Regisztráció
Burgonyapüré recept főfotó

Burgonyapüré recept

5 csillag / 5 szavazat
Kedvencek közé teszem!344

Hozzávalók

2
adagra
  • 200 g burgonya
  • 80 ml 2,8%-os tej
  • 10 g vaj
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
307.7
kcal
Fehérje
7.805
gramm
Szénhidr.
44.25
gramm
Zsír
10.8
gramm

Leírás

A burgonyapürét köretként szoktuk tálalni elsősorban, de szakácsok, ügyesebb kezű háziasszonyok díszíthetnek is vele. Habzsákból kinyomva érdekes tányérdekorációkat készíthetünk belőle.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
Burgonyapüré recept 1. fázisfotó
Burgonyapüré recept 2. fázisfotó
Burgonyapüré recept 3. fázisfotó
2
Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
Burgonyapüré recept 4. fázisfotó
Burgonyapüré recept 5. fázisfotó
3
A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
Burgonyapüré recept 6. fázisfotó
Burgonyapüré recept 7. fázisfotó
Burgonyapüré recept 8. fázisfotó
4
A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
Burgonyapüré recept 9. fázisfotó
Burgonyapüré recept 10. fázisfotó
5
Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát!
Burgonyapüré recept 11. fázisfotó
Burgonyapüré recept 12. fázisfotó
Burgonyapüré recept 13. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-29 14:48
Tojást akkor kell tenni bele ha, miután kész, még sütőben rápirítunk. Lásd: hercegnő burgonya.
37960
2016-09-29 14:46
Azért a tejföllel óvatosan, mert a vajhoz és a tejhez képest van egy kis savanykás íze ami furcsa lehet a krumplipürében! :)
37959
2016-09-28 22:05
A tejföl sem rontja el, nyilván annyival kevesebb tej kell.
37937
2015-01-21 13:29
Tojást? Nem, ilyenről még nem hallottam...
16532
2015-01-21 10:53
Tojás nem kell bele? Mi mindig ütünk bele egy tojást, mielőtt a tejet beletesszük...
16530
2014-11-05 13:20
Nyilván arra gondolt, hogy nem forrásban lévő vízben kell elkezdeni főzni a krumplit, hanem hidegben. Fokozatosan, együtt melegítve a vizet és a krumplit is. ;)
14614
2014-05-18 10:52
Zseniális! :-) Meg kéne tanulnom főzni hideg vízben... Lehet, hogy elektrolízissel is lehet főzni? (Bár ott csak egy ideig marad hideg a szolúció)
12117
2014-05-18 10:18
Hideg vízben főzni? Azt hogyan kell?
12114
2014-05-18 10:16
pont az elöbb olvastam egy másik receptet,és szigoruan hideg vizben kell főzni.úgyanis a kenényitő benn marad akkor ha melegvizben főzzük.
12113
2013-04-08 19:15
Én is teszek bele csipet szerecsendiót, nekem ez "a" krumplipüré :) Aki megkóstolta így, megkedvelte.
10319
2319
4.826085
18
33

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-30 20:58
38003
2016-09-30 20:57
Isteni recept , az állaga nagyon jó és az íze is nagyon finom!
38002
2016-09-30 19:58
hat nem is tudom mit mondjak....valami fantasztikus lett...ez a recept tokeletes...orok halam erte....❤❤❤❤❤
38001
2016-09-30 18:10
Tökéletes recept, a kislányom kedvence.
37997
made by zwoelf