Regisztráció
Csőben sült karfiol recept főfotó

Csőben sült karfiol recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1223

Hozzávalók

3
adagra

A karfiol előfőzéséhez

  • 700 g karfiol (rózsa)
  • 2 teáskanál

A mártáshoz

  • 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • 50 ml 1,5%-os tej
  • 200 g ömlesztett sajt
  • 50 g trappista sajt (reszelt)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A tál kikenéséhez

  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 5 perc a karfiol előfőzése, 25 perc a sütés

Leírás

Kedvelem a csőben sült ételeket, mert sokoldalúan el lehet készíteni, és bármilyen zöldséget használhatunk hozzá. Szoktam húsosan, vagy rizzsel, esetleg tésztával is sütni. Legyen akár köretként, vagy önálló fogásként fogyasztva, mindig teli találat. Íme az én csőben sült karfiol receptem. :)


Elkészítés

1
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
Csőben sült karfiol recept 1. fázisfotó
Csőben sült karfiol recept 2. fázisfotó
Csőben sült karfiol recept 3. fázisfotó
2
Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót.
Csőben sült karfiol recept 4. fázisfotó
Csőben sült karfiol recept 5. fázisfotó
3
Ráöntjük a karfiolra, hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
Csőben sült karfiol recept 6. fázisfotó
Csőben sült karfiol recept 7. fázisfotó
4
Egy sütőtálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
Csőben sült karfiol recept 8. fázisfotó
5
A tálba öntjük a karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal.
Csőben sült karfiol recept 9. fázisfotó
Csőben sült karfiol recept 10. fázisfotó
6
185 C fokos sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Csőben sült karfiol recept 13. fázisfotó
7
És már tálalhatjuk is az elkészült csőben sült karfiolt. :)
Csőben sült karfiol recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-06 14:41
szupi lett :)
38206
2016-07-27 10:33
Ha a karfiol megfőtt, le kell szűrni. Ez a lépés kimaradt a receptből szerintem, hiszen ez természetes. Ha nincs jól lecsepegtetve, vizes marad az alja sütés után.
35547
2016-05-04 15:36
elkészült :) viszont nekem is áll a víz az aljàn
32220
2016-02-04 20:26
Isteni finom lett! Köszönöm a receptet!
28354
2015-12-16 07:34
Megcsináltam és nagyon finom lett. Viszont nekem is vizes lett az alja pedig nem fedtem le! Mit ronthattam el?
26375
2015-11-18 13:51
akinek vízes lett az attól volt hogy lefedte? :)
25342
2015-10-22 22:06
Nagyon finom :)
24152
2015-10-21 12:21
Én kis rizzsel és kockázott baconnel szoktam gazdagítani. :)
24095
2015-09-18 14:31
Víz??? Nekem egyáltalán nem volt víz az alján. Mikor elkészült és hűlt egy kicsit, szépen lehetett szeletelni, a zsemlemorzsa pedig ropogós volt a szélénél.
22911
3185
4.814815
20
64
5482
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 19:33
Hamar el készül én is meg fogom csinálni köszi Katalin fincsinagyon
43895
2017-01-19 19:16
Köszönöm a receptet! :-)
43894
2017-01-19 19:13
gyors és finom :)
43893
2017-01-19 18:59
plusz cukrot nem igenyel ?
43890
3658
4.96
34
65
2528
4.75
13
29
made by zwoelf