept 4. fázisfotó
Batyus leves recept 5. fázisfotó
3
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Nekem egy 40x25 cm-es téglalap lett belőle. A tésztalapot kis négyzetekre szeleteljük, nekem 35 darab lett belőle. A darabok kb. 5x5 cm-esek voltak.
Batyus leves recept 6. fázisfotó
Batyus leves recept 7. fázisfotó
4
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy kis darab darált húst.
Batyus leves recept 8. fázisfotó
Batyus leves recept 9. fázisfotó
5
A tészta szélét körben bevizezzük, majd a négy szélét összecsípjük. Batyukat formázunk belőle, majd félre tesszük.
Batyus leves recept 10. fázisfotó
Batyus leves recept 11. fázisfotó
Batyus leves recept 12. fázisfotó
6
A leveshez egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük dinsztelni a lereszelt hagymát, és fokhagymát. Picit megsózzuk.
1 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet só
Batyus leves recept 13. fázisfotó
7
Rátesszük a borsót, a kis darabokra vágott zöldbabot, a kockára vágott répát és zellert, átpirítjuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.
60 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 60 g zöldborsó, 60 g zöldbab, 60 g zellergumó (nyers)
Batyus leves recept 14. fázisfotó
Batyus leves recept 15. fázisfotó
8
Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a borsot, az ételízesítőt, a babérlevelet és a tárkonyt, majd felforraljuk.
1 evőkanál pirospaprika (őrölt), 1300 ml víz (hideg), 2 csipet fehérbors (őrölt), 2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta), 1 db babérlevél (friss, vagy szárított), 1 teáskanál tárkony (friss, vagy szárított)
Batyus leves recept 16. fázisfotó
Batyus leves recept 17. fázisfotó
9
Beletesszük a batyukat, majd az egészet készre főzzük.
Batyus leves recept 18. fázisfotó
10
Egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, adunk hozzá a leves levéből, majd alaposan összekeverjük.
150 g tejföl (12%-os), 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
Batyus leves recept 19. fázisfotó
Batyus leves recept 20. fázisfotó
Batyus leves recept 21. fázisfotó
Batyus leves recept 22. fázisfotó
11
A habarást a leveshez adjuk, majd még egyet forralunk rajta.
Batyus leves recept 23. fázisfotó
Batyus leves recept 24. fázisfotó
12
És már tálalhatjuk is az ízletes batyus levest. :)
Batyus leves recept 25. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-08 16:23
43162
2017-01-06 13:29
Nagyon finom lett! Én csibe husival és tejszínnel készítettem!
42979
2016-11-19 18:19
Nagyon finom leves. Köszönöm a receptet!
40416
2016-11-05 20:40
Nagyon finom!
39663
2016-11-05 16:00
Nagyon finom!
39629
2016-11-05 14:24
Nagyon finom!
39619
2016-09-26 13:25
Kedves Mónika Mózer! Kb. 10-15 perc.
37840
2016-09-24 09:36
Kb. mennyi időt kell számolni a batyuk főzésére? Köszi.
37731
2016-08-12 21:42
Nagyon ízlett az egész családnak :) Köszönöm a receptet! Máskor előbb a batyukat csinálom majd meg mert kicsit szét főt a zöldség, azt hittem gyorsabban megy majd :) Mindjárt dupla adaggal csináltam meg és megspékeltem egy kis gombával is :)
36209
2016-08-09 08:03
nagyon jou
36070
6400
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
2017-01-22 19:40
Isteni finom és zseniálisan egyszerű! :) Köszönöm! :)
44157
2017-01-22 19:26
Ez lett a nagy kedvenc :-D
44156
made by zwoelf