Főmenü

Regisztráció

Finom rácsos süti recept

Finom rácsos süti recept

Finom rácsos süti recept

5
510
Kedvencek közé teszem!116

Hozzávalók

szelethez32 szelethez:

A tésztához

A diós töltelékhez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6491.98
kcal
Fehérje
143.869
gramm
Szénhidr.
707.436
gramm
Zsír
369.24
gramm

Leírás

Családunk egyik kedvenc, igazi házi süteményét szeretném veletek megosztani. Ezt a receptet évekkel ezelőtt a barátnőm édesanyjától kaptam, gyakran készítem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy 30x35 cm-es tepsit.
2
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg elkészítjük a diós habot.
3
A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, és fényesre, keményre verjük. A dióhoz adjuk a citrom reszelt héját, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a cukros habbal.
4
A tésztát kettévesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy nagyobb, kb 30x35 cm-es tepsibe terítjük, eligazítjuk, a felesleges széleket levágjuk. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, erre simítjuk a diós habot.
5
A másik cipóból rudakat sodrunk, ezekből rácsot készítünk a diós hab tetejére. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
6
Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-04-27 21:13
Mi is kipróbáltuk, finom lett. Nekem is igényelt a tészta egy kis tejfölt (már olvastam lentebb, mi lehetett az oka, majd legközelebb ügyesebbek leszünk), de így is nagyon omlós a tésztája. Legközelebb kipróbálom meggyes-mákos töltelékkel is!!
10375
2012-12-10 14:03
Tényleg finom és könnyü én mákkal is szoktam tölteni mert jobban szeretem mint a diot nem tudom hogy kéne csinálni hogy ne hizz tőle mert én minden nap csak sütit ennék még kaja helyett is már sok receptet kiprobáltam mind finom de az unokáimnak a puding babák a kedvenceikn még egy dr se marad sose belőlük igy nem tudom hogy másnap is ilyen finom ,imádok sütni és örvendek hogy rátaláltam erre az oldalra ahol meg is mutatják hogy kell csinálni.Köszi Kolozsvárról
9507
2012-04-10 15:41
Ez egy állati finom süti! :-) Az én ízlésemnek ez a recept tökéletes! Még sosem sikerült elrontanom. Ez a mennyiség arra is elég, hogy két kör alakú sütit süssünk (22cm-es formában). Én karácsonykor így szoktam és akkor nekünk is marad egy, a másik pedig megy a nagy családi karácsonyra a többi rengeteg féle süti mellé. Köszönet a receptért!
7091
2012-02-09 12:39
Igen értékeltem. S mutatom a képet a sütikéről :-)
6673
2012-02-09 09:59
SZia négercsók! :) Nagyon örvendünk a részletes, kimerítő, pozitív leírásnak! Kérlek szépen, amelyik receptet elkészítetted, és jól sikerült, a receptek fejlécében található csikkagokra kilikkelve értékeld a receptet, hogy mások is lássák az értékelésed! Köszönettel: desszert.eu
6669
2012-02-09 09:56
Tegnap elkészítettem ezt a finom sütit én is. Elolvasva a hozzászólásokat hogy hány embernek nem sikerült kicsit megijedtem, mivel még sosem csináltam ilyen tésztát. Mikor összekevertem a lisztet, sütőport, tojást, cukrot, citromlevet.. azt gondoltam sosem fog ez tésztává összeállni. Olyan morzsás volt hogy csak na! :-) De ha már hozzákezdtem, gondoltam nem adom fel, elkezdtem gyúrni, először csak kicsi tészta állt össze, aztán szép lassan, de tényleg lassan az egész.. s a végeredmény egy nagyon fincsi sütike lett, amit a továbbiakban is szívesen fogok elkészíteni. Köszönöm a receptet!
6668
2011-06-28 13:38
Én csak annyit fuznék hozzá, hogy minnél hidegebb kornyezetben dolgozz vele és minnél gyorsabban
5778
2011-06-25 17:08
Szia Katica! A válasz egyszerű. Ez egy omlós tészta. Az omlós tésztákat csak addig a pillanatig szabad gyúrni, míg éppen össze nem állnak. Ha tovább gyúrod, mint szabadna, szaknyelven szólva "leég" a zsiradék benne, és szétesik a tészta. Ilyenkor pontosan az általad leírt hibajelenséget produkálja a tészta. Üdv! Gábor
5775
2011-06-25 13:41
Sziasztok, El vagyok keseredve. Soha nem jártam még így, képtelen voltam dolgozni a tésztával annyira morzsálódott. Mindent a recept szerint adagoltam, de nekem annyira zsíros lett a tésztája, hogy tejfölt és még egy kis lisztet kellett hozzáadnom, hogy nyújtani tudjam. Vajon mit rontottam el? Hátha valaki látatlanba is tudja a választ... Gábor, van ötleted esetleg? Üdv. Katica
5774
2011-02-26 22:21
Szia! Lehet pont a tej nem kellett volna bele... :(
5428

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf