Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.810

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Ledaráljuk a húsokat.
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.21 06:26
Sziasztok!én még reszelt sárgarépát is teszek hozzá.




2014.08.11 14:24
Sziasztok! pulykadaráltból készítettem, illetve nem sűrített, hanem hámozott konzervparadicsomból
2014.08.11 14:23
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom.Hamnyamnyam
Nagyon finom lett nekem is.Jó recept.
az nem problema,ha en tejcsokival szeretnem elkesziteni es nem etcsokival?koszi a valaszt. :)
elkészítettem finom nagyon mondjuk Én tettem hozzá főtt tojást de isteni !!!! :)
Szuper ötlet! Biztos kipróbálom!!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.