Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.810

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Ledaráljuk a húsokat.
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.16 13:04
Én is hasonlóan készítem, csak kicsit fűszeresebben. Még kakukkfű és petrezselyemzöld is kerül bele :)
2013.05.07 13:09
Kedves Gábor!

Elkészítettem, mennyei lett. Kicsit változtattam rajta, a saját ízlésemnek megfelelően. Sima olajat használtam, 1/2 teáskanállal több fűszert (oregánó és bazsalikom), és a sóból is több kellett. Mivel szaftosan szeretem így 4 dl vízzel felöntöttem és 2-3 ek. cukorral ízesítettem. Tejföllel és sajttal kínáltam, most csak így készítem, soha többé por :)

Köszönöm a receptet.

Zsuzsi
2013.03.22 15:52
Ez a legjobb recept, de én annyiban változtatnék, hogy legelőször egy serpenyőben kevés olajon megpirítok sonkát apró kockára vágva, majd hozzáadok gombát szintén apró kockára vágva. és némi pirítás után 1 dl vízzel felengedve egy húsleves kockát teszek bele. 3-4 percig párolom, és az pirított hagymára ezt a levet öntöm.
Mikor kész a hús belekeverem a leszűrt sonkát és gombát.Esetleg vadítható 1 dl. vörösborral
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia.Én így készítem .Hagyma alapra feldarabolt paprika és paradicsom.Ízlés szerinti só.Készre sütöm,üvegekbe töltöm és szárazdunsztba teszem.Tartósító nélkül is eláll.
köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.