Bazsalikomos paradicsomleves recept

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Elkészítés

1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.
3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4
Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.
6
Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.
7
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.
8
Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.16 17:07
Pusztay Ferencnek!

Van turmixmentes megoldás!

PARADICSOMLEVES. Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, zöldpetrezselyem, 1 kis fej hagyma.

A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk és 1/2 liter vízbe főni tesszük. Ha héja levált, paradicsomtörőn vagy szitán áttörjük. Világos, zsemle színü rántást készítünk és ezt a paradicsomlével és a szükséges mennyiségü vízzel felöntjük, 20 percig lassan főzzük. Sóval, cukorral, zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és tálalás előtt galuskát (1 tojásból és lisztből keverve)főzünk bele. Lehet galuska helyett 4 dk rizst belefőzni.
Ha eltett paradicsomból készítjük, 1/2 liter paradicsomlé kell hozzá. (A hagymát tálalás előtt kiszedjük a levesből.
A tányérban 1-2 kávéskanál tejföllel gazdagítjuk.
(Szmuk Irén: 1235 ételrecept egészségeseknek és betegeknek).
2014.08.16 12:39
Régen nem volt turmixgép, de most van. :) Régen nem voltak krémlevesek, de most vannak... :) Turmixgép nélkül is működik, csak nem lesz olyan sima, krémes. ;)
2014.08.16 11:14
kicsit túl van bonyolítva úgy érzem... Régen nem volt turmix mégis megoldották turmixgép nélkül. Nincs ami turmixmentes megoldás?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves mérleg! A gépet egy ismerőstől kapta anyukám mert nekik kettő volt és garázst pakoltak ki,ezért nincs használati utasítás.Ezért keresek égen földön,hogyan is kell beprogramozni.Ezért is írtam ...

A tölteléknek 60 dkg. alma nem kevés???
Szia! Sajnos picit hamarabb kivehettem (pedig olyan szépen feljött és aranybarna színe volt) és összezsugorodott, pedig eddig minden recepted szuperül sikerült :( Tudnál segíteni mi lehetett a baj? Simán csak ...
isteni nagyon jó recept
Igen, muszáj bele a sör. A többi hozzávalókhoz szükséges az mennyiségü folyadék.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.