Bazsalikomos paradicsomleves recept

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Elkészítés

1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.
3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4
Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.
6
Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.
7
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.
8
Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.16 17:07
Pusztay Ferencnek!

Van turmixmentes megoldás!

PARADICSOMLEVES. Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, zöldpetrezselyem, 1 kis fej hagyma.

A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk és 1/2 liter vízbe főni tesszük. Ha héja levált, paradicsomtörőn vagy szitán áttörjük. Világos, zsemle színü rántást készítünk és ezt a paradicsomlével és a szükséges mennyiségü vízzel felöntjük, 20 percig lassan főzzük. Sóval, cukorral, zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és tálalás előtt galuskát (1 tojásból és lisztből keverve)főzünk bele. Lehet galuska helyett 4 dk rizst belefőzni.
Ha eltett paradicsomból készítjük, 1/2 liter paradicsomlé kell hozzá. (A hagymát tálalás előtt kiszedjük a levesből.
A tányérban 1-2 kávéskanál tejföllel gazdagítjuk.
(Szmuk Irén: 1235 ételrecept egészségeseknek és betegeknek).
2014.08.16 12:39
Régen nem volt turmixgép, de most van. :) Régen nem voltak krémlevesek, de most vannak... :) Turmixgép nélkül is működik, csak nem lesz olyan sima, krémes. ;)
2014.08.16 11:14
kicsit túl van bonyolítva úgy érzem... Régen nem volt turmix mégis megoldották turmixgép nélkül. Nincs ami turmixmentes megoldás?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

én pont Brazíliában vagyok Köszi
köszönöm a receptet nagyon finom lett

Szia!

Miért van az, hogyha rákattintok a recept feltöltése oldalra, akkor azt írja, hogy nincs jogosultságom megnézni ezt az oldalt. Miért lehet ez? Válaszodat előre is köszönöm.

nagyon köszönöm a csalamádé receptjét! tényleg nem bonyolult! és nagyon jól néz ki az üvegekben!
nekem keves volt az a liszt mennyiseg, nagyon ragacsos volt.:/

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.