Dubarry csirkemell recept

Dubarry csirkemell recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

A húshoz:

A karfiolhoz:

  • 500 g karfiol

A besamelhez:

Teljes elkészülési idő:

köret nélkül!
4.833335
Értékelés
4.8333356

Leírás

A Dubarry csirkemell az egyik kedvenc ételem. Egyszerű, laktató, elegáns, és nagyon finom. Ha még nem tette volna meg, most próbálja ki Ön is!


Elkészítés

1
A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
2
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
3
Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmosuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
4
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
5
Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
6
Ha összekevetük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsüdik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük.
7
Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszeltsajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
8
Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
9
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.07.25 14:17
Megcsináltam, nagyon jó lett. Tolmácsolom nagyfiam értékelését: Anya , azt hiszem ilyet sűrűn fogsz csinálni! Köszönöm a receptet.
2013.01.16 19:04
Imádom ezt a receptet és a vendégeim is. :)) Köszönöm.
2012.09.24 15:29
Egyszeru volt elkesziteni,laktato es finom.Koszonom a nagyszeru receptet!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.