Regisztráció
Brassói aprópecsenye főfotó

Brassói aprópecsenye

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1201

Hozzávalók

4
főre

A húshoz

A sültkrumplihoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Úgy tapasztaltam, hogy a brassóit nem sokan készítik e recept szerint, ezért is írom le. Hagyma általában minden általam ismert receptben az alapját képezi, de nálam sosem. És rettentően egyszerű elkészíteni.


Elkészítés

1
A husit nem túl nagy kockákra vágom.
2
Lábasban felforrósítom az olajat, és a felkockázott husit fehéredésig sütöm rajta.
3
Ezután felöntöm vízzel, hogy épp ellepje, teszek bele 3 leveskockát, sok-sok majorannát, őrölt borsot, pici pirospaprikát, és addig párolom fedő alatt, míg a husi megpuhul.
4
A megpucolt krumplit is husi méretű kockákra vágom, forró olajban kisütöm.
5
Amikor mindkettő elkészült, összekeverem egy nagy edényben, és savanyúsággal tálalom.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-15 12:19
Kezdő térképészként Berettyóújfaluban az ottani szálloda éttermében csodálatos brassóit ettünk, ami párolt zöldborsóval volt megilletve. Mi azóta is így készítjük, próbáljátok ki!
41580
2016-11-19 20:50
A recepttel semmi bajom nincs, így is finom, de nekem a Brassói valahogy mégis vörös- és fokhagymával az igazi...:)
40429
2016-11-19 09:04
Leveskocka helyett hús alaplevet is lehet használni. Ízletessebb, mintha vízzel lenne felöntve.
40377
2016-11-19 06:37
Nekem a leves kocka furcsa
40372
2016-11-18 16:54
Kíváncsi vagyok rá, hogy v.hagyma. ill.fokhagyma nélkül milyen lehet. Egy próbát megér. Ha elkészül a jöv. héten megírom a tapasztalatom...
40339
3584
4.958335
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 14:29
Nagyon jól néz ki!!!!!
43667
2017-01-16 13:54
Szeretem a túrós palacsintat de még így a mai napon készítettem nagyon jó főleg a citromhejjal szuper köszike katalin
43666
2017-01-16 13:34
fémformában sütöttem. szép lett, átsült, de nem elég édes, sőt... inkább kalácstészta jellege van
43665
made by zwoelf