Főmenü

Regisztráció

Csörögefánk recept + videó

Csörögefánk recept + videó

Csörögefánk recept + videó

5
58
Kedvencek közé teszem!293

Hozzávalók

db fánkhoz30 db fánkhoz:

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2292.1
kcal
Fehérje
43.025
gramm
Szénhidr.
347.75
gramm
Zsír
85.55
gramm

Leírás

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!


Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
3
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
4
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
5
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
6
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
7
A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-19 20:35
Anyosom szokott csinálni de én is akarok :)
14954
2014-11-15 20:51
nagyon fini! :)
14835
2014-10-16 16:32
Soha egyetlen finomságom sem sikerült még ilyen jól! Köszönöm a receptet! :)
14014
2014-05-18 13:26
Isteni lett!! Nagyon finom:))
12125
2014-01-19 19:18
Köszönöm a receptet, szuper lett!
11164
2013-03-07 12:29
Hólyagos a tészta nem az élesztőtől lehet csak, a hólyagok gázbuborékok amik bennemaradnak a gluténszálak közt ha jó fogós a liszt (magas a gluténtartalma) a dagasztás közbem beledolgozott levegőtől is lehet hólyagos. (idő kell hozzá)
10110
2013-02-18 13:04
Szombaton én is elkészítettem. Isteni finom lett! Utoljára nagymamám készített nekem, kb. 15 éve. Azóta nem ettem, de ez a csöröge az ő fánkjait juttatta eszembe. Köszönöm a receptet Gábor! :)
9989
2013-02-11 12:05
Szia! A 2 g cukor a tésztában gondolom nem elírás, de akkor minek bele? A végén úgyis megcukrozzuk nem?
9961
2013-02-08 20:57
Szia Gábor! a csörögefánk 2.pontjába olvastam "hólyagosra dagasztjuk" én csak az élesztös tésztát tudom hólyagosra dagasztani.Amúgy tapasztalatom szerint igen hólyagosabb lesz a tészta dagasztásnál.és mivel ebbe a csörögefánk receptbe nincs élesztö ezért kérdeztem hogy,hogy lehet hólyagosra dagasztani. amugy attol mert kemény lett a csörögefánkom,nagyon finom lett.üdv
9928
2013-02-08 20:23
Szervusz! Az élesztőt nem értem hogy jön ide. :) Attól hólyagosabb lesz a tészta dagasztáskor? :) Az én tapasztalataim alapján az élesztő kelesztéskor, és sütéskor dolgozik. Dagasztáskor az a tészta tud hólyagos lenni, ami szépen össze van dolgozva, és olyan az állaga, hogy szépen tud hólyagosodni.
9926

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
569
4.533335
6
32

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf