Burgonyapüré recept

Burgonyapüré recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A burgonyapürét köretként szoktuk tálalni elsősorban, de szakácsok, ügyesebb kezű háziasszonyok díszíthetnek is vele. Habzsákból kinyomva érdekes tányérdekorációkat készíthetünk belőle.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
2
Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
3
A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
4
A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
5
Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.18 10:52
Zseniális! :-) Meg kéne tanulnom főzni hideg vízben... Lehet, hogy elektrolízissel is lehet főzni? (Bár ott csak egy ideig marad hideg a szolúció)
2014.05.18 10:18
Hideg vízben főzni? Azt hogyan kell?
2014.05.18 10:16
pont az elöbb olvastam egy másik receptet,és szigoruan hideg vizben kell főzni.úgyanis a kenényitő benn marad akkor ha melegvizben főzzük.

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Tisztelt ApróSéf!

A facebook profilommal regisztráltam az oldalra de sajnos én sem tudok recepteket feltölteni mert nincs rá jogosultságom. Szeretném, ha engedélyezné!

Köszönettel

Lill...

2 gyúrás volt 26 fahéjas 26 kakaós. Isteni finom volt!!! :-)
Szia, A mandulatej romlandó ígysajnos én nem adnék neki sokat, de persze a sima tejnél tovább jó. Holland kakaó kell bele, hiszen a datolyàtól édes lesz. Persze ki lehet próbàlni instanat kakaóval is, de s...
nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :)
:-D Ezt mindenkinek ki kell próbálni!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.