Főmenü

Regisztráció

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

4.77778
4.7777818
Kedvencek közé teszem!740

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-02-20 11:41
Nagyon jól sikerült! Kicsit keveselltük (hárman, és nem vagyunk kimondottan nagyétkűek) szóval legközelebb mindenképp dupla adagot készítek. Egyszerű és finom :)
17389
2015-02-17 17:42
Kb 2 éve találtam rá erre az oldalra, azóta csak ez alapján készítem a császármorzsát, lányomnak is ezt tanítottam meg. 1,5 adagot szoktam készíteni, mert az wokban kényelmesen kevergethető. A baj csak az, hogy még ez is kevés, annyira imádjuk :)
17321
2015-02-10 14:47
Eltekintve a ténytől, hogy nem grammban hanem dekában mértem az adott mennyiségű lisztet, és hogy kihagytam azt az apró részletet mikor a tojásokat szét kell választani... nos nagyon finom lett így is:) ezek szerint elronthatetlan.
17136
2015-01-26 09:37
4 adag lesz belőle.
16704
2015-01-26 00:12
Mennyi adag lesz belőle?
16699
2015-01-18 20:05
Isteni! :)
16473
2014-12-15 14:26
Isteni lett! A reszelt citromhéjjat én a màr összekevert tojàssárgàs keverékhez adtam, és utàn adtam hozzà a kemény habot.Nekem így tünt logikusnak.
15662
2014-10-19 18:06
Kihagytam a citromhéját belőle mert a leírásban nem volt említve mikor kell belerakni, csak a hozzávalókban volt oda írva..... de így is fini lett :)
14091
2014-10-17 18:04
Hihetetlenul finom, tokeletes.:)Nagyon egyszeru.:)
14036
2014-10-12 19:20
Én is elkészítettem!Meg kell mondjam a finishben majdnem feladtam.A fél óra nekem több lett,azt hittem soha nem lesz morzsa belőle....de amikor kész lett akkor kárpótolt mindenért! Szuper jó,igényes recept.Bár aki nem szeret pepecselni,vagy időhiányban szenved,ne álljon neki. :)
13937
620
4.833335
3
27
587
4.882355
13
35
931
4.916665
6
56

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf