Regisztráció
Császármorzsa recept főfotó

Császármorzsa recept

4.9 csillag / 40 szavazat
Kedvencek közé teszem!3139

Hozzávalók

4
adaghoz

A sütéshez

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1494.79
kcal
Fehérje
39.166
gramm
Szénhidr.
197.918
gramm
Zsír
61.617
gramm

Leírás

A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!


Videó

Elkészítés

1
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
Császármorzsa recept 16. fázisfotó
Császármorzsa recept 17. fázisfotó
Császármorzsa recept 18. fázisfotó
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Császármorzsa recept 19. fázisfotó
Császármorzsa recept 20. fázisfotó
Császármorzsa recept 21. fázisfotó
Császármorzsa recept 22. fázisfotó
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
Császármorzsa recept 23. fázisfotó
Császármorzsa recept 24. fázisfotó
Császármorzsa recept 25. fázisfotó
Császármorzsa recept 26. fázisfotó
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
Császármorzsa recept 27. fázisfotó
Császármorzsa recept 28. fázisfotó
Császármorzsa recept 29. fázisfotó
Császármorzsa recept 30. fázisfotó
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Császármorzsa recept 31. fázisfotó
Császármorzsa recept 32. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-15 17:30
Nagyon finom :) jo recept :)
34999
2016-07-10 10:51
nagyon finom lett köszönöm. :)
34821
2016-06-21 20:46
fini lett :)
33991
2016-06-21 17:10
Szuper olyan mint amit Anyám csinált köszönöm
33981
2016-05-31 15:44
Szerintem valamit elronthattam.. (ételszínezék) :) egyébként finom
33127
2016-04-29 11:52
Köszi a receptet! Nagyon finom lett, visszaidézte a gyerekkoromat. Már többször is megcsináltam.
32047
2016-04-19 20:39
Elolvasva a hozzászólások egy jó részét, a mennyiséget megdupláztam (8 adag), a cukor mennyiségét viszont nem, az maradt 10 deka. A dara egyik fele normál búzadara volt, a másik fele kukoricadara. Tej helyett egészségügyi okokból házi készítésű (értsd gagyi) kókusztejet használtam. Egyikőtök tanácsára ezt az irgalmatlan mennyiséget wokban sütöttem, és felkészültem a fél órára, ehhez képest "alig" 20 perc alatt kész lett. :) (ha nem írták volna az elkészítés idejét, rengetegnek tűnt volna, így azonban még örülni is tudtam neki) Meggylekvárral ettük, és bár négyen álltunk neki (ebből kettő felnőtt, kettő ovis gyerek), alig maradt talán 2 adagnyi. Szóval az apró változtatások mellett is elronthatatlan, remek alaprecept. Köszönöm!
31686
2016-04-14 18:54
Kókusztejjel, tönkölyliszttel és kukoricadarával is fincsi lett nagyon, köszönöm a receptet :D
31490
2016-03-30 15:09
nagyon finom lett de én nem vártam vele egy órát fincsi köszike
30890
2016-02-18 21:48
Köszönöm a receptet :) nagyon finom lett :)
28834

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-23 23:55
Köszi a receptet! Nagyon finom lett. :)
35372
2016-07-23 22:28
Mariann Fekete: Mivel ez nem főtt, hanem párolt zöldség, nem marad sok víz alatta, így csak ki kell szedni a lábasból,...
35371
2016-07-23 22:19
azt szeretném kérdezni a zöldségeket a végén nem kell leszürni?köszönöm.
35369
2016-07-23 22:17
Perfect!
35368
made by zwoelf