Regisztráció
A Szent István Bazilika szomszédságában található Innio Borbár filozófiáját hármas szlogenje tükrözi: Innio, ennio, elnio! Arra voltam kíváncsi, vajon a hangzatos szavakon túl milyen élménnyel ajándékozza meg vendégeit a hely, amely szemmel láthatóan művészi babérokra kíván törni a gasztronómia berkeiben, máskülönben nem id. Pieter Bruegel: Falánkság című alkotását választotta volna étlapjának háttérképéül.
Röviddel dél után érkezem, hogy legyen időm körülnézni. A modern és fiatalos miliőt egyből a szívembe zárom. Talpam alatt koptatott hajópadló, körülöttem csiszolt tégla és betonfalak magasodnak, melyek kontrasztját néhol fehérre meszelt falfelület töri meg. A nagyméretű üvegablakok miatt az étterem túlnyomó részét természetes fény, a hátsó, bárpult mögötti szekciót pedig mesterséges hangulatfények világítják meg. Az asztaloknál kényelmes székek, a háttérben halk zene szól, nem zavarva a vendéget a pihenésben. A mosdó felé menet (amely egyébként makulátlanul tiszta) vethetünk egy pillantást a konyha nyüzsgő forgatagára. Hétköznaponként, 12 és 15 óra között, két-, illetve háromfogásos napi menü közül választhatunk 1950, illetve 2450 forintért. Az utóbbi esetében kávé, vagy édesség is jár az ebédhez. Az előételek közül leginkább a sült kolbász kelti fel az érdeklődésemet, így emellett döntök. A pincér gyorsan közli, hogy a kolbászra kicsit várni kell, valamint, hogy a második fogást, amit kipécéztem magamnak (gyöngytyúk supreme polentával és puy lencsével) nem tudják menüben adni, ezért lazacot kérek ruccolával és sült padlizsánnal. Italnak szénsavmentes ásványvizet (San Pellegrino - Acqua Panna) rendelek citrommal, ahogy szoktam. Kellemesen üdít és nem zavarja az ételek ízét a kóstolásnál.
Az érkezéstől számított húsz perc elteltével megérkezik az első fogás. A dekoratív fatálcákon valóságos színkavalkáddal találom szemben magam. A sült kolbász gyönyörű pirosas-vöröses színben tündököl. Mellette szép sárga dijoni mustár, és félbarna, házi sütésű kenyér illatozik. A kolbász kellemesen fűszeres, jól érződik benne a köménymag és a paprika. Roppanós és szaftos. Olyan, mintha közvetlenül vágás után tálalták volna. A kenyér friss sütésű, belül foszlós, kívül ropogós. Egyetlen problémája, hogy középen kissé liszt ízű, nem sült át teljesen. Kicsit kevésnek érzem a sót a tésztában, de a fűszeres kolbász jól kompenzálja ezt a problémát. Negyed óra múlva a főétel is az asztalomra kerül. Esztétikus, ovális alakú fehér tányéron négy nagy szelet padlizsán, rajta a pompás küllemű, rózsaszínű hal, amit ruccolahalom koronáz. A lazac tökéletesen átsült, a séf láthatóan érti a dolgát. A hal húsa omlós, bőre ropogós. Apróra vágott újhagyma karikákkal és durva szemcsés tengeri sóval szórták meg, s kétféle mártás (olvasztott vaj és hihetetlenül finom édes-pinkáns paprikamártás) teszi még élvezetesebbé.
A laktató ebéd után az ásványvízzel és a 12 százalékos szervízdíjjal együtt összesen 2755 forintot fizetek. A számlát egy kicsit soknak találom, de mindent egybevetve megéri. Az Innio exkluzív hely, ahol a bohém életérzés, a nagyvárosi elegancia és a borkultúra ad randevút egymásnak. A környezet ízléses, a személyzet kedves és figyelmes, az ételre nem kell sokat várni és van sommelier, aki az asztalodnál ajánl bort a fogásokhoz. <i>Innio Minőség: 5 Kiszolgálás: 5 Környezet: 5 Hangulat: 5 Ár-érték arány: 4</i> <b>Innio Borbár Cím: 1053 Bp., Október 6. u. 9. Nyitva tartás: V-Sze: 11:30-24:00; Csüt-Szo: 11.30-02.00 Web: http://innio.hu</b>

Legfrissebb hozzászólások

2016-10-22 17:49
Nagyon finom lett! Köszi a receptet! Én még egy kis dióval fokoztam
38989
2016-10-22 17:46
Én még egy kis dióval díszítettem. Köszi a receptet! Nagyon ízletes lett!
38987
2016-10-22 17:30
pont most készül. Anyukám ugyanígy tanította nekem
38986
made by zwoelf