Regisztráció
Császármorzsa recept főfotó

Császármorzsa recept

4.8 csillag / 26 szavazat
Kedvencek közé teszem!1680

Hozzávalók

4
adaghoz

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Videó

Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
Császármorzsa recept 16. fázisfotó
Császármorzsa recept 17. fázisfotó
Császármorzsa recept 18. fázisfotó
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Császármorzsa recept 19. fázisfotó
Császármorzsa recept 20. fázisfotó
Császármorzsa recept 21. fázisfotó
Császármorzsa recept 22. fázisfotó
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
Császármorzsa recept 23. fázisfotó
Császármorzsa recept 24. fázisfotó
Császármorzsa recept 25. fázisfotó
Császármorzsa recept 26. fázisfotó
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
Császármorzsa recept 27. fázisfotó
Császármorzsa recept 28. fázisfotó
Császármorzsa recept 29. fázisfotó
Császármorzsa recept 30. fázisfotó
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Császármorzsa recept 31. fázisfotó
Császármorzsa recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-31 20:25
isteni finom lett, koszonom annak aki felrakta.
28172
2016-01-31 13:23
Nagyon supi és nagyon finom volt 17-éves létemre
28137
2016-01-30 15:26
3 adagot kellett csinàlnom belőle ☺
28082
2016-01-26 21:34
Imádom a császármorzsát.Megcsináltam a receptet és nagyon nagyon finom lett! Köszönöm szépen!
27939
2016-01-25 19:43
Isteni lett! 5 csillag..köszönöm a receptet :)
27897
2016-01-20 18:53
Sok receptet kipróbáltam már de ez az igazi. Gyerekkorom íze. Igaz közben liszt érzékeny lettem ezért kipróbáltam kukorica darával és liszttel. Nagyon finom lett. A családnak finom lisztből sütöttem meg. A kukorica darás képét tettem fel. Köszönöm a receptet.
27699
2015-11-08 15:38
24946
2015-10-12 14:13
gyumolcsszosszal :-)
23761
2015-07-29 10:36
finom lett:) én a serpenyőben már kezdtem apritani a fakanallál és igy lett apróbb.Már első készítésnél is több adaggal csináltunk.
21584
2015-05-03 07:36
Én is duplán csináltam!...Nagyon finom!:-)
19439

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-09 19:39
Tegnap este elkészítettük a barátommal a pizza tekercset. Mennyei lett. Nagyon kellemes az íze, és a tészta állaga sem...
28542
2016-02-09 19:21
Megcsináltam, nagyon finom lett :) Köszi a receptet :)
28540
2016-02-09 19:08
nagyon fimon lett ^.^ kellemeset csalódtam :33
28539
2016-02-09 17:19
Ana:Rakd be 1-2 percre a mikróba a habot,s utána elvileg jó lesz!Remélem tudtam segíteni,és a következő madártejed...
28536
made by zwoelf