Brokkoli krémleves recept

Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A leveshez:

A levesbetéthez:

  • 60 g kenyér - fehér (szikkadt)

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.810

Leírás

Ez egy egyszerű, és isteni finom leves. A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!


Elkészítés

1
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk.
2
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát.
3
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
4
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk, fűszerezzük. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta.
5
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
6
A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 461.2 kcal
Fehérje: 24.086 g
Szénhidrát: 51.56 g
Zsír: 17.918 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.22 09:07
Szia, Olajjal és vajjal is készíthető, csak vajjal a legfinomabb. Én olajat javasolnék ;)
2014.07.21 22:58
szia. csak vajjal lehet? olajjal vagy zsirral is lehet?
2014.07.19 01:16
Isteni lett! Köszönöm a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Tisztelt ApróSéf!

A facebook profilommal regisztráltam az oldalra de sajnos én sem tudok recepteket feltölteni mert nincs rá jogosultságom. Szeretném, ha engedélyezné!

Köszönettel

Lill...

2 gyúrás volt 26 fahéjas 26 kakaós. Isteni finom volt!!! :-)
Szia, A mandulatej romlandó ígysajnos én nem adnék neki sokat, de persze a sima tejnél tovább jó. Holland kakaó kell bele, hiszen a datolyàtól édes lesz. Persze ki lehet próbàlni instanat kakaóval is, de s...
nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :)
:-D Ezt mindenkinek ki kell próbálni!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.