Regisztráció
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) főfotó

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

4.9 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!1798

Hozzávalók

4
adagra

A szószhoz

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Videó

Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 20. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 21. fázisfotó
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 22. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 23. fázisfotó
3
Ledaráljuk a húsokat.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 1. fázisfotó
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 2. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 3. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 4. fázisfotó
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 5. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 6. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 7. fázisfotó
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 8. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 9. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 10. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 11. fázisfotó
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 12. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 13. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 14. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 15. fázisfotó
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 16. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 17. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 18. fázisfotó
Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese) 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-23 09:40
Sokkal finomabb mint a bolti porokból készült és gyorsan megvan. Köszi
27785
2015-12-19 21:26
nagyon jó recept :) gyors ,konnyű és nagyon finom lett :)
26518
2015-12-09 17:34
Egyszerű és nagyszerű! Köszi a receptet!
26085
2015-12-09 13:07
A férjem nagy bolognai rajongó, de mindig is hangoztatta, hogy ő csak a porból szereti. De ma elkészítettem ebből a receptből, hogy kislányunk első bolognai tésztája ne legyen mű kaja. Nagy sikert aratott, mind a férjemnél, mind a picinél. :) Tényleg nagyon finom, soha többé por! Kösz a receptet!
26073
2015-12-07 07:16
forset ! Én se főzöm meg a tésztát teljesen , átpakolom a szószba és azzal együtt fől készre :) Egyébként az én receptem teljesen más , még Montecati Termében kaptam a szuper szakácsnőtől :) Ha hallottatok Anne Burellről esetleg /lehet rosszuk írom a nevét , elnézést érte tőle/ , szóval nála is a vörösboros , szárzelleres , sárgarépás receptet láttam :) Gomba Gombakovics !! még hogy babérlevél :D ez nem magyar étel :)
26009
2015-09-26 21:20
nagyon finom :)
23183
2015-09-10 21:27
Életem első önálló főzése! Anyukáméval vetekszik! Köszi a receptet! :)
22639
2015-08-24 16:43
Szia! Én is nagyon sokat próbálkoztam az igazi íz elérésével, arra jöttem rá hogy babérlevél kell bele hogy összefogja az ízeket.
22157
2015-08-15 02:19
A legfinomabb, amit eddig keszitettem :)
21925

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-05 22:43
Megbolondítottuk egy kis mustárral, citromléval. Valamint két kanál tejfölt is tettünk bele és úgy turmixoltuk össze....
28402
2016-02-05 22:29
szia! mindenképpen 3,5-ös rej kell bele? köszönöm
28400
2016-02-05 21:56
Nagyon finom! :)
28399
725
4.4
3
8
made by zwoelf