Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.866665
Értékelés
4.86666515

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1494.79 kcal
Fehérje: 39.166 g
Szénhidrát: 197.918 g
Zsír: 61.617 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.25 20:41
2014.09.10 18:48
Finom lett, de ez inkább csak másfél-két adagnyi. A cukrot én is sokallom, hiszen bármit teszünk rá, az is édes lesz még. Köszi a receptet
2014.08.31 16:29
Nagyon finom lett. Én rögtön dupla adaggal kezdtem, és a dupla adaghoz adtam a fele mennyiségű cukrot.Kellett a fél óra, mire elkészült. Megérte. Köszi a receptet.☺
2014.08.20 22:27
köszönöm a receptet nagyon finom lett
2014.07.28 11:50
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
2014.05.26 18:21
Köszönöm a receptet, életem első morzsája, ami sikerült! :)
A 30 perccel pedig nem tévedtél, épp annyi ideig kevergettem... A cukor fele viszont szerintem elég lett volna hozzá, így nagyon édes lett. Meggybefőttel az igazi, próbáljátok ki! ;)
2014.05.18 09:48
köszi szépen a receptet.:) kezdő házi asszony vagyok és eddig még sosem csináltam császármorzsát, de ezt a receptet többszőr fogom használni;)
2014.04.27 00:27
Nagyon finom!!! Megéri a belefektetett időt! ;-)
2014.02.27 12:48
Eddig úgy gondoltam, hogy bonyolult számomra ez a finomság és ezért nem.is próbálkoztam vele. De ma sikerült elkészítenem és meglepnem vele Férjemet, akinek egyik nagy kedvence! :-) Köszönöm! :-)
2014.02.02 10:36
Imádom ezt a receptet!
Már többször is elkészítettem.
2013.08.29 23:27
Majdnem mindent úgy csináltam,csak este 8-kor áltam neki és mivel a leirtak szerint dupla anyit csináltam mindenböl dupla annyit ragtam bele.
Mivel vaniliám nem volt de volt vaniliás cukrom.És egy kis rum aromát tedtem bele!Már amikor sütödtem a felénél majdnem megilyettem ugy összeált asthittem gipszelni fogok!De nem tényleg jó nagy fanéba kell csinálni és rendesen fakanállal emberesen keverni!De még az idö is stimmelt majdnem én 32-perc és tökéletes lett!Fahélyas cukrot tettem rá-ja+ volt 2-fajta marmelade!
Nagyon finom volt még igy 11-kor is.De jobb hétvégén ebédre vagy valami mellé!Csináld meg te se gondolkoz! üdv a CSÁSZÁR
2013.07.17 09:40
Olvasd el az elkészítés 1. pontját! ;)))
2013.07.17 09:36
Tényleg csak 7 gramm liszt kell hozzá, vagy ez elírás és 70 gramm akart lenni?
2013.06.15 18:19
A mai desszert, és most sikerült képet is készítenem! :) Nagyon finom!! :)
2013.06.09 09:40
Többször elkészítettem már, de még esélyem sem volt lefotózni, olyan gyorsan elfogyott a DUPLA ADAG minden egyes alkalommal! :) Nagyon finom, imádjuk! :)
2013.03.13 13:28
Ugyanígy készítettem el, nagyon jó lett. Teflonos serpenyőben készítettem én is, nem égett le. Szerintem jó kis recept!
2013.01.22 17:41
hát ez nekem egyszerüen nem sikerül-csak nem tudom miért?
már 3 -szor nekifutottam de mindig leégettem ugyhogy desszert még nem lett belőle.
legyőzött a császármorzsa:))
2013.01.20 17:59
Hát ezeket az érdekes recepteket n is kiprobálom Erdálybe nem igen ismerjük ,a mákos guba nagyon finom lett és hamar megy de hamar el is fogyott :D
2013.01.17 16:37
Mai finomság császármorzsa volt,és hatalmas sikere lett!!! A képet mellékelem :)
2012.12.11 16:33
Nekem is kicsit kevésnek tűnt, ezért dupláztam (20 dkg dara, stb.). De mivel finom lett, így nem volt gond az eltüntetése :)))
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Énis elkészítettem,barack-és áfonya lekvárral.Valami Isteni volt a tészta.Csak ajánlani tudom.! :)
Én leturmixoltam!Fini lett!
mi minden vasárnap ezt esszü
végeredmény :)
most készül szerintem jó lesz! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.