Regisztráció
Bolognai sült padlizsán recept főfotó

Bolognai sült padlizsán recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!808

Hozzávalók

2
adagra

A tésztához

A padlizsánhoz

A raguhoz

A tetejére

  • 100 g gouda sajt (reszelt)

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 20 perc a padlizsán sütése, 30 perc a ragu főzése, 5 perc a grillezés

Leírás

Ebben a bolognai sült padlizsán receptben minden benne van amit szeretek. :) Kicsit húsos, kicsit zöldséges, kicsit tésztás. Remek választás amikor nem akarjuk degeszre enni magunkat tésztával, de mégis muszáj engedni a kísértésnek. Nálam abszolút kedvenc! :)


Elkészítés

1
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A padlizsánt alaposan megmossuk, a száras végét levágjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A padlizsán szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindkét oldalukat bekenjük olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagyma porral. Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük.
200 g tészta - kis kagyló (száraz), 1 db padlizsán (nyers), 6 csipet só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál köménymag (őrölt), 1 teáskanál fokhagymapor
Bolognai sült padlizsán recept 1. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 2. fázisfotó
2
Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, őrölt köménnyel és oregánóval.
2 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet só, 2 csipet fehérbors (őrölt), 0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt), 2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta), 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
Bolognai sült padlizsán recept 3. fázisfotó
3
A hagymára tesszük a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a vízzel és a vörösborral, majd alaposan összekeverjük. Közepes lángon főzzük. Ügyeljünk rá, hogy teljesen elfője a levét.
250 g sertés darált hús (sovány), 2 evőkanál sűrített paradicsom, 150 ml víz, 100 ml bor (vörös, száraz)
Bolognai sült padlizsán recept 4. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 5. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 6. fázisfotó
4
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a reszelt parmezánt és a cukrot, majd tovább főzzük.
1 evőkanál kristálycukor, 250 ml paszírozott paradicsom (passata), 50 g sajt - parmezán
Bolognai sült padlizsán recept 7. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 8. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 9. fázisfotó
5
Belekeverjük a főtt tésztát, majd picit állni hagyjuk, hogy a tészta kissé magába szívja a ragut.
Bolognai sült padlizsán recept 10. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 11. fázisfotó
6
Az elkészült tésztás ragut az elősütött padlizsán szeletekre kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd grill fokozaton rápirítjuk. Akinek nincs grill fokozat a sütőjén, az a sima sütő legmagasabb fokozatán is meg tudja pirítani.
100 g gouda sajt (reszelt)
Bolognai sült padlizsán recept 12. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 13. fázisfotó
Bolognai sült padlizsán recept 14. fázisfotó
7
Frissen tálaljuk az elkészült bolognai sült padlizsánt!
Bolognai sült padlizsán recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-22 15:53
Én is szívesen adok padlizsánt a bolognaihoz. A padlizsánt felkockázom, lesózom, kinyomkodom, és olajon lepirítom. Így adom a bolognai ragúhoz. Nekünk nagyon bejön :)
37679
6400
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:33
44161
2017-01-22 20:17
44160
2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
made by zwoelf