Regisztráció
Csörögefánk recept főfotó

Csörögefánk recept

5 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!2279

Hozzávalók

30
db fánkhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2292.1
kcal
Fehérje
43.025
gramm
Szénhidr.
347.75
gramm
Zsír
85.55
gramm

Leírás

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!


Videó

Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Csörögefánk recept 2. fázisfotó
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
Csörögefánk recept 1. fázisfotó
Csörögefánk recept 3. fázisfotó
Csörögefánk recept 4. fázisfotó
Csörögefánk recept 5. fázisfotó
Csörögefánk recept 6. fázisfotó
Csörögefánk recept 8. fázisfotó
3
Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
Csörögefánk recept 7. fázisfotó
Csörögefánk recept 9. fázisfotó
4
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Csörögefánk recept 10. fázisfotó
Csörögefánk recept 11. fázisfotó
Csörögefánk recept 12. fázisfotó
Csörögefánk recept 13. fázisfotó
5
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Csörögefánk recept 14. fázisfotó
Csörögefánk recept 15. fázisfotó
Csörögefánk recept 16. fázisfotó
Csörögefánk recept 17. fázisfotó
6
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
Csörögefánk recept 18. fázisfotó
Csörögefánk recept 19. fázisfotó
Csörögefánk recept 20. fázisfotó
7
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
Csörögefánk recept 21. fázisfotó
8
A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.
Csörögefánk recept 23. fázisfotó
Csörögefánk recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-19 13:07
Fini
40393
2016-11-13 16:23
isteni finom volt, köszönöm receptet.:)
40078
2016-10-20 10:45
Nagyon finom
38873
2016-09-09 15:48
Nagyon jó recept, nagyon finom, egyetlen problémája van... dupla adag is kevés belőle. :)
37269
2016-08-01 19:00
nagyon finom! :)
35790
2016-07-28 22:42
jó!
35632
2016-07-06 14:26
Köszi a receptért, én tettem bele két evőkanál házi pálinkát, egy citrom reszelt héját és kis szódabikarbónát, íme az eredmény:)
34648
2016-05-21 13:21
Köszönöm jő a recept! Barack-Áfonya Eper-Sárgabarack
32796
2016-05-12 14:48
fincsi
32452
2016-04-16 19:41
Első próbálkozásra így festett a késztermék. :) Nem sikerültek valami szépre, de annál finomabb. Köszönöm a receptet!
31569

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-05 23:08
41122
2016-12-05 21:12
Nagyon jo lett! a hagyma zsenialis otlet. En meg adtam hozza cukrot es ugy karamelizaltam. Edes, csipos ellenalhatatlan...
41120
2016-12-05 20:25
Kedves Marcsi, Jénaiban is el tudod készíteni, a lényeg hogy a lehető legtovább fedő alatt párold az egészet hogy a...
41119
2016-12-05 19:42
Nagyon finom lett. Én a gomba belsejébe tettem mozzarella sajtot viszont a tetejére nem tettem tejfölt. Így is isteni...
41118
made by zwoelf