Burgonyás lángos recept fotókkal

Burgonyás lángos recept fotókkal

Hozzávalók

darabhoz20 darabhoz:

A lángos tésztához:

A sütéshez:

Az ízesítéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ha nyár, akkor strand. Ha strand, akkor lángos. Itt egy klasszikus lángos recept, hogy látogatóink "megússzák" a sokáig tartó sorbanállásokat a lángosos előtt!


Elkészítés

1
A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.
2
Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.
3
Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.
4
A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.
5
A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.
6
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.
7
Ahogy kisültek, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.13 21:25
Nagyon finom lett. Egy-kettőt meg is töltöttünk. Bevált a recept:-) Köszönöm!
2013.02.08 21:35
nagyszerű recept, életem első lángosát készítettem el! finom lett nagyon, még úgy is hogy benéztem a lisztet és teljes kiörlésűt használtam :) olyan lett a színe mint a rántott húsnak, kicsit nehezebb lett a megszokott lángosnál, de hamar elfogytak így is :D
2012.05.27 16:19

Én már régóta készítem ezt a lángost, a család kedvence, de én nem teszek bele tejet, a krumpli főzővizét használom helyette. Nagymamám, akitől tanultam, azt mondta, így nem lesz másnapra "szíjas" a tészta, már ha marad belőle.....
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia! Köszönöm a receptet, épp ilyen sajtos rudat kerestem! Nagyon finom, ropogós, mégis omlós. Ma ezt sütöm a torta mellé kisfiam szülinapi bulijára is!!!!!
Köszönöm az ötletet, szívesen kipróbálom. :)
Köszi szépen a receptet! Én (mint vega) már mindenféle variációval próbálkoztam. A bab újdonság :) Ha szereti a fiad a diót, próbáld ki neki dióval és sajttal, nagyon finom, és egészséges.
:D szezámmaglisztet a bioboltokban tudsz beszerezni. :)
7dkg mi? :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.