Lekváros bukta recept

Lekváros bukta recept

Hozzávalók

adaghoz - 3db bukta/fő11 adaghoz - 3db bukta/fő:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • lekvár

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.77778
Értékelés
4.777789

Leírás

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére. Én most lekváros buktát készítettem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
2
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
4
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
5
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
6
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
7
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
8
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
9
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
10
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
11
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.29 23:20
Megcsináltam, nagyon finom lett, legközelebb túróval is kipróbálom. Köszönöm a receptet.
2013.12.18 13:41
Nagyon nagyon finom! Köszönöm a receptet!
2013.11.11 14:33
Nagyon köszönöm a receptet! Már számtalanszor elkészítettem lekvárral, túróval is, óriási siker mindig, nem lehet megunni! A recept úgy ahogy van ( férfiasan ) tökéletes! :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

elkészítettem és nagyon finom lett :3 párom nagyon szereti :3

Tisztelt Arposéf!

Hasonlóan az elöttem szólókhoz én is olyan problémára hívnám fel figyelmed, hogy hiába kérelmezem hogy szakács lehessek és recetet törthessek fel se válasz se engedély se semm...

Még nekem is sikerült, pedig csak 12 vagyok.
A tejport ki lehet valtani valami massal? Vagy ha a víz helyett ugyanannyi tejet teszek bele, jo lesz?
sima keserű kakao jo? vagy cukrozott kell?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.