Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.810

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Ledaráljuk a húsokat.
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.21 18:46
finom
2014.10.21 18:07
nyam nyam finom
2014.10.17 20:24
Kedves Kukták! Ha gombát tesztek bele, akkor az nem milánói már?

Én a bolognaimba teszek reszelt fehér-és sárgarépát is. Néha paradicsomot és paprikát is.:) Fokit ha nem felejtem el:) Egyébként meg Gy.Zsuzsival egyetértek: Soha-soha porból!!


Orsi
2014.09.12 02:01
Ebbe a variációba került egy kevés barna csiperke gomba is,valamint reszelt répa és egy kaliforniai paprika.2 paradicsomot összetörtem ahhoz adtam fokhagymát,sót,,,,
2014.09.03 16:50
nem rég készítettem el pàromnak. nagyon ízlett neki is és nekem is :) egy kis chili-t is tettem bele pkuszba és a reszelt sajtot belefőztem a szószba. isteni finom lett :)
2014.08.21 06:26
Sziasztok!én még reszelt sárgarépát is teszek hozzá.




2014.08.11 14:24
Sziasztok! pulykadaráltból készítettem, illetve nem sűrített, hanem hámozott konzervparadicsomból
2014.08.11 14:23
2014.07.16 13:04
Én is hasonlóan készítem, csak kicsit fűszeresebben. Még kakukkfű és petrezselyemzöld is kerül bele :)
2013.05.07 13:09
Kedves Gábor!

Elkészítettem, mennyei lett. Kicsit változtattam rajta, a saját ízlésemnek megfelelően. Sima olajat használtam, 1/2 teáskanállal több fűszert (oregánó és bazsalikom), és a sóból is több kellett. Mivel szaftosan szeretem így 4 dl vízzel felöntöttem és 2-3 ek. cukorral ízesítettem. Tejföllel és sajttal kínáltam, most csak így készítem, soha többé por :)

Köszönöm a receptet.

Zsuzsi
2013.03.22 15:52
Ez a legjobb recept, de én annyiban változtatnék, hogy legelőször egy serpenyőben kevés olajon megpirítok sonkát apró kockára vágva, majd hozzáadok gombát szintén apró kockára vágva. és némi pirítás után 1 dl vízzel felengedve egy húsleves kockát teszek bele. 3-4 percig párolom, és az pirított hagymára ezt a levet öntöm.
Mikor kész a hús belekeverem a leszűrt sonkát és gombát.Esetleg vadítható 1 dl. vörösborral
2013.01.06 16:18
Pénteken készítettem spagettit, sajnos porból :(, de már akkor eldöntöttem, hogy keresek egy finom igazi receptet, hiszen nem tart tovább 10-20 percnél így elkészíteni. Úgyhogy következőleg már így fog készülni nálam is. Köszönet a receptért, jövök majd a beszámolóval :)
2012.11.02 16:53
Örülök ha valaki veszi a fáradtságot, és saját maga készíti el a szószt, és nem a bolti porból készíti el a bolognai spagettit! :) Sokan nem is tudják, hogy mit hagynak ki... Nekem az egyik kedvencem, én is így készítem azzal a különbséggel, hogy én teszek bele reszelt répát, és egy kevés cukrot is a paradicsompüré miatt! Ha tehetném minden héten belecsempészném a heti menübe! :)
2012.11.02 15:30
Nagyon szuper recept, tényleg az egyik legfinomabb.

Érdemes még egy babérlevelet is beletenni közbe :)
2012.08.18 16:15
Na, nekem másodikra sikerült regelni, de nem is ez az érdekes!
Nagyon király ez a recept, a legjobb, amivel idáig találkoztam!
Kösszenet!:)
2012.04.17 14:58
A kollégiumban mi így csináljuk: http://kolikukta.tumblr.com/post/21091877877/majdnem-bolognai
2012.01.14 19:16
Sziasztok!

Első bejelentkezésem...kb.15x-re sikerült beazonosítanom a kódot (...nagyon durva!), hogy regisztrálhassak, de sikerült!

Elkészítettem a bolognait! Nagyon jóóóó lett!
Igaz, először elolvastam a hozzászólásokat is, és azokból is szemezgettem (pl. fehér borral öntöttem fel és pároltam a húst, nem tettem olajat a tészta vizébe...stb.), de a végeredmény lehengerlő, gyerekek! Jó spagettikat szoktam készíteni, de ez a mai...

Sok időt fogok még ezen a portálon eltölteni!

Köszi!!!
2011.05.25 21:34
Szervusz alexchef!

Amit írsz az így igaz. Alpár ezzel a recepttel egy jól használható, ízletes receptet mutatott be az olvasóknak, amit az átlag magyar ember bolognaiként tud azonostítani. És ez sikerült... :)
A jogos plusz információkat pedig köszönjük szépen. Ilyesmiket a receptek alatt ki lehet tárgyalni, akár más recept javaslatot os lehet tenni.

Üdv!
Gábor
2011.05.24 14:08
Tisztelt kollégák!!
A Bolognai oliva olajon indul,és vagy forrázott hámozott paradicsom vagy pommodore pelachi konzervet használnak!!Felejtsük már el a olasz konyhába a paradicsom pürét!!Ez jó volt a komunizmusban de azóta kinyiltak a határok.Elnézést ha valaki lelki világába tapostam,csak legalább itt ne gányoljuk a szakmát.A tésztát meg nem mossuk le mert még a tészta fözö levét is használják a olasz konyhában.
2011.03.08 09:13
Sziasztok!

Huh, hát isteni lett! Ez tényleg egy szuper recept. Persze mindenki saját szájíze szerint ízesíti, én annyit változtattam, hogy dupla annyi paradicsompürét használtam, igaz 600 g húshoz.

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.