Regisztráció
Cannelloni paradicsom szósszal (saját ötlet) főfotó

Cannelloni paradicsom szósszal (saját ötlet)

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!522

Hozzávalók

4
főre

Tölteni

A töltelékhez

A mártáshoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • cukor
  • 2 dkg zellergumó (nyers)
  • búzaliszt (BL55)
  • bazsalikom (morzsolt)
  • 500 ml paradicsompüré

Aszalt paradicsomhoz

Tetejére

Teljes elkészülési idő

30 perc összeállítás + sütési idő

Leírás

Indult a folyamat úgy, hogy volt egy doboz méregdrága cannelloni tésztám. :) Mivel én nem ehetek besamell mártást, ezért édesanyámmal újragondoltuk a történetet ... Ez a mennyeien finom recept kerekedett belőle!


Elkészítés

1
Először a paradicsomokat aszaljuk meg. A paradicsomokat héjástul egy jénaiba rakjuk, mellé dobjuk a fokhagyma gerezdeket, leöntjük egy kis olívaolajjal és balzsamecettel, sózzuk, majd 200 C fokos sütőben kb. 20 percig légkeveréssel sütjük.
2
Elkészítjük a tölteléket. A darált húst, és az összes többi hozzávalót összekeverjük. Tulajdonképpen ez egy fasírt jellegű massza lesz. (Érdemes a hagymát megdinsztelni, hogy ne bántson annyira.) A kész aszalt paradicsomokat meghámozzuk, és a magok nélkül a töltelékhez keverjük.
3
Elkészítjük a szószt. A hagymát megdinszteljük a cukorral, és a reszelt zellerrel, majd meghintjük egy púpozott ek. liszttel, picit együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsom lével, és ízlés szerint ízesítjük még sóval, cukorral, bazsalikommal. Az állaga egy sűrűbb paradicsomleveshez kell, hogy hasonlítson, de ne álljon meg benne a kanál.
4
Elővesszük a tepsinket. (kb. 30*23 cm) Az aljára tesszük a szósz 1/3 részét. Ezek után betöltjük a húsos töltelékünket a cannelloni tésztákba. (Tapasztalatból mondom, hogy egy habzsákkal vagy egy műanyag töltögetővel percek alatt meg is leszünk vele. :) )
Cannelloni paradicsom szósszal (saját ötlet) 1. fázisfotó
5
Az elkészült töltelékekre ráöntjük a maradék szószunkat.
Cannelloni paradicsom szósszal (saját ötlet) 2. fázisfotó
6
200 C fokos sütőben 30 percig, alufóliával letakarva sütjük. Ha kész, a fólia nélkül meghintjük reszelt sajttal és további pár perc alatt rápirítjuk.
Cannelloni paradicsom szósszal (saját ötlet) 3. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Ide még nem küldtek be hozzászólást/képet. Legyél Te az első!

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-04 14:51
Sziasztok! Nagyszerű tészta ez is a gyerekbarát kategória nálam. A másik amiért állandó szereplő lesz nálunk az az hogy...
41055
2016-12-04 14:22
Finom! :)
41054
2016-12-04 14:05
Nagyon jó lett, eztán ezt fogom késziteni!
41053
2933
4.75
1
10
1971
4.866665
6
17
made by zwoelf