Regisztráció
Csalamádé recept II. főfotó

Csalamádé recept II.

4.7 csillag / 15 szavazat
Kedvencek közé teszem!1060

Hozzávalók

8
üvegre

Teljes elkészülési idő

60 perc az elkészítés + 5-6 óra állás

Leírás

Az egyik kedvenc savanyúságunk. Amellett, hogy imádom az ízét, az illatától is kész vagyok, mire elkészül. Amikor már összekeverve áll a konyha pulton, alig bírunk ellen állni, bár némi csipegetés belefér. Hónapokig így simán eláll a spejzomban. Természetesen, amit felbontunk, az a hűtőben várja, hogy elfogyjon.


Elkészítés

1
A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.)
Csalamádé recept II. 1. fázisfotó
Csalamádé recept II. 2. fázisfotó
2
Az uborkát, jól megmossuk, és héjastól uborkagyalun leszeleteljük.
Csalamádé recept II. 4. fázisfotó
Csalamádé recept II. 5. fázisfotó
3
A répát meghámozzuk azt is leszeleteljük. (Én azt is az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
Csalamádé recept II. 3. fázisfotó
4
A hagymát szintén meghámozzuk, félbe vágjuk és azt is vékony szeletekre vágjuk. (Ugyan könnyeket csal, de ez is az uborkagyalun megy, mert így gyorsabb.)
Csalamádé recept II. 6. fázisfotó
5
A paprikákat (vegyünk színeset bele pl. kápia paprikát, vagy csak ami kissé pirosas) is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Én a magokkal teli csumáját kiszedem
Csalamádé recept II. 7. fázisfotó
6
Az egészet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tegyük hozzá, és kezünkkel jól összekeverjük. Majd így hagyjuk állni 5-6 órán keresztül.
Csalamádé recept II. 8. fázisfotó
Csalamádé recept II. 9. fázisfotó
Csalamádé recept II. 10. fázisfotó
Csalamádé recept II. 11. fázisfotó
7
Ha letelt az idő, akkor üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk és a levet is elosztjuk rajta. Jól lezárjuk, és hűvösebb helyre tesszük.
Csalamádé recept II. 12. fázisfotó
Csalamádé recept II. 13. fázisfotó
Csalamádé recept II. 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-06 07:07
Én is hasonlóan készítem, de amit ráteszek , az tartósabbá teszi. - 40 dkg cukor. 3 dl 10 %-os ecet, 7 dkg só, 1 mokkáskanál szalicil, késhegyni borkénpor. Pár órát állni hagyom, esetleg 1 napot - míg levet enged és közben néhányszor megkeverem , lehet berakni az üvegekbe. Nekem ez évek óta bevált!
39673
2016-10-07 15:21
Finom lett:)
38260
2016-10-01 07:16
Sok esetben a hagyma okozza, hogy felfut vagy pezseg! Legalăbbis nekem is azt mondtåk mikor csinăltam ès ugyanigy jårtam!
38006
2016-08-30 09:18
nekem valamiért nem lett jó 2 üveggel felfutott és megromlott ! mi lehet a baj vele mindent a recept szerint csináltam ! a többi üveg jó lett !
36857
2016-08-29 10:05
kb mennyi üveg lesz belőle?
36824
2016-08-25 17:07
Víz nem kell hozzá?
36699
2016-08-24 16:30
kb.hány üveg lesz belőle?
36653
2016-08-24 08:30
Nagyon jó recept! Megcsináltam, köszönöm!
36632
2016-08-22 15:05
ugyanezek az összetevők csak bor kénpor is kell hozzá,évekig eláll(na):neve "Nyárillata savanyúság" ezt írd a keresőbe.Nem lehet elrontani ha mindent beleteszel.
36552
2016-08-21 16:22
Ha szeretném, hogy csípős legyen, mennyi erős paprikát kell hozzátenni?
36519
6405
4.707315
68
102
3259
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 22:03
kakaós masszát készítettem hozzá. Isteni! Köszi!
44167
2017-01-22 22:00
Van itt az oldalon egy hasonló recept. Azt is kipróbáltam, de nálunk ez a nyerő. Bár én 1,5 adag
44165
2017-01-22 21:35
Tökèletes,imadtuk -)
44164
2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
made by zwoelf