Regisztráció
Brassói aprópecsenye recept főfotó

Brassói aprópecsenye recept

5 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!2281

Hozzávalók

2
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Brassói apró pecsenyét sokan, sokféleképpen készítenek. Készül, sertéscomból, csirkemellből, vágják a húst kockára, szórnak rá pirospaprikát, vagy kerül bele éppenséggel vöröshagyma is. Ezek persze mind, mind finom változatok, de ebben a receptben az eredeti, és legegyszerűbb változatot mutatjuk meg! Ha érdekel titeket készítsétek el, ezt a brassói apró pecsenye receptet!


Elkészítés

1
A burgonyát hasábokra vágjuk.
Brassói aprópecsenye recept 2. fázisfotó
2
A burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
500 g burgonya
Brassói aprópecsenye recept 3. fázisfotó
3
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk.
1 L étolaj
Brassói aprópecsenye recept 4. fázisfotó
4
Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk.
500 g sertésszűz
Brassói aprópecsenye recept 5. fázisfotó
5
Hozzátesszük a sertésszüzet, és együtt pirítjuk tovább.
1 evőkanál sertészsír, 100 g szalonna (füstölt)
Brassói aprópecsenye recept 6. fázisfotó
6
Hozzáadjuk a fokhagymát, és jól elkeverjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
Brassói aprópecsenye recept 7. fázisfotó
7
Mikor a hús megpirult, összeforgatjuk a sült burgonyával.
só, bors - fekete (tört), 2 gerezd fokhagyma
Brassói aprópecsenye recept 9. fázisfotó
8
Ha szükséges, a felesleges zsiradékot leöntjük róla.
Brassói aprópecsenye recept 10. fázisfotó
9
El is készült a brassói apró pecsenye. Ízlés szerint fűszerezhetjük friss petrezselyem zölddel.
Brassói aprópecsenye recept 11. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-24 11:25
jol sikerult nagyon finom lett es kapos mivel nalunk mindenki nagyon szereti koszike katalin kivalo menu
44245
2017-01-23 16:21
holnap megcsinalom ebedre majdnem en is igy csinalom de nem keverem ossze de ugy csinalom ahogy le van irva koszike katalin
44208
2017-01-20 17:18
A burgonyát elő kell főzni és akkor nem puhul meg a sütés után, hanem még melegítve is nagyon finom!
43935
2016-11-30 11:52
Hagymás alap gazdagon fűszerezve.
40884
2016-11-13 18:27
így sikerült :-) Nagyon finom lett!!!! :-)
40084
2016-10-14 21:05
Én pulyka v. csirke mell csikókból csinálom. Húsos szalonnát sütök ki és kiszedem egy tányérra. Abban a zsírban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd azt is kiszedem. Ezután a húscsíkokat teszem bele és fehéredésig párolom az zsírban. Mikor ez megvan visszateszem a hagymás szalonnát és fűszerezem. Só, bors, fokhagyma, MAJORANNA,vegeta. Összepárolom és utána kicsit lesütöm, épp hogy egy kis színe legyen a húsnak, majd újból kicsit felöntöm, hogy leve is legyen. A kockázott krumplit kisütöm, de én nem keverem össze, mert nem szeretem a ha felszívja a szaftját a krumpli, mert nekem úgy száraz. Így étkezés előtt készítem, de a másnapos verzió esetében, kimarad a krumpli és rizst készítek hozzá, mivel a másnapos sült krumpli nem az esetem.
38622
2016-09-28 13:01
budaynak legjobb a receptje
37900
2016-09-26 15:55
Így készítem én is :-) Nagyon finom és gyors! Ebédre vagy vacsira tökéletes :-D
37850
2016-09-26 15:32
én adnék hozzá még majorannát is , nagyon finom....
37849
2016-09-26 14:05
Én is így készítem, kivéve, hogy a burgonyát kockára vágom.
37842

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-24 21:44
A pudingot teljesen ki kell hűteni, én először hidegvízbe hűtöm, majd jégakkura teszem a lábast, közben nem szabad...
44291
2017-01-24 21:20
mar nagyon keszulok arra hogy csinalok pizzat hugom szokta mondani miert nem csinalsz pizzat olyan hamar megvan most ez...
44290
2017-01-24 20:17
Karácsonyra készítettem el és megfenyegettek :) ha ezt nem készítem el máskor is,akkor rosszul fogok járni. Eredeti...
44289
2017-01-24 20:17
hmmmmmmmm :) nagyon jól hangzik!
44288
made by zwoelf