Bazsalikomos paradicsomleves recept

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Elkészítés

1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.
3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4
Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.
6
Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.
7
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.
8
Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.17 07:21
Sózni-borsozni ráérsz a legvégén is. Mindig tegyél bele egy kicsit, keverd el és kóstold meg. Amikor ízlik, akkor jó. Borsból tényleg nem kell sok. Ha őrlőből teszed bele, 3-4 tekerés.
2014.09.17 02:30
Életem első paradicsom levesére készülök. (Még csak nem is kóstoltam eddig!) Ezért kérlek Help!! Kb mennyi cukrot és borsot kell beletenni? Nagyságrendileg segítsetek kérlek!
2014.09.16 16:05
nagyon jo ez a recept! es szerintem a turmixolas nem bonyolitja meg...kb 2 percet vesz igenybe. turmixolni szerintem meg mindig sokkal egyszerubb, mint szitan attorni ;)
2014.08.16 17:07
Pusztay Ferencnek!

Van turmixmentes megoldás!

PARADICSOMLEVES. Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, zöldpetrezselyem, 1 kis fej hagyma.

A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk és 1/2 liter vízbe főni tesszük. Ha héja levált, paradicsomtörőn vagy szitán áttörjük. Világos, zsemle színü rántást készítünk és ezt a paradicsomlével és a szükséges mennyiségü vízzel felöntjük, 20 percig lassan főzzük. Sóval, cukorral, zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és tálalás előtt galuskát (1 tojásból és lisztből keverve)főzünk bele. Lehet galuska helyett 4 dk rizst belefőzni.
Ha eltett paradicsomból készítjük, 1/2 liter paradicsomlé kell hozzá. (A hagymát tálalás előtt kiszedjük a levesből.
A tányérban 1-2 kávéskanál tejföllel gazdagítjuk.
(Szmuk Irén: 1235 ételrecept egészségeseknek és betegeknek).
2014.08.16 12:39
Régen nem volt turmixgép, de most van. :) Régen nem voltak krémlevesek, de most vannak... :) Turmixgép nélkül is működik, csak nem lesz olyan sima, krémes. ;)
2014.08.16 11:14
kicsit túl van bonyolítva úgy érzem... Régen nem volt turmix mégis megoldották turmixgép nélkül. Nincs ami turmixmentes megoldás?
2014.03.19 14:36
Elkészitettem, nagyon finom volt!
2013.12.20 14:28
Télen passzírozott paradicsomból is elkészíthető (és abból mennyi kell?), vagy mit ajánlasz a friss paradicsom helyett?
Ettem bazsalikomos paradicsomlevest kockázott kecskesajttal, isteni volt, ahogy picit megolvadt a tányérban, próbáljátok ki! :)
2013.04.12 11:27
Ott a pont! ;) Bár sokan azt mondják, olyan enyhe hogy inkább nem törik magokat a fokhagyma belezéssel... :D
2012.12.12 22:22
Rossz illatot (szájízt) hagy maga után. ;)
2012.05.09 12:59
Miért kell kiszedni a fokhagyma közepét?

Storno! Megtaláltam a választ! :)
2012.02.12 14:51
Tényleg isteni finom ez a leves, pedig én nem szerettem eddig a paradicsomlevest. Én tészta helyett reszelt sajttal ettem. Leírhatatlanul finom :)
2011.09.05 15:25
A hétvégi volt az első olyan levesem, amit az oldalon talált recept alapján készítettem. Állíthatom: egyszerűen fantasztikus! Én még egy kis tejszínt is tettem bele, így egy kicsit lágyabb íze lett. Nyami-nyami :)
2011.07.15 14:09
Most készítettem el életem első paradicsom levesét és fantasztikus lett!!!Bár kétkdve fogadta család - nincsenek oda a a paradicsmlevesért - de ez még nekik is bejött!!! És hidegen is nagyon finom!
2011.04.15 18:13
Kedves Admin,
elnézést ,lehet buta kérdést teszek fel,de cukorból és sóból kb. mennyit tegyek bele?Az alaplét lehet vízzel helyettesíteni?18 éves diáklány révén nem sok időm van főzőcskézni...És itt az ideje elkezdeni :)
előre is köszönöm a választ.
2011.01.30 17:29
Elkészítettem én is a levest, nagyon finom lett, nagyon egyszerű a recept, nem is drága, viszont rengeteg lett belőle pedig csak fél kiló paradicsomot használtam fel. De sebaj, mert egy csepp sem ment kárba! :D
2011.01.27 13:07
Isteni finom lett a paradicsomleves!!! Nagyon ízlett, ezentúl csak igy fogom csinálni ezt a levest.
2010.10.13 20:00
Eddig a paradicsomlevest mindig a nagyim által készített paradicsomléből csináltam... háát, ez a recept nálam is aranyérmes, úgy tökéletes, ahogyan van és ezentúl csak így fogom elkészíteni.Köszönet érte! Bocsi nagyi :)
Kinga
2010.02.07 16:50
Ez a fokhagymás dolog engem is meglepett, de elkészittettem igy és állitom ennél finomabb paradicsom levest még nem ettem! :) közönöm!
2010.01.19 12:36
Nekünk ez az igazi siker :) . Amikor ehhez hasonló leveleket kapunk. Köszönjük.
üdv,
Alpár
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Anno menzás kaja volt... Szerettem! :)
lemaradt a hozzávalók közül a cukor. mennyi kell bele?
Örülök, hogy ennyire ízlett:)
nekem nagyon ragados lett a teszta és nem tudtam kinyujtani es tanàcstalan vagyok hogy mi legyen. mit ronthattam el?
Köszönöm a receptet, nagyon finom! :-D

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.