Regisztráció
Lekváros bukta recept főfotó

Lekváros bukta recept

4.6 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!1209

Hozzávalók

11
adaghoz - 3db bukta/fő

A tésztához

A töltelékhez

  • lekvár

A kenéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére. Én most lekváros buktát készítettem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
2
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Lekváros bukta recept 1. fázisfotó
3
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Lekváros bukta recept 2. fázisfotó
Lekváros bukta recept 3. fázisfotó
Lekváros bukta recept 4. fázisfotó
Lekváros bukta recept 5. fázisfotó
Lekváros bukta recept 6. fázisfotó
4
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Lekváros bukta recept 7. fázisfotó
Lekváros bukta recept 8. fázisfotó
Lekváros bukta recept 9. fázisfotó
5
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
Lekváros bukta recept 10. fázisfotó
Lekváros bukta recept 11. fázisfotó
Lekváros bukta recept 12. fázisfotó
6
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Lekváros bukta recept 13. fázisfotó
Lekváros bukta recept 14. fázisfotó
Lekváros bukta recept 15. fázisfotó
Lekváros bukta recept 16. fázisfotó
7
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
Lekváros bukta recept 17. fázisfotó
Lekváros bukta recept 18. fázisfotó
8
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
Lekváros bukta recept 19. fázisfotó
Lekváros bukta recept 20. fázisfotó
9
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Lekváros bukta recept 21. fázisfotó
Lekváros bukta recept 22. fázisfotó
10
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
Lekváros bukta recept 23. fázisfotó
Lekváros bukta recept 24. fázisfotó
11
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Lekváros bukta recept 25. fázisfotó
Lekváros bukta recept 26. fázisfotó
Lekváros bukta recept 27. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-27 13:24
Most sütöttem a buktákat. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam: csak 3 dl tejet használtam. , 1 egész tojást és 1 tojássárgáját tettem bele. A z élesztőt a cukorral és egy kevés tejjel futtattam. A maradék tejben elkevertem a tojásokat. Az olvasztott vajat csak később - egy kis dagasztás után - adtam hozzá, a sütőbe az aljára egy kis edénybe vizet tettem, így sütöttem készre. Érdemes kipróbálni.
27958
2016-01-15 22:46
Egyszerűen fantasztikus! :) Köszönöm a receptet! :)
27572
2016-01-05 12:47
Nem a legszebb de elso probalkozasra szerinten nem rossz.Remelem a fiuk is orulni fognak neki :)
27170
2015-12-06 12:15
Szia, Igen, sima búzaliszttel is meg lehet csinálni, csak kevés rétesliszttől jobb lesz a tészta. Így viszont lehet, hogy összességében kicsit majd több lisztet kell a tésztába tenned, mert a rétesliszt több vizet vesz fel. ;)
25988
2015-12-06 11:57
Úgy is meglehet csinálni hogy csak búzafinom lisztet teszek bele??
25986
2015-11-26 19:56
Nagyon jó lett, de csak fél adagot csináltam. XD
25654
2015-11-26 16:09
Sziasztok! Készítette a buktát valaki szárított élesztővel? Mert én sajnos csak laktózmentes tejjel és vajjal tudnám elkészíteni, és nem tudom, hogy reagálna a hozzáadott laktáz a hőre. Ezért gondoltam, hogy szárított élesztővel készíteném, mert ahoz nem kell tej. A vajat meg kiváltom kakaóvajjal, az már bevált módszer. Köszönöm szépen!
25643
2015-11-08 21:11
Szuper a recept,isteni lett,de a liszttel en is jatszottam kicsit! Köszönöm! :)
24986
2015-10-15 19:13
Veterán háziasszonyként a lekváros bukta mégsem szerepel a repertoáromban, így fellapoztam az Apróséfet...Köszönet a pontos leírásért - külön öröm volt a tepsi méretének és a tölteni való négyzetek méretének megadása. A tej mennyiségén én is változtattam, nem voltam eléggé bevállalós a túl lágy, folyós tészta tekintetében. Az adagot megfeleztem - két főre készítettem a buktát, s a tojáson kívül minden nyersanyagot felesben számoltam, de mivel a tojást nem tudtam megfelezni, ezért kicsit csaltam:))
23867
2015-10-07 12:06
Most lett kész! Nagyon jó a recept. Köszönöm!
23545

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-06 15:46
Imádja az egész család.Már harmadszor sütöm.Mindháromszor dupla adagot.Nagy sikere van.
28431
2016-02-06 15:35
Nagyon jó recept,finom lett köszi :)
28428
made by zwoelf