Dubarry csirkemell recept

Dubarry csirkemell recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

A húshoz:

A karfiolhoz:

  • 500 g karfiol

A besamelhez:

Teljes elkészülési idő:

köret nélkül!
4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

A Dubarry csirkemell az egyik kedvenc ételem. Egyszerű, laktató, elegáns, és nagyon finom. Ha még nem tette volna meg, most próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
2
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
3
Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmosuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
4
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
5
Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
6
Ha összekevetük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsüdik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük.
7
Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszeltsajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
8
Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
9
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.15 20:07
Köszönjük a receptet! :)
2014.09.14 13:39
nagyon jó lett!
2014.09.07 18:42
imàdom :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Anno én is próbáltam úgy, de annyira megtetszett, hogy ilyen könnyen lehet házi tésztát készíteni, hogy beszereztem egy "gépet". Megérte, nagyon hálás darab ;)
hat igy konnyu ( teszta nyujtoval) ... de én anelkul is lehet ha ugyesek vagyunk :)
Max 3 kisebb egész. ;)
az első adag :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.