Finom rácsos süti recept

Finom rácsos süti recept

Hozzávalók

szelethez32 szelethez:

A tésztához:

A diós töltelékhez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
59

Leírás

Családunk egyik kedvenc, igazi házi süteményét szeretném veletek megosztani. Ezt a receptet évekkel ezelőtt a barátnőm édesanyjától kaptam, gyakran készítem.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy 30x35 cm-es tepsit.
2
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg elkészítjük a diós habot.
3
A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, és fényesre, keményre verjük. A dióhoz adjuk a citrom reszelt héját, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a cukros habbal.
4
A tésztát kettévesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy nagyobb, kb 30x35 cm-es tepsibe terítjük, eligazítjuk, a felesleges széleket levágjuk. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, erre simítjuk a diós habot.
5
A másik cipóból rudakat sodrunk, ezekből rácsot készítünk a diós hab tetejére. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
6
Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6491.98 kcal
Fehérje: 143.869 g
Szénhidrát: 707.436 g
Zsír: 369.24 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.04.27 21:13
Mi is kipróbáltuk, finom lett. Nekem is igényelt a tészta egy kis tejfölt (már olvastam lentebb, mi lehetett az oka, majd legközelebb ügyesebbek leszünk), de így is nagyon omlós a tésztája. Legközelebb kipróbálom meggyes-mákos töltelékkel is!!
2012.12.10 14:03
Tényleg finom és könnyü én mákkal is szoktam tölteni mert jobban szeretem mint a diot nem tudom hogy kéne csinálni hogy ne hizz tőle mert én minden nap csak sütit ennék még kaja helyett is már sok receptet kiprobáltam mind finom de az unokáimnak a puding babák a kedvenceikn még egy dr se marad sose belőlük igy nem tudom hogy másnap is ilyen finom ,imádok sütni és örvendek hogy rátaláltam erre az oldalra ahol meg is mutatják hogy kell csinálni.Köszi Kolozsvárról
2012.04.10 15:41
Ez egy állati finom süti! :-)
Az én ízlésemnek ez a recept tökéletes!
Még sosem sikerült elrontanom.
Ez a mennyiség arra is elég, hogy két kör alakú sütit süssünk (22cm-es formában). Én karácsonykor így szoktam és akkor nekünk is marad egy, a másik pedig megy a nagy családi karácsonyra a többi rengeteg féle süti mellé.
Köszönet a receptért!
2012.02.09 12:39
Igen értékeltem. S mutatom a képet a sütikéről :-)
2012.02.09 09:59
SZia négercsók! :)

Nagyon örvendünk a részletes, kimerítő, pozitív leírásnak! Kérlek szépen, amelyik receptet elkészítetted, és jól sikerült, a receptek fejlécében található csikkagokra kilikkelve értékeld a receptet, hogy mások is lássák az értékelésed!

Köszönettel:
desszert.eu
2012.02.09 09:56
Tegnap elkészítettem ezt a finom sütit én is. Elolvasva a hozzászólásokat hogy hány embernek nem sikerült kicsit megijedtem, mivel még sosem csináltam ilyen tésztát. Mikor összekevertem a lisztet, sütőport, tojást, cukrot, citromlevet.. azt gondoltam sosem fog ez tésztává összeállni. Olyan morzsás volt hogy csak na! :-) De ha már hozzákezdtem, gondoltam nem adom fel, elkezdtem gyúrni, először csak kicsi tészta állt össze, aztán szép lassan, de tényleg lassan az egész.. s a végeredmény egy nagyon fincsi sütike lett, amit a továbbiakban is szívesen fogok elkészíteni. Köszönöm a receptet!
2011.06.28 13:38
Én csak annyit fuznék hozzá, hogy minnél hidegebb kornyezetben dolgozz vele és minnél gyorsabban
2011.06.25 17:08
Szia Katica!

A válasz egyszerű. Ez egy omlós tészta. Az omlós tésztákat csak addig a pillanatig szabad gyúrni, míg éppen össze nem állnak. Ha tovább gyúrod, mint szabadna, szaknyelven szólva "leég" a zsiradék benne, és szétesik a tészta. Ilyenkor pontosan az általad leírt hibajelenséget produkálja a tészta.

Üdv!
Gábor
2011.06.25 13:41
Sziasztok,
El vagyok keseredve. Soha nem jártam még így, képtelen voltam dolgozni a tésztával annyira morzsálódott. Mindent a recept szerint adagoltam, de nekem annyira zsíros lett a tésztája, hogy tejfölt és még egy kis lisztet kellett hozzáadnom, hogy nyújtani tudjam. Vajon mit rontottam el? Hátha valaki látatlanba is tudja a választ... Gábor, van ötleted esetleg?
Üdv.
Katica
2011.02.26 22:21
Szia! Lehet pont a tej nem kellett volna bele... :(
2011.02.26 13:38
Szia!
Mit ronthattam el ha a tészta nem akart összeállniesett szét?Pedig mindent az előírtak alapján csináltam,csak a vaj helyett margarint használtam.Ezért tettem a tésztába 2 kortynyi tejet.Köszönöm válaszod.
2010.09.06 18:18
hello!
nekünk is ez az eggyik kedvec sütink sokat csináljük de mi a mágnás diós pite néven ismerjük, régi szakácskönyvekeben is így találni.
2010.07.22 09:54
Szia kezdő gourmet!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen kiszerelésű volt a 2,5 csomag meggy amit a sütire raktál? Köszi a választ
2009.12.17 17:59
Nos, megcsináltam meggyel, 2,5 csomag mirelitet tettem a tetejére, semmi ízesítés vagy egyéb, csak simán a meggyet... és meg kell hogy mondjam nagyon finom lett!! Isteni pite lett belőle, nagyon finom, a tészta is nagyon jó!

Köszönöm szépen a receptet!
2009.12.13 11:27
Hali!

Én ezt a receptet szeretném karácsonyra elkészíteni, de nem diós töltelékkel, hanem meggyel.. Kérdésem, mennyi meggyet kell hozzá vennem ill. milyen típusút (befőttet vagy mirelitet). Kell a töltelékhez még bármi mást tenni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
2009.04.03 19:41
Sziasztok!
Tegnap elkészítettem ezt a sütit és fél óra alatt az egész tepsi elfogyott. Gratulálok a recepthez, nagyon finom volt. Köszi
2009.03.25 15:29
Szia dagi! :-)

Be tudnád akkor írni a meggyes verziót? Nagyon jó lenne, köszönöm: Eszter
2009.03.24 00:51
Ennek a sütinek egy meggyes változatát készítettem el a napokban .Nagyon finom volt .
Ha érdekel valakit a recept ,szívesen beírom .
2009.03.21 19:05
Szia Gábor!

Ennek a sütinek isteni a tésztája és nagyon jól is néz ki, csak a családom nem volt oda a diótöltelékért, azt mondták kicsit talán túl száraz volt vele(pedig szerintem nem! :). Szóval arra gondoltam, megpróbálnám almával vagy meggyes-cseresznyés töltelékkel. Tudnál tippet adni, hogy nem kellene-e valamit hozzájuk kevernem, vagy mehetnek bele csak úgy "pucéron" is a gyümölcsök?

Előre is köszi: Eszti
2008.09.22 00:35
Szia Mindegy Kinek:)
En csak a tobbnyire egyszeru de nagyszeru sutiket szeretem, es bizony Limara receptje azok koze tartozik! Nagyon finom, konnyu elkesziteni; kezdo haziasszonyoknak, vagy olyanoknak akik felnek a sutestol merem ajanlani!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szio, en csak kenyerkent probaltam eddig es nekem a folia magasabban volt a kenyertol igy nem ert bele :( nem tudom mi lehet a baj, lehet zsominel masok az aranyok mert azert az egy nagyobb mennyiseg :(
nem a legjobb mert nem volt teflon sûtöm :-(
Életem első levese. 4 lànyt sikerült elkápráztatnom főzőtudományommal.

Üdv,
Nagyon tetszik az oldal,
de receptet nem tudok fel tölteni,hogy tudok?
Előre is köszönöm :)

Guszta nagyon! És jó laktató kajának tűnik :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.