Regisztráció
Burgonyás lángos recept főfotó

Burgonyás lángos recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!1467

Hozzávalók

20
darabhoz

A lángos tésztához

A sütéshez

Az ízesítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ha nyár, akkor strand. Ha strand, akkor burgonyás lángos! Itt egy klasszikus lángos recept, hogy látogatóink "megússzák" a sokáig tartó sorban állásokat a lángosos előtt! Éljen a sajtos-tejfölös lángos! ;)


Elkészítés

1
A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.
Burgonyás lángos recept 1. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 2. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 3. fázisfotó
2
Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.
Burgonyás lángos recept 4. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 5. fázisfotó
3
Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.
Burgonyás lángos recept 6. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 7. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 8. fázisfotó
4
A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.
Burgonyás lángos recept 9. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 10. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 11. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 12. fázisfotó
5
A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.
Burgonyás lángos recept 13. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 14. fázisfotó
6
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.
Burgonyás lángos recept 15. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 16. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 17. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 18. fázisfotó
7
Ahogy kisültek a lángosok, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg, és kész is a sajtos-tejfölös lángos. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!
Burgonyás lángos recept 19. fázisfotó
Burgonyás lángos recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-03-29 12:10
zsirral is ki lehet sutni vagy csak olajjal?? keves az olajom :(
30847
2016-03-12 12:47
màtèka
29836
2016-01-16 16:37
mi egy részébe mindig virslit teszünk... imádjuk...
27603
2016-01-16 15:36
Szuper recept, sósan és édesen (mi Nutellával próbáltuk) is finom. 5 főre készítettem 70 dkg lisztből, a képen látható 3 lángosra való tészta maradt, amit hűtőbe tettem, és ma délben sütöttem ki, semmi baja nem lett a tésztának a hűtéstől.
27595
2016-01-04 18:40
Hat eleg jo lett! am hol tudnak receptet feltenni!?
27154
2015-12-12 16:37
Nagyon finom köszönöm :)
26212
2015-10-20 02:22
Ez a legjobb lángos recept, sokszor elkészítettem már. :)
24030
2015-10-10 19:05
Nagyon finom lett <3
23680
2015-08-29 19:57
Nekem 18-20 kicsi lángos lett belőle! :)
22302
2015-08-29 19:36
Fincsi, első lángosnak nagyon jó! Picit sótlan. Köszönjük a receptet!
22301

Legfrissebb hozzászólások

2016-04-29 20:39
Finom, de a biztonság kedvért csináltam "húsos" kivitelt is! :)
32066
2016-04-29 20:05
elkeszitettem, nekem olyan mintha nyers lenne *.* visszatettem meg sulni de nem lett jobb
32065
2016-04-29 19:56
Először csináltam, de nem utoljára!!! -) Finom lett!!! :-)
32063
made by zwoelf