Domino szelet recept

Domino szelet recept

Hozzávalók

szeletre20 szeletre:

A piskóta alaphoz:

A kakaós piskótához:

A fehér piskótához:

A ragasztáshoz:

  • 300 g ribizli lekvár (savanyú)

A bevonathoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Egyszerű mégis látványos süti. A csokoládé markáns íze a fanyar ribizlilekvárral és az édes piskótával biztos siker.


Elkészítés

1
A porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverem.
2
Ehhez egyesével hozzáadom a tojásokat, folyamatos keverés mellett. Az elkészült masszát két egyenlő részre osztom.
3
Egyik felét a szárazanyagokkal fehér simára keverem, másik felét kakaós piskótának keverem, majd 180 C fokon légkeverés nélkül kb. 30 perc alatt mindkettőt megsütöm (35 x 23 cm).
4
Az így kapott lapokat hosszában két egyenlő részre vágom, és felváltva ribizlilekvárral összeragasztom. 2 órát préselem.
5
Az így kapott tömbből hosszában csíkokat vágok, ezeket felváltva ismét egymáshoz ragasztgatom a lekvárral. Ha kész, "talpára" állítom.
6
A vajat vízen megolvasztom, ebben felolvasztom a beletört csokit, és sima masszát készítek. Az elkészült tömböt egyenletesen mindenhol bevonom vele. Miután a bevonat megszilárdult, kis időre hűtőbe teszem, majd szeletelve fogyasztható.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.16 10:09
Szia! Köszönjük az észrevételt, már korrigáltuk is! ;) Ha elkészül, kérlek szépen mindenképp adj visszajelzést, hogy milyen lett! :) Ha fotót is tudsz küldeni, annak különösen örülnénk! Ha más is el szeretné készíteni, ez nagy segítség szokott lenni! ;)
Előre is köszönjük szépen!
2014.02.16 09:48
ma delutanra tervezem elkesziteni, nagyon csabitoan hangzik. Egy apro eszrevetel: a hozzavaloknal a kakao por a feher piskotahoz van felsorolva es nincs sutopr. Ellenben a kakaos piskotanal ketszer van sutopor es nincs kakao. gondolom ez veletlen:)
2013.04.02 19:12
Nagyon megtetszett ez a recept! Miután Húsvétkor apróbb gyerekeket is vendégül láttunk, kisebb szeleteket szerettem volna. Így inkább két "oszlopot" gyártottam, egyiket lekvárral, másikat mogyorókrémmel ragasztottam össze. Nagy sikert aratott mindkettő!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom :-)
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
És a vízbe só?
Èn a krumplit nyersen készitem.Ugyan annyi idő alatt sül meg viszont finomabb lesz az étel.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.