Bazsalikomos paradicsomleves recept

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Elkészítés

1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.
3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4
Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.
6
Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.
7
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.
8
Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.19 14:36
Elkészitettem, nagyon finom volt!
2013.12.20 14:28
Télen passzírozott paradicsomból is elkészíthető (és abból mennyi kell?), vagy mit ajánlasz a friss paradicsom helyett?
Ettem bazsalikomos paradicsomlevest kockázott kecskesajttal, isteni volt, ahogy picit megolvadt a tányérban, próbáljátok ki! :)
2013.04.12 11:27
Ott a pont! ;) Bár sokan azt mondják, olyan enyhe hogy inkább nem törik magokat a fokhagyma belezéssel... :D
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Köszönöm a receptet! Nagyon jó lett!!! :-) Nem akarták az ismerőseim elhinni, hogy házi készítésű! Nagyon finom, habár nem tudok sokat inni egyszerre, mert kicsit "csípős". :-D Abszulút kedvenc...
Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.