Főmenü

Regisztráció

Diós kifli recept

Diós kifli recept

Diós kifli recept

0
00
Kedvencek közé teszem!95

Hozzávalók

darabra40 darabra:

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik megkenéséhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Dédnagymamám receptje alapján - nem a megszokott kelt tésztából, hanem gyúrt tésztából készítve. A hozzávalók nagy része mindig kéznél volt – házi tojás, zsír, tej, dió, a többit vették vagy cserélték. Tölteléknek mákot is lehet használni, de a diós az igazi kedvenc ...


Elkészítés

1
A töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra.
2
A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
3
A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd pohár segítségével kis köröket szaggatunk belőle.
4
A kiszaggatott körökre a diós töltelékből kis halmokat rakunk, majd feltekerjük kifli formájúra. A kifliket tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük.
5
Légkeverős sütőben a 3. rácson 160 C fokon 20-25 percig sütjük.
6
A kész kifliket meghintjük porcukorral.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2010-10-07 08:57
Szeretném megkérdezni hogy a diós pozsonyi kiflibe sertészsir helyett kacsazsirt tenni
4688
2010-02-16 10:51
Nagyon jól sikerült a sütemény, habár én elméreteztem, így csak 16 db lett belőle. Nagy kedvenc lesz, köszönöm a receptet.
3612
2008-02-25 19:19
Ez a süti remek volt! :-) Besorolom a "Nagy Kedvencek" közé:-)
399
2008-02-21 22:50
Békebeli ízek.Utoljára Anyukám pozsonyi kiflijét élveztem. Most rajtam a sor, ezt is kipróbálom.Gratulálok hozzá.
392

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf