Csörögefánk recept + videó

Csörögefánk recept + videó

Hozzávalók

db fánkhoz30 db fánkhoz:

A fánkhoz:

A sütéshez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
58

Leírás

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
3
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
4
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
5
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
6
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
7
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2292.1 kcal
Fehérje: 43.025 g
Szénhidrát: 347.75 g
Zsír: 85.55 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.18 13:26
Isteni lett!! Nagyon finom:))
2014.01.19 19:18
Köszönöm a receptet, szuper lett!
2013.03.07 12:29
Hólyagos a tészta nem az élesztőtől lehet csak, a hólyagok gázbuborékok amik bennemaradnak a gluténszálak közt ha jó fogós a liszt (magas a gluténtartalma) a dagasztás közbem beledolgozott levegőtől is lehet hólyagos. (idő kell hozzá)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.