Regisztráció
Créme Brulée recept főfotó

Créme Brulée recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1708

Hozzávalók

4
formára

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Créme Brulée egy valódi francia különlegesség. A tetején lévő karamellréteg áttörése hihetetlen élmény, mint amikor az ember az ajándékot bontja ki. A karamell alatt bújik meg a kellemes, vaníliás gőzölt puding. Ha még nem készített ilyet, mindenképpen vegye fel a listára a mi Créme Brulée receptünket! (A fotókon azért van csak 2 forma, mert fél adagot készítettünk, ez ne zavarjon meg senkit!)


Videó

Elkészítés

1
Előmelegítjük a sütőt 110 C-ra, valamint előkészítünk kb. 10 cm átmérőjű, és 2-3 cm magas peremű kerámia brulée sütőformákat, és egy magas peremű tepsit. A formákat a tepsibe tesszük, és 2 cm magasan vizet öntünk a formák köré.
Créme Brulée recept 1. fázisfotó
Créme Brulée recept 2. fázisfotó
2
A tojássárgát szétválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjére nem lesz szükségünk.
7 db tojássárgája
Créme Brulée recept 6. fázisfotó
3
A kristálycukrot kikeverjük a tojássárgájával, nagyon ügyelve arra, hogy ne habosodjon fel!
62 g kristálycukor
Créme Brulée recept 7. fázisfotó
Créme Brulée recept 8. fázisfotó
Créme Brulée recept 9. fázisfotó
4
A tejet, tejszínt a félbevágott vaníliarúddal, felforraljuk.
150 ml 2,8%-os tej, 428 ml habtejszín (30-32%-os), 1 db vaníliarúd (belseje és héja)
Créme Brulée recept 10. fázisfotó
Créme Brulée recept 11. fázisfotó
Créme Brulée recept 12. fázisfotó
5
Ha elkezdett forrni, levesszük a tűzről, és apró részletekben, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
Créme Brulée recept 14. fázisfotó
Créme Brulée recept 15. fázisfotó
Créme Brulée recept 16. fázisfotó
6
Az így kapott öntetet átszűrjük.
Créme Brulée recept 17. fázisfotó
Créme Brulée recept 18. fázisfotó
7
A sütőformákba töltjük az elkészült créme brulée alapot. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
Créme Brulée recept 3. fázisfotó
Créme Brulée recept 4. fázisfotó
8
Betesszük sülni kb. 90 percre a 110 C-ra előmelegített sütőbe. Addig süssük őket, míg pudingszerű nem lesz a créme brulée a formában. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben. Kihűlés után azonnal tálalhatjuk, vagy fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket.
Créme Brulée recept 5. fázisfotó
9
A kihűlt créme brulée-ket kristálycukorral egyenletesen befedjük.
Créme Brulée recept 19. fázisfotó
Créme Brulée recept 20. fázisfotó
Créme Brulée recept 21. fázisfotó
10
A karamellpisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg karamell színű, és egyenletesen olvadt lesz.
Créme Brulée recept 22. fázisfotó
Créme Brulée recept 23. fázisfotó
11
Ezzel el is készült a mennyei finom créme brulée.
Créme Brulée recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-06-09 22:34
Karamellizaló pisztoly helyett lehet valami mást használni? Előre is köszönöm!
33433
2016-06-09 19:18
grillfokozat nem helyettesitheti a karamellizalo pisztolyt? koszi elore is!
33417
2015-09-13 16:41
minden extra nélkül úgy értem barack, banán, levendula nélkül csak úgy simán nem lehet megcsinálni?(elhagyhatom a barackot?)
22707
2015-07-04 07:23
Szia, Ebbe szerintem fontos, és nem is macerás beletenni, de ha gondolod, elhagyhatod, vagy kiválthatod vaníliás vukorral is természetesen.
21037
2015-07-03 19:49
Szia apróséf! A vaníliaRÚDnak muszáj rúdnak lennie? Nem lehetne p.lvaníliacukor? Szerintem a rúd drága is meg macerás is. A választ elôre is köszönöm! Francica
21028
2012-11-12 09:52
SZia! Igen, ezt alacsony hőfokon, hosszú ideig kell hőkezelni, nem is sütni. EZ a Créme Brulée lényege. Vagy a sütőd pontatlan, vagy elmérhettél valamit... :(
7754
2012-11-11 18:12
Sziasztok! Biztos, hogy 105 fokon? Nem 150-en? 2 óra hosszán keresztül még az oldala sem állt össze ezen a hőmérsékleten. Pedig mindent a leírás szerint csináltam :(
7752
2008-04-08 21:17
Na meg is kóstoltam és aztkellmondanom hogy isteni tényleg amikor áttöri az eber a karamellaréteget áá nagyon jóérzés :P én személy szerint mindenkinek ajánlom. Csak hát ugye nem a legolcsóbb desszertek közé tartozik. és ugy ár/mennyiség alapján drága egy kicsit , de az íze az fantasztikus, és az ízt ha betartja az ember az arányokat szerintem nemnagyon lehet elrontani... azért 15 évesen tök egyedül megcsináltam:) annyira büszkevagyok magamra :D
458
2008-04-08 20:29
najó csak látszólag sikerült :D kölcsönkértem a szomszédtól ezt a szarságot és megcsináltam szép lett:)
457
2008-04-08 19:59
Én ugy raktam rá a tetejére ezt a karammelát , hogy ráraktam a cukrot és beraktam a mikroba és Grilleztem és jólett és nem ezzele a hogyis hívjákkal csináltam ;)
456
1692
4.75
5
11
3143
4.75
39
103

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-27 12:08
hagyományos liszttel, tejjel, margarinnal készíthető?
37878
2016-09-27 10:58
szerintem egy kis reszelt citromhéj meg lé feldobnà
37877
2016-09-27 06:54
ez nagyon finom lehet!!
37876
2016-09-27 01:56
Szia! A pudingot melegen kell a piskótára tenni?
37875
2443
4.1
32
61
1682
5
17
30
made by zwoelf