Regisztráció
Cigánypecsenye recept főfotó

Cigánypecsenye recept

4.8 csillag / 19 szavazat
Kedvencek közé teszem!3164

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

20 perc az előkészület, 60 perc a pácolás, 20 perc a sütés

Leírás

A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)


Elkészítés

1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 bő evőkanál mustár, 1 evőkanál fűszerpaprika, 8 csipet fehérbors (őrölt), 1 teáskanál só
Cigánypecsenye recept 1. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 2. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 3. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 4. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 5. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 6. fázisfotó
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
4 szelet sertéstarja
Cigánypecsenye recept 7. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 8. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 9. fázisfotó
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4 szelet szalonna (füstölt)
Cigánypecsenye recept 10. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 11. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 12. fázisfotó
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
Cigánypecsenye recept 13. fázisfotó
Cigánypecsenye recept 14. fázisfotó
5
Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.
Cigánypecsenye recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-18 09:57
szerintem egyáltalán nem vicces. attól függ hogy milyen vastag hússzeletekről beszélünk
41719
2016-12-17 13:27
Ha nem hagyjuk ki a hagymát, és úgy kb. egy órát sütjük szaftban, egész finom :)
41684
2016-11-15 09:27
Egyáltalán nem kevés. Pont így marad jó szaftos a husi. Ha neked nem sikerült, valamit elrontottál...
40149
2016-10-24 16:57
A párom gyakran választja ezt az ételt, ha étterembe megyünk. Eme recept alapján készítettem el szülinapi meglepetésként a részére. Nagyon finom lett!!!
39081
2016-10-23 17:39
Már megbocsássatok, nagyon kedvelem az oldalt mert elég jó recepteket írtok, DE egy sertés tarjánál az oldalankénti max. 4-5 perc sütés kicsit...hogy is mondjam...?vicces... Kipróbáltam. Katasztrófa... Egyébként sok sikert a további munkához! :)
39041
2016-10-07 04:54
38236
2016-09-08 22:32
A recept szuper, a fűszerezès remek. Èn most rizibizivel ettem, de krumplival az igazi.
37250
2016-08-02 12:30
Isteni lett! Nagyon jó recept
35805
2016-06-23 14:40
Cigánypecsenye csak tarjából. Ha más húsból készíted akkor az már nem cigánypecsenye.
34071
2016-06-23 11:59
Másfajta husiból is el lehet készíteni? Nem vagyunk oda a tarjáért. Inkább karajt vagy combot szoktam készíteni... Szerintetek?
34051
1438
5
0
1
895
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
made by zwoelf