Burgonyapüré recept

Burgonyapüré recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A burgonyapürét köretként szoktuk tálalni elsősorban, de szakácsok, ügyesebb kezű háziasszonyok díszíthetnek is vele. Habzsákból kinyomva érdekes tányérdekorációkat készíthetünk belőle.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
2
Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
3
A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
4
A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
5
Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.04.08 19:15
Én is teszek bele csipet szerecsendiót, nekem ez "a" krumplipüré :) Aki megkóstolta így, megkedvelte.
2012.07.24 11:20
Kipróbáltam a fele répa, fele burgonya variációt! Só + szerecsendió pici. Nagyon jó! Ilyen egyszerüen lehet különlegeset és finomat "varázsolni"!
2012.07.23 11:49
Èn még teszek mindig bele egy kis szerecsendiót is! Kicsit megbolondítja! Söt van amikor tej helyett tejfölt adok hozzá. Az is isteni! Ki fogom próbálni a répás variációt is!!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.