Bazsalikomos paradicsomleves recept

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Elkészítés

1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.
3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4
Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.
6
Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.
7
A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.
8
Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.19 14:36
Elkészitettem, nagyon finom volt!
2013.12.20 14:28
Télen passzírozott paradicsomból is elkészíthető (és abból mennyi kell?), vagy mit ajánlasz a friss paradicsom helyett?
Ettem bazsalikomos paradicsomlevest kockázott kecskesajttal, isteni volt, ahogy picit megolvadt a tányérban, próbáljátok ki! :)
2013.04.12 11:27
Ott a pont! ;) Bár sokan azt mondják, olyan enyhe hogy inkább nem törik magokat a fokhagyma belezéssel... :D
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)
Nagyon finom lett! Egy bonyolult, könyvben látott szalagos fánk-recept helyett kerestem alternativát és nem csalódtam :-) Csokimázzal vontam be a fánkok tetejét mert nem igazán szeretem a baracklekvárt. Legnag...
Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagá...
csirkemellel vakaki probalta mar? azzal is van olyan jo mint a comb-bal? :) Parom szinte csak csirkemelles igy abbol szeretnem kiprobalni... :) koszi elore is :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.