Brokkoli krémleves recept

Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A leveshez:

A levesbetéthez:

  • 60 g kenyér - fehér (szikkadt)

Teljes elkészülési idő:

4.8
Értékelés
4.810

Leírás

Ez egy egyszerű, és isteni finom leves. A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!


Elkészítés

1
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk.
2
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát.
3
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
4
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk, fűszerezzük. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta.
5
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
6
A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 461.2 kcal
Fehérje: 24.086 g
Szénhidrát: 51.56 g
Zsír: 17.918 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.22 09:07
Szia, Olajjal és vajjal is készíthető, csak vajjal a legfinomabb. Én olajat javasolnék ;)
2014.07.21 22:58
szia. csak vajjal lehet? olajjal vagy zsirral is lehet?
2014.07.19 01:16
Isteni lett! Köszönöm a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Finom sokat bajlodtam de hiába ha 12 évesen csinálja az ember nem is kell csodálkozni
Mai programom ennek a sütése volt.Nagy sikert aratott.
Nagyon finom lett :)
Diós-csokis felfújt vanília öntettel recept Hozzávalók: * 100 gr étcsoki * 5 tojás * 80 gr vaj * 80 gr cukor * 80 gr darált dió * 80 gr zsemlemorzsa * 5 tojásfehérje * 1 tasak vaníliás ...
Szia.Én így készítem .Hagyma alapra feldarabolt paprika és paradicsom.Ízlés szerinti só.Készre sütöm,üvegekbe töltöm és szárazdunsztba teszem.Tartósító nélkül is eláll.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.