Regisztráció
Lekváros bukta recept főfotó

Lekváros bukta recept

4.7 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!2224

Hozzávalók

11
adaghoz - 3db bukta/fő

A tésztához

A töltelékhez

  • lekvár

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére. Én most lekváros buktát készítettem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
2
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Lekváros bukta recept 1. fázisfotó
3
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Lekváros bukta recept 2. fázisfotó
Lekváros bukta recept 3. fázisfotó
Lekváros bukta recept 4. fázisfotó
Lekváros bukta recept 5. fázisfotó
Lekváros bukta recept 6. fázisfotó
4
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Lekváros bukta recept 7. fázisfotó
Lekváros bukta recept 8. fázisfotó
Lekváros bukta recept 9. fázisfotó
5
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
Lekváros bukta recept 10. fázisfotó
Lekváros bukta recept 11. fázisfotó
Lekváros bukta recept 12. fázisfotó
6
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Lekváros bukta recept 13. fázisfotó
Lekváros bukta recept 14. fázisfotó
Lekváros bukta recept 15. fázisfotó
Lekváros bukta recept 16. fázisfotó
7
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
Lekváros bukta recept 17. fázisfotó
Lekváros bukta recept 18. fázisfotó
8
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
Lekváros bukta recept 19. fázisfotó
Lekváros bukta recept 20. fázisfotó
9
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Lekváros bukta recept 21. fázisfotó
Lekváros bukta recept 22. fázisfotó
10
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
Lekváros bukta recept 23. fázisfotó
Lekváros bukta recept 24. fázisfotó
11
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Lekváros bukta recept 25. fázisfotó
Lekváros bukta recept 26. fázisfotó
Lekváros bukta recept 27. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-04 12:07
Isteni lett! Köszönöm a receptet!
35891
2016-07-28 12:43
Milyen lett rizsliszttel?
35593
2016-06-18 20:15
köszönöm a receptet
33851
2016-06-12 09:40
Isteni finom lett :-)
33547
2016-06-02 18:20
Kicsit formátlanok, de ez a legfinomabb édes kelt tészta, amit valaha ettem. Egyáltalán nem száradt ki, pedig a teteje egy kicsit odakapott. Mostantól minden édes keltkalácsot ezzel a tésztával készítek majd.
33182
2016-05-26 15:43
Köszönöm a receptet ! Nagyon finom lett !
32978
2016-05-11 08:47
Szuper recept :)
32413
2016-05-10 19:07
Köszi a receptet -)
32393
2016-05-07 16:59
Szuper recept :)
32301
2016-05-01 08:18
Isteni recept, már többször megsütöttem. A tejből csak 300ml-t tettem bele, korábban kitapasztaltam, hogy a megadott mennyiség picit sok. Most a réteslisztet rizsliszttel helyettesítettem. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Nemsokára lesznek fotók is!
32130

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-31 15:55
nagyon fincsii
36921
2016-08-31 15:39
isteni finom
36920
2016-08-31 15:25
finiii:p
36919
made by zwoelf