Regisztráció
Birsalmasajt főfotó

Birsalmasajt

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!867

Hozzávalók

10
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egyik kedvenc receptem. Sokan nem tudják, hogy a birsalmának a héját is fel KELL használni. Legyünk kreatívak! Nem csak őzgerinc van a világon! Én a birsalmasajt formázásához felhasználok szilikon sütőformákat is. Rengeteg lehetőségünk van, hiszen napjainkban ezekből sokféle formát lehet kapni. Előnyük, hogy forrón bele lehet tölteni a főzött anyagot, száradáskor pedig rendkívül egyszerűen ki lehet fordítani belőle.


Elkészítés

1
A birsalmákat megmossuk, esetleg mosogatókefével jól letisztítjuk a héját.
2
Megpucoljuk, kimagozzuk, (nem kell meghámozni!) és a negyedelt darabokat egy nagy fazékba beletesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
3
Hozzáadunk (5 kilóhoz) egy fél citrom levét. Ebbe a főzőlébe tehetünk még ízlés szerint fűszereket, (én egy fűszergyűjtőbe szoktam beletenni) de ez el is maradhat. Kb. fél óra alatt megfő.
4
Leöntjük róla a vizet, leturmixoljuk. minden leturmixolt 1 kg birsalmához 80 dkg cukrot adunk.
5
Ismét feltesszük újra főni, közben folyamatosan keverni kell, mert könnyen leég. Kb fél órát főzzük, ezalatt kissé összesűrűsödik. Aki szereti, tehet hozzá egész diót.
6
A még forró birsalmát formákba töltjük.
Birsalmasajt 1. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-10 21:20
Már vártam ezt a receptet,most épp aktuális. Köszönöm!
39922
2016-11-10 20:05
én 1 kg birsalmához 50 dkg cukrot használok. Szinte ugy készitem, mintha lekvárt föznék, kár lenne a levét leönteni.
39916

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:18
Nagyon finom lett, pirított tökmaggal isteni!! :)
41021
2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
2016-12-03 18:49
Ezt elkészítettem és elsőre sikerült. Szuper receptnek tartom, nem macerás, belátható időn belül megvan. Én elsőre...
41019
2016-12-03 18:49
Ó, azt nem mondtátok, hogy miután hozzáadom a tejszínt és párolom fedővel, le fog égni ezerrel... Dobhattam ki...
41018
made by zwoelf