Főmenü

Regisztráció

Lekváros bukta recept

Lekváros bukta recept

Lekváros bukta recept

4.545455
4.54545511
Kedvencek közé teszem!732

Hozzávalók

adaghoz - 3db bukta/fő11 adaghoz - 3db bukta/fő:

A tésztához

A töltelékhez

  • lekvár

A kenéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére. Én most lekváros buktát készítettem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
2
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
4
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
5
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
6
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
7
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
8
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
9
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
10
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
11
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-05-26 13:12
Nagyon finom a tésztája könnyű vele dolgozni, köszönöm ezt a tökéletes receptet!!!! :-)
20018
2015-05-20 06:18
nagyon finom lett. bár nekem az ilyen lágy tészta szokatlan. féltem is h nem sül meg. de nagyon jó lett
19856
2015-05-19 14:37
Rögtön dupla adaggal kezdtem. Természetesen egy tepsi lekváros és egy nutellás. Szuper jó ez a tészta .Köszönöm.
19844
2015-05-19 14:18
szuper lett köszi
19842
2015-05-06 10:18
csodálatos a tészta, elkepesztoen jó vele dolgozni. szuper!
19522
2015-04-25 15:33
Nagyon jó recept, a család kedvence.
19211
2015-04-16 13:11
éppen kel a tesztam egyszer mar csinaltam az isteni lett remélem ezis hasonlora fog sikerulni
18894
2015-04-02 19:19
Ha pontos a mérleged, akkor nem sok. ;) Bejáratott sokéves recept!
18464
2015-04-02 18:41
puha a tésztája de nagyon sok a 4gramm só bele.
18460
2015-03-28 18:14
hato en emeltem az adagot mivel 2ferfivel lakok,ennek aranyaban csinaltam ahogy írta es ugy kellett vele harcolnom h ki tudjam nyujtani,jelenleg sul de nem tudom mi lesz belole..de szerintem ideges leszek,lehet h kis aranyban jo a recept de akkor ez az alkalmazas nem.tud szamolni....
18310
886
4.727275
24
50
1232
4.92857
9
62

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf