Regisztráció
Citromos csók recept főfotó

Citromos csók recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1062

Hozzávalók

20
darabra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ezt a receptet egy krimiregényből vettem, és kicsit átalakítottam. Otthon fél óra alatt elfogyott. Valójában ez egy keksz recept, amit citromos csóknak neveztem el. :)


Elkészítés

1
Szitáljuk a lisztet, és sütőport egy tálba majd keverjük össze. Morzsoljuk hozzá finoman a vajat.
400 g búzaliszt (BL55), 2 teáskanál sütőpor, 200 g vaj
Citromos csók recept 1. fázisfotó
2
Adjuk hozzá a cukrot, és a felaprított csokit. (Még jobb ha csokicseppjeink vannak.)
200 g nyírfacukor, 150 g csokoládé - fehér
Citromos csók recept 2. fázisfotó
3
Keverjük el, adagoljuk folyamatosan a tojást, és egy citrom reszelt héját, levét és annyi vizet, hogy kellően lágy legyen a tészta. Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 170 C fokra alul-felül keverésre. Egy evőkanál segítségével rakjunk kis halmokat egymás mellé 7-8 cm távolságra, mert tallér nagyságúra fog sülni.
3 db citrom (héja, és leve), 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 100 ml víz (hideg)
Citromos csók recept 3. fázisfotó
4
Rakjuk be a sütőbe, és amikor picit barnul (kb. 10-15 perc) a teteje tűpróba után vegyük ki. Fontos, hogy picit ropogós legyen az alja! Hagyjuk 2 percig a tepsiben, majd rácsra rakva hűljön, ez fontos, mert csak így tud egyenletesen kihűlni.
5
Miután kihűlt, a két citrom levét facsarjuk ki két külön tálba, az egyikhez adjuk hozzá a porcukrot, és egy citrom reszelt héját, majd keverjük össze. A másik tálba egy citrom levét és reszelt héját.
70 g porcukor, 2 db citrom leve
Citromos csók recept 4. fázisfotó
6
Tetszőlegesen kenjük meg a sütik tetejét hol az egyik, hol a másik mázzal sütik tetejét. Tíz percig vigyük hűvösebb helyre, hogy megdermedjen a díszítés.
Citromos csók recept 5. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-21 16:28
Mindenkinek köszönöm a válaszokat,sikerült!!!:)
44018
2017-01-21 07:42
vándorsólyomkisasszon: A jobb felső sarokban van a személyes menü, ahol a saját profilképed látod. Csak le kell nyitni a menüt, és ott van a "Beállításaim" menüpont, ahol ezt megteheted. ;)
43961
2017-01-21 01:23
Szia vándorsólyom! Ha kapsz értesítő e-mailt a receptjeid alatti hozzászólásokról, akkor abban le van írva, hogy ezt a szolgáltatást módosíthatod. Na arra a linkre kattints, mert ott profilképet is válthatsz!
43959
2017-01-20 23:33
Szia! Nekem a facebook profillal kell belépnem. Ha ott változtatok itt is az lesz :)
43955
2017-01-20 19:36
Szia Csillag! Láttam hogy nemrég profilképet váltottál.Ezt hogy lehet ezt megtenni?
43943
2016-12-28 22:18
Egyik kedvenc receptem,most csempésztem bele egy pici mandulát is.
42439
2016-09-24 11:15
Természetesen igen, de a nyírfa cukor intenzívebb aromát ad! :)
37733
2016-07-29 17:11
A nyírfacukor helyettesíthető kristálycukorral?
35667
4278
4.864865
201
279
6417
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
made by zwoelf