Regisztráció
Créme Brulée barack betéttel recept főfotó

Créme Brulée barack betéttel recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!141

Hozzávalók

6
adaghoz

A brulée-hez

A karamellréteghez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap hűlés

Leírás

A Créme Brulée egy valódi francia különlegesség. A tetején lévő karamellréteg áttörése hihetetlen élmény, mint amikor az ember az ajándékot bontja ki. A karamell alatt bújik meg a kellemes, vaníliás gőzölt puding. Ha még nem készített ilyet, mindenképpen vegye fel a listára!


Elkészítés

1
Előmelegítjük a sütőt 105 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük a konzervbarack szeleteket.
Créme Brulée barack betéttel recept 1. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 2. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 3. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 4. fázisfotó
2
A tejszínt a vaníliarúddal, vagy eszenciával feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük.
Créme Brulée barack betéttel recept 5. fázisfotó
3
Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával.
Créme Brulée barack betéttel recept 6. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 7. fázisfotó
4
Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
Créme Brulée barack betéttel recept 8. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 9. fázisfotó
5
Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük.
Créme Brulée barack betéttel recept 10. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 11. fázisfotó
6
A kancsóból a sütőformákba, a barackszeletekre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
Créme Brulée barack betéttel recept 12. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 13. fázisfotó
7
A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 50-60 percre. Addig süssük őket, míg pudingszerű nem lesz a créme brulée a formában. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket egy napra.
Créme Brulée barack betéttel recept 14. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 15. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 16. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 17. fázisfotó
8
A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellpisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz.
Créme Brulée barack betéttel recept 18. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 19. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 20. fázisfotó
Créme Brulée barack betéttel recept 21. fázisfotó
9
Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot.
Créme Brulée barack betéttel recept 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-09-13 16:41
minden extra nélkül úgy értem barack, banán, levendula nélkül csak úgy simán nem lehet megcsinálni?(elhagyhatom a barackot?)
22707
2015-07-04 07:23
Szia, Ebbe szerintem fontos, és nem is macerás beletenni, de ha gondolod, elhagyhatod, vagy kiválthatod vaníliás vukorral is természetesen.
21037
2015-07-03 19:49
Szia apróséf! A vaníliaRÚDnak muszáj rúdnak lennie? Nem lehetne p.lvaníliacukor? Szerintem a rúd drága is meg macerás is. A választ elôre is köszönöm! Francica
21028
2012-11-12 09:52
SZia! Igen, ezt alacsony hőfokon, hosszú ideig kell hőkezelni, nem is sütni. EZ a Créme Brulée lényege. Vagy a sütőd pontatlan, vagy elmérhettél valamit... :(
7754
2012-11-11 18:12
Sziasztok! Biztos, hogy 105 fokon? Nem 150-en? 2 óra hosszán keresztül még az oldala sem állt össze ezen a hőmérsékleten. Pedig mindent a leírás szerint csináltam :(
7752
2008-04-08 21:17
Na meg is kóstoltam és aztkellmondanom hogy isteni tényleg amikor áttöri az eber a karamellaréteget áá nagyon jóérzés :P én személy szerint mindenkinek ajánlom. Csak hát ugye nem a legolcsóbb desszertek közé tartozik. és ugy ár/mennyiség alapján drága egy kicsit , de az íze az fantasztikus, és az ízt ha betartja az ember az arányokat szerintem nemnagyon lehet elrontani... azért 15 évesen tök egyedül megcsináltam:) annyira büszkevagyok magamra :D
458
2008-04-08 20:29
najó csak látszólag sikerült :D kölcsönkértem a szomszédtól ezt a szarságot és megcsináltam szép lett:)
457
2008-04-08 19:59
Én ugy raktam rá a tetejére ezt a karammelát , hogy ráraktam a cukrot és beraktam a mikroba és Grilleztem és jólett és nem ezzele a hogyis hívjákkal csináltam ;)
456
2008-01-16 20:07
Kedves Ibolya! Bármelyik barkácsáruházban kapható ilyen - a képen is látható - pisztoly 2-4 ezer forint között. Ez tökéletesen alkalmas erre, és a rákóczi, vagy hasonló sütemények tetején a tojáshab megpörkölésére is alkalmas.
335
2008-01-15 22:43
Lenhardt Ibolya Kérdésem, hogyha nincs ilyen karamellkészítő pisztolyom, akkor hogyan készítsem el a tetején a finom borítást. Lehet-e a szokásos módon megpirítani a cukrot? Nagyon várom a választ, mert biztos, hogy finom ez a desszert, kipróbálnám!
332
2509
4.833335
24
122

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-26 21:33
Kedves Nadin! Még régebben kaptam ajándékba az anyukámtól a formákat. Ha jól emlékszem a Lidl-ben vette nekem, de...
32997
2016-05-26 21:14
hol lehet kapni ilyen formákat? Amugy nagyon cukik )
32996
2016-05-26 20:57
Gwendolin A. Kovács: Jó Kérdés! :) Ha felfőzöd, és forrón elteszed befőttes üvegbe, akkor isten tudja meddig. Mivel a...
32995
2016-05-26 20:52
szép estét bocsánat de az első képen látható h az áfonya kivételével minden egyéb turmixoljuk de a végén a joghurt és...
32994
made by zwoelf