Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Bolognai spagetti recept (Spaghetti Bolognese)

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 300 g tészta - spagetti (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.77778
Értékelés
4.777789

Leírás

Ki ne szeretné a Bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel. Sokféleképpen készítik, ez egy klasszikus, nagyon ízletes változat. Ha elkészíti, nem fogja megbánni!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Ledaráljuk a húsokat.
4
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma.
5
Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket.
6
Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
7
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
8
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.05.07 13:09
Kedves Gábor!

Elkészítettem, mennyei lett. Kicsit változtattam rajta, a saját ízlésemnek megfelelően. Sima olajat használtam, 1/2 teáskanállal több fűszert (oregánó és bazsalikom), és a sóból is több kellett. Mivel szaftosan szeretem így 4 dl vízzel felöntöttem és 2-3 ek. cukorral ízesítettem. Tejföllel és sajttal kínáltam, most csak így készítem, soha többé por :)

Köszönöm a receptet.

Zsuzsi
2013.03.22 15:52
Ez a legjobb recept, de én annyiban változtatnék, hogy legelőször egy serpenyőben kevés olajon megpirítok sonkát apró kockára vágva, majd hozzáadok gombát szintén apró kockára vágva. és némi pirítás után 1 dl vízzel felengedve egy húsleves kockát teszek bele. 3-4 percig párolom, és az pirított hagymára ezt a levet öntöm.
Mikor kész a hús belekeverem a leszűrt sonkát és gombát.Esetleg vadítható 1 dl. vörösborral
2013.01.06 16:18
Pénteken készítettem spagettit, sajnos porból :(, de már akkor eldöntöttem, hogy keresek egy finom igazi receptet, hiszen nem tart tovább 10-20 percnél így elkészíteni. Úgyhogy következőleg már így fog készülni nálam is. Köszönet a receptért, jövök majd a beszámolóval :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.