Diós kifli recept

Diós kifli recept

Hozzávalók

darabra40 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kiflik megkenéséhez:

Teljes elkészülési idő:

0
Értékelés
00

Leírás

Dédnagymamám receptje alapján - nem a megszokott kelt tésztából, hanem gyúrt tésztából készítve. A hozzávalók nagy része mindig kéznél volt – házi tojás, zsír, tej, dió, a többit vették vagy cserélték. Tölteléknek mákot is lehet használni, de a diós az igazi kedvenc ...


Elkészítés

1
A töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra.
2
A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
3
A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd pohár segítségével kis köröket szaggatunk belőle.
4
A kiszaggatott körökre a diós töltelékből kis halmokat rakunk, majd feltekerjük kifli formájúra. A kifliket tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük.
5
Légkeverős sütőben a 3. rácson 160 C fokon 20-25 percig sütjük.
6
A kész kifliket meghintjük porcukorral.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2010.10.07 08:57
Szeretném megkérdezni hogy a diós pozsonyi kiflibe sertészsir helyett kacsazsirt tenni
2010.02.16 10:51
Nagyon jól sikerült a sütemény, habár én elméreteztem, így csak 16 db lett belőle. Nagy kedvenc lesz, köszönöm a receptet.
2008.02.25 19:19
Ez a süti remek volt! :-) Besorolom a "Nagy Kedvencek" közé:-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

mennyi ideig tárolható? /pár hét, vagy hónapokig?/ továbbá csak a holland kakaópor jó, vagy szinte bármilyen?
Nagyon jó ötlet! Minden mennyiségben meg tudnám enni a palacsintát, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!:-)
2 gyúrás. 26 fahéjas 26 kakaós! Isteni finom volt!!!
isteni ez a leg finomabb kaja a világon
Csak azért regisztráltam ide, hogy megköszönjem ezt az isteni receptet. nagyon sok lett és nagyon finom. Fele fahéjas fele csokis csokireszelékkel. nyammmmi :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.