Főmenü

Regisztráció

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

4.764705
4.76470517
Kedvencek közé teszem!530

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-15 14:26
Isteni lett! A reszelt citromhéjjat én a màr összekevert tojàssárgàs keverékhez adtam, és utàn adtam hozzà a kemény habot.Nekem így tünt logikusnak.
15662
2014-10-19 18:06
Kihagytam a citromhéját belőle mert a leírásban nem volt említve mikor kell belerakni, csak a hozzávalókban volt oda írva..... de így is fini lett :)
14091
2014-10-17 18:04
Hihetetlenul finom, tokeletes.:)Nagyon egyszeru.:)
14036
2014-10-12 19:20
Én is elkészítettem!Meg kell mondjam a finishben majdnem feladtam.A fél óra nekem több lett,azt hittem soha nem lesz morzsa belőle....de amikor kész lett akkor kárpótolt mindenért! Szuper jó,igényes recept.Bár aki nem szeret pepecselni,vagy időhiányban szenved,ne álljon neki. :)
13937
2014-10-09 18:11
köszönöm szépen! nagyon finom!
13864
2014-10-07 17:19
én is meg csináltam,nagyon szuper :)
13824
2014-09-25 20:41
13558
2014-09-10 18:48
Finom lett, de ez inkább csak másfél-két adagnyi. A cukrot én is sokallom, hiszen bármit teszünk rá, az is édes lesz még. Köszi a receptet
13209
2014-08-31 16:29
Nagyon finom lett. Én rögtön dupla adaggal kezdtem, és a dupla adaghoz adtam a fele mennyiségű cukrot.Kellett a fél óra, mire elkészült. Megérte. Köszi a receptet.☺
13012
2014-08-20 22:27
köszönöm a receptet nagyon finom lett
12859

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf