Burgonyapüré recept

Burgonyapüré recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

A burgonyapürét köretként szoktuk tálalni elsősorban, de szakácsok, ügyesebb kezű háziasszonyok díszíthetnek is vele. Habzsákból kinyomva érdekes tányérdekorációkat készíthetünk belőle.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.
2
Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.
3
A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
4
A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.
5
Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.18 10:52
Zseniális! :-) Meg kéne tanulnom főzni hideg vízben... Lehet, hogy elektrolízissel is lehet főzni? (Bár ott csak egy ideig marad hideg a szolúció)
2014.05.18 10:18
Hideg vízben főzni? Azt hogyan kell?
2014.05.18 10:16
pont az elöbb olvastam egy másik receptet,és szigoruan hideg vizben kell főzni.úgyanis a kenényitő benn marad akkor ha melegvizben főzzük.

2013.04.08 19:15
Én is teszek bele csipet szerecsendiót, nekem ez "a" krumplipüré :) Aki megkóstolta így, megkedvelte.
2012.07.24 11:20
Kipróbáltam a fele répa, fele burgonya variációt! Só + szerecsendió pici. Nagyon jó! Ilyen egyszerüen lehet különlegeset és finomat "varázsolni"!
2012.07.23 11:49
Èn még teszek mindig bele egy kis szerecsendiót is! Kicsit megbolondítja! Söt van amikor tej helyett tejfölt adok hozzá. Az is isteni! Ki fogom próbálni a répás variációt is!!!
2012.05.28 20:44
Főtt sárgarépával összetörve, sóval-borssal ízesítve is isteni!
2011.08.21 11:00
Én a krumplipürébe szoktam belereszelni egy kis szerecsendiót is. Isteni ízt kölcsönöz neki.
2011.05.07 04:06
Sziasztok! En a krumpli fozovizeben, az utolso 5-8 percben, nyers brokkolit fozok ki,igy a krumplival egyidoben leszurom,osszetorom,stb... elkeszitem a brokkolis krumplipuret. egyebkent nagyon tettszik a fokhagymas-kukoricas valtozat is:) Es ez az oldal is nagyon bejott:) koszonom a sok jo, es finom recepteket!
2011.02.28 19:56
Egyszer próbáljátok ki úgy, hogy vaj és tej helyett tejfölt és oregánót tesztek bele! ;)
2010.10.06 14:50
A tej es vaj mellett, nyomjatok bele meg egy kempingsajtot is, es izles szerint orolt feherborsot. Mennyei!
2010.05.03 20:21
Fogsz 1-2 gerezd foghagymát és 1konzerv kukoricát, összeturmixolod és belekevered a krumplipürébe. Meglátjátok isteni finom!:p
2010.01.10 11:53
Ez egy burgonyapüré alaprecept. Innen már csak a képzelet és a bátorság :) szab határt az ízesítésének. A sült szalonnától a reszelt sajtig, a csicseriborsótól a zellerig bármit tehetünk bele ami az ízlésünknek megfelel. / Én sokszor készítem a a bacon-ös változatát is. Felkockázom a szeletelt bacon-t, ropogósra sütöm, majd hozzákeverem a püréhez. /

Az különösen jó ha mindenki leírja a saját kedvencét, mert így lehet jó ötleteket csere berélni :-)

Üdvözlettel:
Alpár
desszert.eu
2010.01.04 19:37
Én kipróbáltam már zellerel is. Nagyon összeillenek.
2008.12.29 18:11
én egy napig áztatok nagyszemű csicseriborsót - úgy szinte alig kell főzni és a héja is könnyen lejön. a puha krumplit és csicseriborsót együtt összenyomom pürének. nekünk nagyon ízlik!
2008.11.19 22:29
en forro tejet szoktam hozza adni, meg finomabb
2008.11.19 22:26
nagyon szepen koszonom a "desszert" nagyon otletes es okos magyarazatok a fozesek es a fotok nagyon sokat segit az embernek.
2008.04.24 21:04
Próbáljátok ki tejszinnel, úgy az igazi.
2008.03.18 19:27
Én szoktam hozzá adni reszelt szerecsendiót. Ovatosan kell használni de finom pikáns lesz tőle a püré.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.