Főmenü

Regisztráció

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

4.7
4.720
Kedvencek közé teszem!1057

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-05-03 07:36
Én is duplán csináltam!...Nagyon finom!:-)
19439
2015-02-20 11:41
Nagyon jól sikerült! Kicsit keveselltük (hárman, és nem vagyunk kimondottan nagyétkűek) szóval legközelebb mindenképp dupla adagot készítek. Egyszerű és finom :)
17389
2015-02-17 17:42
Kb 2 éve találtam rá erre az oldalra, azóta csak ez alapján készítem a császármorzsát, lányomnak is ezt tanítottam meg. 1,5 adagot szoktam készíteni, mert az wokban kényelmesen kevergethető. A baj csak az, hogy még ez is kevés, annyira imádjuk :)
17321
2015-02-10 14:47
Eltekintve a ténytől, hogy nem grammban hanem dekában mértem az adott mennyiségű lisztet, és hogy kihagytam azt az apró részletet mikor a tojásokat szét kell választani... nos nagyon finom lett így is:) ezek szerint elronthatetlan.
17136
2015-01-26 09:37
4 adag lesz belőle.
16704
2015-01-26 00:12
Mennyi adag lesz belőle?
16699
2015-01-18 20:05
Isteni! :)
16473
2014-12-15 14:26
Isteni lett! A reszelt citromhéjjat én a màr összekevert tojàssárgàs keverékhez adtam, és utàn adtam hozzà a kemény habot.Nekem így tünt logikusnak.
15662
2014-10-19 18:06
Kihagytam a citromhéját belőle mert a leírásban nem volt említve mikor kell belerakni, csak a hozzávalókban volt oda írva..... de így is fini lett :)
14091
2014-10-17 18:04
Hihetetlenul finom, tokeletes.:)Nagyon egyszeru.:)
14036
1097
4.576925
26
52
1201
5
18
47
1485
4.9375
13
69
988
4.714285
19
51

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf