Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós)

Csikóstokány recept (Tokány de porc á la csikós)

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A pörkölthöz:

A habaráshoz:

A köret:

Teljes elkészülési idő:

köret nélkül!
5
Értékelés
57

Leírás

A csikóstokány egy igazi ínyenc csemege. Igazán magyaros, és igazán finom! Aki nem evett még ilyet, annak a csirkepaprikáshoz tudnám leginkább hasonlítani, de ha még nem kóstolta, mindenképpen pótolja be!


Elkészítés

1
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2
A szalonnát bevagdossuk a bőrén, majd arról egy mozdulattal leválasztjuk. Így a legkönnyebb felvagdalni a szalonnát.
3
A sertéshúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk.
4
A szalonnát a serpenyőbe tesszük, és üvegesre pirítjuk.
5
Rátesszük a hagymát, megsózzuk, és megpirítjuk a hagymát, aztán rátesszük a hússzeleteket.
6
Ahogy a hús levet enged, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával. Mikor kezd elforrni a leve, felöntjük vízzel, majd lefedve készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Figyelem! Szükség esetén többször is felönthetjük vízzel, míg teljesen puhára nem párolódik a hús!
7
Amint a hús kész, elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a tokány levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz.
8
Ismét átforraljuk, és galuskakörettel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.09 10:42
nekem ilyen lett :) isteni finom
2013.03.16 21:36
Gyakran készítem,de azzal a kulonbséggel,hogy 4db babérlevelet és rengeteg majorannát teszek bele.Próbáljátok ki,nagyon finom :)
2013.01.24 15:09
Tökéletes a recept és igen egyszerű! Nagyon finom lett! Köszönöm!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.