Főmenü

Regisztráció

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

4.81818
4.8181811
Kedvencek közé teszem!1100

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A szószhoz

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Ledaráljuk a húsokat.
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-06-28 09:11
ez egy szuper recept, én egy kis olajbogyó és kukorica tuningot tettem rá. szuper
20900
2015-06-24 13:57
Látom akik elkészítették mind ugyanúgy jártak el azaz a tészta tetejére halmozták a szószt. Higgyétek el sokkal finomabb lesz ha: 1. a tésztát al dente főzitek meg, azaz a közepe még kemény rágható 2. ha nem szűritek le főzés után hanem egy szűrő vagy tészta csipesz segítségével átrakjátok a szószba kb. egy evőkanál főzővíz kíséretében.
20803
2015-06-24 13:48
A főzővízbe nem kell olaj nem fog összeragadni a tészta ha néha megkevered. Ha leszűrőd és átmosod a tésztát pont az ízét mosod le. A főzővízből egyből át kell helyezni a darált húsos keverékhez néhány evőkanál víz kíséretében (ez keményítőt tartalmaz így sűríti a szószt)
20802
2015-05-24 09:25
Nagyon finom volt.Én csak simán csináltam de akkor is finom.
19941
2015-05-11 14:56
Nagyon finom lett én tettem hozzá egy konzerv gombát is :)
19650
2015-04-22 02:43
szerintem mindenki máshogy csinálja én is meg szoktam piritani a darálthust de kiprobálom így is köszönöm
19111
2015-03-07 10:16
Én is mindig ìgy csinálom :)
17795
2015-02-08 11:44
É is ki fogom próbálni ugyan is imádom a spagettit
17087
2015-01-25 14:29
Sajnos a receptből kimaradt a sárgarépa,zeller , szalonna kockák.. A marha és sértés daralthús lepirìtàsa... így , ezek nélkül nem lesz eredeti ..Az íze sem :(
16674

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf