Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.77778
Értékelés
4.7777818

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1494.79 kcal
Fehérje: 39.166 g
Szénhidrát: 197.918 g
Zsír: 61.617 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.19 18:06
Kihagytam a citromhéját belőle mert a leírásban nem volt említve mikor kell belerakni, csak a hozzávalókban volt oda írva..... de így is fini lett :)
2014.10.17 18:04
Hihetetlenul finom, tokeletes.:)Nagyon egyszeru.:)
2014.10.12 19:20
Én is elkészítettem!Meg kell mondjam a finishben majdnem feladtam.A fél óra nekem több lett,azt hittem soha nem lesz morzsa belőle....de amikor kész lett akkor kárpótolt mindenért!
Szuper jó,igényes recept.Bár aki nem szeret pepecselni,vagy időhiányban szenved,ne álljon neki. :)
2014.10.09 18:11
köszönöm szépen!
nagyon finom!
2014.10.07 17:19
én is meg csináltam,nagyon szuper :)
2014.09.25 20:41
2014.09.10 18:48
Finom lett, de ez inkább csak másfél-két adagnyi. A cukrot én is sokallom, hiszen bármit teszünk rá, az is édes lesz még. Köszi a receptet
2014.08.31 16:29
Nagyon finom lett. Én rögtön dupla adaggal kezdtem, és a dupla adaghoz adtam a fele mennyiségű cukrot.Kellett a fél óra, mire elkészült. Megérte. Köszi a receptet.☺
2014.08.20 22:27
köszönöm a receptet nagyon finom lett
2014.07.28 11:50
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
2014.05.26 18:21
Köszönöm a receptet, életem első morzsája, ami sikerült! :)
A 30 perccel pedig nem tévedtél, épp annyi ideig kevergettem... A cukor fele viszont szerintem elég lett volna hozzá, így nagyon édes lett. Meggybefőttel az igazi, próbáljátok ki! ;)
2014.05.18 09:48
köszi szépen a receptet.:) kezdő házi asszony vagyok és eddig még sosem csináltam császármorzsát, de ezt a receptet többszőr fogom használni;)
2014.04.27 00:27
Nagyon finom!!! Megéri a belefektetett időt! ;-)
2014.02.27 12:48
Eddig úgy gondoltam, hogy bonyolult számomra ez a finomság és ezért nem.is próbálkoztam vele. De ma sikerült elkészítenem és meglepnem vele Férjemet, akinek egyik nagy kedvence! :-) Köszönöm! :-)
2014.02.02 10:36
Imádom ezt a receptet!
Már többször is elkészítettem.
2013.08.29 23:27
Majdnem mindent úgy csináltam,csak este 8-kor áltam neki és mivel a leirtak szerint dupla anyit csináltam mindenböl dupla annyit ragtam bele.
Mivel vaniliám nem volt de volt vaniliás cukrom.És egy kis rum aromát tedtem bele!Már amikor sütödtem a felénél majdnem megilyettem ugy összeált asthittem gipszelni fogok!De nem tényleg jó nagy fanéba kell csinálni és rendesen fakanállal emberesen keverni!De még az idö is stimmelt majdnem én 32-perc és tökéletes lett!Fahélyas cukrot tettem rá-ja+ volt 2-fajta marmelade!
Nagyon finom volt még igy 11-kor is.De jobb hétvégén ebédre vagy valami mellé!Csináld meg te se gondolkoz! üdv a CSÁSZÁR
2013.07.17 09:40
Olvasd el az elkészítés 1. pontját! ;)))
2013.07.17 09:36
Tényleg csak 7 gramm liszt kell hozzá, vagy ez elírás és 70 gramm akart lenni?
2013.06.15 18:19
A mai desszert, és most sikerült képet is készítenem! :) Nagyon finom!! :)
2013.06.09 09:40
Többször elkészítettem már, de még esélyem sem volt lefotózni, olyan gyorsan elfogyott a DUPLA ADAG minden egyes alkalommal! :) Nagyon finom, imádjuk! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.