Regisztráció
Citrom tart recept (Lemon pie) főfotó

Citrom tart recept (Lemon pie)

4.7 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!213

Hozzávalók

9
darabra

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
3152.05
kcal
Fehérje
48.924
gramm
Szénhidr.
372.27
gramm
Zsír
167.615
gramm

Leírás

Nagyon könnyű, finom, és nagyon citromos. Tipikus nyári olasz desszert ínyenceknek. Étkezés után, vagy magában egyaránt fogyasztható. Nagyon intenzív édes és citrom ízekkel!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
A porcukrot a vajjal és a liszttel összegyúrjuk.
Citrom tart recept (Lemon pie) 1. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 2. fázisfotó
3
Egy 9x1,5 cm-es kör alakú tart formába nyomkodjuk, a szélét késsel levágjuk, közepét villával megszurkáljuk.
Citrom tart recept (Lemon pie) 3. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 4. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 5. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 6. fázisfotó
4
Kb. 10 perc alatt 200 C-on aranybarnára sütjük, majd melegen kiborítjuk a tésztát a formából, és hagyjuk tejesen kihűlni.
Citrom tart recept (Lemon pie) 7. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 8. fázisfotó
5
A krémhez porcukrot, a zselatinport és a reszelt citromhéjat egy tálban összekeverjük.
Citrom tart recept (Lemon pie) 9. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 10. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 11. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 12. fázisfotó
6
Hozzáöntjük a citromlevet és az egésztojást. Miután alaposan összekevertük egy habverővel, a vajat is beletesszük.
Citrom tart recept (Lemon pie) 13. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 14. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 15. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 16. fázisfotó
7
A tűzhelyre vizet teszünk melegedni, amire a tojásos keveréket feltesszük, és gyakori kevergetés mellett 65 C-ra melegítjük - akkor érte el a 65 C-t, ha belenyúlva csípi az ujjunk hegyét. Ekkorra a vaj is felolvadt benne.
Citrom tart recept (Lemon pie) 17. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 18. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 19. fázisfotó
8
Végül a kihűlt tésztába peremig töltjük a krémet, és kb. 10-20 percre hűtőbe tesszük.
Citrom tart recept (Lemon pie) 20. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 21. fázisfotó
9
Már csak a díszítés van hátra. A tojásfehérjét egy tálba vagy üstbe tesszük a porcukorral. Ezt is csípősre melegítjük vízgőz fölött, majd kihűlésig habosítjuk.
Citrom tart recept (Lemon pie) 22. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 23. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 24. fázisfotó
10
Mikor kemény habot kaptunk, két vizes evőkanállal galuskát formázunk a habból a tart tetejére, és karamellpisztollyal rásütünk kicsit.
Citrom tart recept (Lemon pie) 25. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 26. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 27. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 28. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 29. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 30. fázisfotó
Citrom tart recept (Lemon pie) 31. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-22 16:25
2.5X3.5 cm-es formàm van. Abba körülbelül hàny db-hoz szükséges mennyiség kell?
38981
2012-04-29 19:09
Konnyen, gyorsan elkeszitheto mutatos sutemyen. A tesztajaba tettem egy nagyon keves tejfolt, hogy jobban osszealljon. Nekem kicsit edes a teszta es tomeny a krem, de ennek biztos ilyennek kell lenni, edes is savanyu is, erdekes izvilag, erdemes kiprobalni.
7178
2011-10-14 18:21
Kedves Pupi! Ez azért történhetett, mert túl sokáig gyúrtad a tésztát. az omlós tésztákat nem szabad sokáig gyúrni, különben szét fog esni, mint ahogy leírtad. Akkor csak szenvedni fogsz vele. Ahogy kész, abba kell hagyni a gyúrást. Ha úgy érzed túl sokáig gyúrtad, rakd be a hűtőbe egy fél órára, hogy kicsit keményedjen a tésztád :)
6181
2011-10-14 18:18
Kedves virag! Ha újra elolvasod a leírást, akkor megtalálod a választ a hőmérős kérdésedre..Ha belenyúlsz a krémbe, csípi az ujjadat a meleg. Nem enyhén, hanem rendesen,arra figyelni kell:)..Ezzel pasztörizáljuk a krémet, így kórokozó-mentes lesz:)
6180
2011-10-10 17:59
Kedves Gábor! Megadnád a hozzávalók mennyiségét nagyobb piteformára is? Nekem nincsen ilyen kisméretű, csak a normál cakkos szélű piteforma.
6168
2011-07-11 15:03
Nagyon finom lett, így másnap is megcsináltam újra. A krém tökéletes, bár a tésztával szenvedtem, mindig darabokra hullott, amikor be akartam rakni a formába, úgyhogy darabokban raktam bele, ez később nem látszott. Étcsokival díszítettem. :-P
5799
2011-05-07 16:49
Elkészítettem és nekem nagyon finomra sikerült! Köszönöm. A szűrést először nem értettem, hogy miért kell, de aztán rájöttem :) Köszi! :)
5659
2010-05-18 06:15
Gábor, ahogy irtam, en vajat hasznaltam. Mi azert nem dobtuk ki :) A homeros kerdesre meg nem reagaltal, hatha mast erdekelhet...
4241
2010-05-17 20:12
ahhoz lépest, hogy eddig mindenkinek ízlett, nagyon rossz lett ez a recept hirtelen. :-) Nem lehet, hogy margarint használtál vaj helyett? ÜDv! Gábor
4238
2010-05-17 18:30
Csatlakozom az elöttem szolohoz. Tulsagosan kijön a vaj ize, szinte emejitö. Sajnos senkinek nem izlett igy ki kellett dobni. Talan a vaj helyett sargakrem jobb lenne...
4237

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-08 04:54
Nem ertem ezt a boritekos dolgot.
41226
2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
made by zwoelf