Lekváros bukta recept

Lekváros bukta recept

Hozzávalók

adaghoz - 3db bukta/fő11 adaghoz - 3db bukta/fő:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • lekvár

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.77778
Értékelés
4.777789

Leírás

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére. Én most lekváros buktát készítettem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
2
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
4
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
5
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
6
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
7
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
8
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
9
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
10
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
11
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.29 23:20
Megcsináltam, nagyon finom lett, legközelebb túróval is kipróbálom. Köszönöm a receptet.
2013.12.18 13:41
Nagyon nagyon finom! Köszönöm a receptet!
2013.11.11 14:33
Nagyon köszönöm a receptet! Már számtalanszor elkészítettem lekvárral, túróval is, óriási siker mindig, nem lehet megunni! A recept úgy ahogy van ( férfiasan ) tökéletes! :-)
2013.10.01 12:03
Köszönöm megcsinaltam. egy hasonló lisztel amit itt kint találtam és szuper lett:))))
2013.08.26 16:39
Szia Dominika,
Gépeld be a google-ba búza-rétesliszt BFF-55, olvass utána mire használják …..

Konvencionális : Buzarétesliszt BFF-55
Búzarétesliszt - Nagyi titka

Eldöntöd elkészited nélküle, vagy lemondsz róla. Estleg fél adagot készitsz, próbaképpen.
Minden hozzávaló felezhető, csak az 1 db tojás nem. Az marad úgy.
Más: nézz utána más site-kon a recetp után, google – lekváros bukta. Ott is 50 dk liszt….
Azokon is hozzászólnak, akik elkészitetették már ….


2013.08.21 14:31
Sziasztok!Hètvègèn szeretnèk csinàlni lekvàrosbuktàt,de Nèmetorszàgba èlek ès itt nincs rètesliszt(nem talàltam)Jó ha helyette sima lisztet rakok bele?köszönöm
2013.05.09 13:36
Nagyon köszönöm a receptet ma megsütöttem, és isteni finom.
Íme az eredmény!
2013.04.08 20:46
Istenien finom, köszönöm a receptet!:)
2013.04.01 08:42
Nagyon , nagyon finom , az este elkészítettem én is ! köszönöm a receptet!
2013.02.13 14:22
Másodjára készítettem el...most is isteni! Nagyon jó recept! :)
2013.01.09 15:19
Isteni finom lett! Nagy sikere volt! Már kétszer kellett csinálnom. Másodjára mogyorókrémeset is csináltam :) hmm... nagyon fincsi (Y)
2013.01.06 15:33
Jártam már a konyhában, de még ennyire finom kelt tésztát nem készítettem! És szerintem nem is nagyon ettem.
Talán sokat segített a kelésen, hogy megmelegítettem a lisztet is.
Másfél tepsibe fértem el, a második tepsinek vastagon kikentem vajjal az alját, majd a bukták behelyezése után olvasztott vajjal beecseteltem őket, a közöket is. Így kevésbé lett vajas az alja, nekem így jobban bejött, de ízlések és pofonok.
Akartam még pár buktát a fagyasztóba is tenni, de sztem oda már nem jut. :D
2012.12.23 21:02
Nagyon finom lett :) köszönöm
2012.12.15 08:38
Nagyon finom lett, és már nem egyszer sikerült elkészíteni, minden alkalommal nagy sikere volt.

Köszönöm
2012.12.12 16:12
Isteni finom!!
2012.12.07 18:17
Csak ajánlani tudom! Kétszer már elkészítettem, az első alkalommal csak féladag készült, mert 3-an ettük, de a második alkalommal már a receptben feltüntetett mennyiséget sütöttem meg!
2012.11.03 21:34
Isteni recept! Köszönjük!!! :)
2012.11.02 14:58
Ezt az ízt és állagot kerestem buktában. Megtaláltam. Sajnos, nem fogjuk megtudni, hogy másnap milyen...meg sem vártuk, hogy kihűljön, percek alatt elfogyott. Legközelebb biztos, hogy dupla adaggal kezdek!
2012.10.23 15:22
...csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg nagyon jó a recept! :) Már másodszor sütöttem meg, és ezután is ezt fogom! Bátran ajánlom mindenkinek! :) Gratulálok az oldalhoz! :)
2012.05.24 21:10
Nagyon finom lett! Bevallom a tészta gyúrásához és kelesztéséhez kenyérsütögépet valamint száraz élesztöt használtam. De az eredmény így is ugyanaz lett, nagyon finom!
Valamint légkeveréses sütöben sütöttem, és így a sütési idö kb. 10 perccel lerövidült. 10 perc után lejjebb vettem a hömérsékletet, mert kezdett nagyon sötétedni a teteje és kb. 20 perc után ki is vettem a sütöböl.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.