Regisztráció
Császármorzsa recept főfotó

Császármorzsa recept

4.9 csillag / 47 szavazat
Kedvencek közé teszem!4273

Hozzávalók

4
adaghoz

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Videó

Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
Császármorzsa recept 16. fázisfotó
Császármorzsa recept 17. fázisfotó
Császármorzsa recept 18. fázisfotó
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Császármorzsa recept 19. fázisfotó
Császármorzsa recept 20. fázisfotó
Császármorzsa recept 21. fázisfotó
Császármorzsa recept 22. fázisfotó
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
Császármorzsa recept 23. fázisfotó
Császármorzsa recept 24. fázisfotó
Császármorzsa recept 25. fázisfotó
Császármorzsa recept 26. fázisfotó
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
Császármorzsa recept 27. fázisfotó
Császármorzsa recept 28. fázisfotó
Császármorzsa recept 29. fázisfotó
Császármorzsa recept 30. fázisfotó
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Császármorzsa recept 31. fázisfotó
Császármorzsa recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-17 12:44
Finom lett.
40245
2016-10-26 19:14
Nagyon finom! Köszi
39130
2016-10-12 19:10
Nagyon finom lett!!Köszi a receptet
38542
2016-08-27 18:10
Nagyon finom lett! :)
36765
2016-07-15 17:30
Nagyon finom :) jo recept :)
34999
2016-07-10 10:51
nagyon finom lett köszönöm. :)
34821
2016-06-21 20:46
fini lett :)
33991
2016-06-21 17:10
Szuper olyan mint amit Anyám csinált köszönöm
33981
2016-05-31 15:44
Szerintem valamit elronthattam.. (ételszínezék) :) egyébként finom
33127
2016-04-29 11:52
Köszi a receptet! Nagyon finom lett, visszaidézte a gyerekkoromat. Már többször is megcsináltam.
32047

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-08 09:08
A 90 dkg nem keves egy kicsit a 6dl vizhez?
41228
2016-12-08 07:25
tejföl helyett rakhatok joghurtot? ??
41227
2016-12-08 04:54
Nem ertem ezt a boritekos dolgot.
41226
2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
made by zwoelf