Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.866665
Értékelés
4.86666515

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1494.79 kcal
Fehérje: 39.166 g
Szénhidrát: 197.918 g
Zsír: 61.617 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.10 18:48
Finom lett, de ez inkább csak másfél-két adagnyi. A cukrot én is sokallom, hiszen bármit teszünk rá, az is édes lesz még. Köszi a receptet
2014.08.31 16:29
Nagyon finom lett. Én rögtön dupla adaggal kezdtem, és a dupla adaghoz adtam a fele mennyiségű cukrot.Kellett a fél óra, mire elkészült. Megérte. Köszi a receptet.☺
2014.08.20 22:27
köszönöm a receptet nagyon finom lett
2014.07.28 11:50
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
2014.05.26 18:21
Köszönöm a receptet, életem első morzsája, ami sikerült! :)
A 30 perccel pedig nem tévedtél, épp annyi ideig kevergettem... A cukor fele viszont szerintem elég lett volna hozzá, így nagyon édes lett. Meggybefőttel az igazi, próbáljátok ki! ;)
2014.05.18 09:48
köszi szépen a receptet.:) kezdő házi asszony vagyok és eddig még sosem csináltam császármorzsát, de ezt a receptet többszőr fogom használni;)
2014.04.27 00:27
Nagyon finom!!! Megéri a belefektetett időt! ;-)
2014.02.27 12:48
Eddig úgy gondoltam, hogy bonyolult számomra ez a finomság és ezért nem.is próbálkoztam vele. De ma sikerült elkészítenem és meglepnem vele Férjemet, akinek egyik nagy kedvence! :-) Köszönöm! :-)
2014.02.02 10:36
Imádom ezt a receptet!
Már többször is elkészítettem.
2013.08.29 23:27
Majdnem mindent úgy csináltam,csak este 8-kor áltam neki és mivel a leirtak szerint dupla anyit csináltam mindenböl dupla annyit ragtam bele.
Mivel vaniliám nem volt de volt vaniliás cukrom.És egy kis rum aromát tedtem bele!Már amikor sütödtem a felénél majdnem megilyettem ugy összeált asthittem gipszelni fogok!De nem tényleg jó nagy fanéba kell csinálni és rendesen fakanállal emberesen keverni!De még az idö is stimmelt majdnem én 32-perc és tökéletes lett!Fahélyas cukrot tettem rá-ja+ volt 2-fajta marmelade!
Nagyon finom volt még igy 11-kor is.De jobb hétvégén ebédre vagy valami mellé!Csináld meg te se gondolkoz! üdv a CSÁSZÁR
2013.07.17 09:40
Olvasd el az elkészítés 1. pontját! ;)))
2013.07.17 09:36
Tényleg csak 7 gramm liszt kell hozzá, vagy ez elírás és 70 gramm akart lenni?
2013.06.15 18:19
A mai desszert, és most sikerült képet is készítenem! :) Nagyon finom!! :)
2013.06.09 09:40
Többször elkészítettem már, de még esélyem sem volt lefotózni, olyan gyorsan elfogyott a DUPLA ADAG minden egyes alkalommal! :) Nagyon finom, imádjuk! :)
2013.03.13 13:28
Ugyanígy készítettem el, nagyon jó lett. Teflonos serpenyőben készítettem én is, nem égett le. Szerintem jó kis recept!
2013.01.22 17:41
hát ez nekem egyszerüen nem sikerül-csak nem tudom miért?
már 3 -szor nekifutottam de mindig leégettem ugyhogy desszert még nem lett belőle.
legyőzött a császármorzsa:))
2013.01.20 17:59
Hát ezeket az érdekes recepteket n is kiprobálom Erdálybe nem igen ismerjük ,a mákos guba nagyon finom lett és hamar megy de hamar el is fogyott :D
2013.01.17 16:37
Mai finomság császármorzsa volt,és hatalmas sikere lett!!! A képet mellékelem :)
2012.12.11 16:33
Nekem is kicsit kevésnek tűnt, ezért dupláztam (20 dkg dara, stb.). De mivel finom lett, így nem volt gond az eltüntetése :)))
2012.12.02 17:07
Add össze a recept össztömegét, és azt oszd el négy felé. Lehet más eredmény jön ki. Nomeg ez desszert, nem mindenkinek ugyanannyi egy adag... ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Sajnos elfelejtettem lefotózni, de a férjemnek előlépett a kedvenc csirkecombjának.
Nagyon szeretjük a tejes pitét, de ez az első recept, ami nemcsak finom, de a végeredmény szép is lett!
Szuper fincsi lett,nagyon ízlett a családomnak. :)
nagyon finom lett pedig nem vagyok konyhatündér
jó kaja az egész család kérésére ma is ez lessz köszi

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.