Csörögefánk recept + videó

Csörögefánk recept + videó

Hozzávalók

db fánkhoz30 db fánkhoz:

A fánkhoz:

A sütéshez:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
58

Leírás

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
3
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
4
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
5
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
6
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
7
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2292.1 kcal
Fehérje: 43.025 g
Szénhidrát: 347.75 g
Zsír: 85.55 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.19 19:18
Köszönöm a receptet, szuper lett!
2013.03.07 12:29
Hólyagos a tészta nem az élesztőtől lehet csak, a hólyagok gázbuborékok amik bennemaradnak a gluténszálak közt ha jó fogós a liszt (magas a gluténtartalma) a dagasztás közbem beledolgozott levegőtől is lehet hólyagos. (idő kell hozzá)
2013.02.18 13:04
Szombaton én is elkészítettem. Isteni finom lett! Utoljára nagymamám készített nekem, kb. 15 éve. Azóta nem ettem, de ez a csöröge az ő fánkjait juttatta eszembe. Köszönöm a receptet Gábor! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.