Regisztráció
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept főfotó

Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!670

Hozzávalók

2
adagra

A halhoz

A dresszinghez

  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz
  • 1 kiskanál fehérborecet
  • 1 csipet adalékmentes só
  • 1 csipet bors - színes, vagy tarka

A tálaláshoz

  • 200 g fejessaláta

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 10 perc a sütés

Leírás

Egészséges, ízletes hal édesburgonya kéregben sütve. Cukormentes mustárt használva egy glutén, laktóz, és cukormentes fogást kapunk. Hal helyett csirkével is elkészíthető. Próbáljátok ki Ti is! :-)


Elkészítés

1
Az édesburgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot és a fokhagymaport, jól összekeverjük.
150 g édesburgonya (batáta), 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű), 1 kiskanál fokhagymapor, só, bors - színes, vagy tarka
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 1. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 2. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 3. fázisfotó
2
A halat papírtörlővel szárazra töröljük, ne legyen nedves. A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, borssal és a pirospaprikával.
300 g alaszkai tőkehal filé, 3 evőkanál zabpehelyliszt, 1 csipet só, 1 csipet bors - színes, vagy tarka, 1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 4. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 5. fázisfotó
3
A halszeleteket a paprikás lisztbe forgatjuk, majd egyik oldalára halmozunk az édesburgonyából és jól rányomkodjuk. (Ne tegyünk rá vastag rétegben, mert nem fog rendesen megsülni.)
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 6. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 7. fázisfotó
4
Az édesburgonyás felével lefelé a halszeletet serpenyőbe helyezzük és 4-5 percig sütjük. Közben a másik felére is halmozunk az édesburgonyából, jól lenyomkodjuk ismét.
3 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 8. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 9. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 10. fázisfotó
5
Megfordítjuk a halat és további 4-5 percig sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges olajat.
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 11. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 12. fázisfotó
6
A dresszing hozzávalóit homogén állagúra keverjük.
2 evőkanál mustár, 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz, 1 kiskanál fehérborecet, 1 csipet adalékmentes só, 1 csipet bors - színes, vagy tarka
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 13. fázisfotó
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 14. fázisfotó
7
Salátával melegen tálaljuk az elkészült halszeleteket és meglocsoljuk a mustáros dresszinggel.
200 g fejessaláta
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
3181
4.814815
20
64
5476
4.860465
42
125
3654
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 15:48
nem tudom mit hibáztam de 2x futtam össze a barackle tej kombinációt :-( végül csak pudingkent készítettem .
43876
2017-01-19 15:27
Nagyon Guszti holnap biztos hogy megcsinalom köszike katalin
43875
2017-01-19 15:10
Nekem nagyon tetszik ez a kifli szalonnas szendonak az illata is fincsi és laktató szerintem szuper az sose baj ha...
43874
2017-01-19 14:36
Köszönöm a receptet!!nagyon fincsi lett!! :)
43873
made by zwoelf