Regisztráció
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) főfotó

Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós)

5 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!727

Hozzávalók

4
adagra

A pörkölthöz

A habaráshoz

A köret

Teljes elkészülési idő

köret nélkül!

Leírás

A csikóstokány egy igazi ínyenc csemege. Igazán magyaros, és igazán finom! Aki nem evett még ilyet, annak a csirkepaprikáshoz tudnám leginkább hasonlítani, de ha még nem kóstolta, mindenképpen pótolja be!


Elkészítés

1
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 1. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 2. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 3. fázisfotó
2
A szalonnát bevagdossuk a bőrén, majd arról egy mozdulattal leválasztjuk. Így a legkönnyebb felvagdalni a szalonnát.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 4. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 5. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 6. fázisfotó
3
A sertéshúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 7. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 8. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 9. fázisfotó
4
A szalonnát a serpenyőbe tesszük, és üvegesre pirítjuk.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 10. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 11. fázisfotó
5
Rátesszük a hagymát, megsózzuk, és megpirítjuk a hagymát, aztán rátesszük a hússzeleteket.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 12. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 13. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 14. fázisfotó
6
Ahogy a hús levet enged, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával. Mikor kezd elforrni a leve, felöntjük vízzel, majd lefedve készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Figyelem! Szükség esetén többször is felönthetjük vízzel, míg teljesen puhára nem párolódik a hús!
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 15. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 16. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 17. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 18. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 19. fázisfotó
7
Amint a hús kész, elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a tokány levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 20. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 21. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 22. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 23. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 24. fázisfotó
8
Ismét átforraljuk, és galuskakörettel tálaljuk.
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 25. fázisfotó
Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós) 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-10-30 11:41
Isteni finom lett! Én rizzsel készítettem. Köszönöm a receptet! :)
24496
2015-09-05 12:00
Finom lett, jo etvagyat :)
22455
2015-08-28 09:34
Finom lett, köszönöm a receptet! :)
22252
2015-03-02 11:40
szia ezt k csirke mellböl is finom:))
17680
2014-12-09 18:24
Isteni csak ajánlani tudom mindenkinek:)
15536
2014-10-03 19:24
Nagyon finom köszönöm a receptet. :-)
13716
2014-09-19 18:42
Most lettem kész vele! :) Mindenkinek nagyon ízlik!
13392
2014-07-24 21:10
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
12623
2460
4.85
81
132
1746
4.588235
15
59
2331
4.933335
59
118
1573
4.916665
14
45

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-12 10:22
Nagyon finom lett! Én még tettem a tetejére mandulát. ☺
28597
2016-02-12 09:31
Tegnap este készítettem el a barátomnak. Mennyei, gyorsan és könnyen elkészíthető, laktató kiadós étel. Mindenkinek...
28596
2016-02-12 05:12
Kedves Aproséf! Légkeveréses legyen a sütő? És sütés előtt még meg kell pirítani? Nem fog megégni? Köszönöm előre is...
28595
1496
5
24
51
made by zwoelf